Chelsea Disseldorp heeft haar draai bij Topklasser RCL gevonden

‘Het gaat buitengewoon spannend worden in de komende maanden’. Aan het woord voormalig international Chelsea Disseldorp die haarfijn de sportieve situatie van het moment ten berde brengt. Heldere taal van deze 21-jarige studente die in ‘the place to be’ Stompwijk woont. Het meest landelijke en idyllische dorp in het Groene Hart, omgeven door de Vlietlanden en het van oudsher occulte Wilsveen. Waar in 1574 de Spaanse troepen van Francisco de Valdez bij de Voorweg werden verslagen en Leiden op 3 oktober kon worden ontzet. Dit verhaal typeert de krachtige verschijning van de  jonge eigentijdse en strijdbare studente met de fraaie blonde lokken. Voetbal is haar passie en sinds het begin van het seizoen bij RCL straalt zij vertrouwen en het geloof in eigen kunnen uit als nooit te voren.

Chelsea Disseldorp

Chelsea studeert in Amsterdam en reist iedere collegedag met het openbaar vervoer van Stompwijk via Leiden naar Amsterdam. Volgt de Master opleiding Business Information Systems aan de Universiteit van Amsterdam en voelt zich in het traject van informatica en bedrijfskunde op het vakgebied van kennismanagement uitstekend op haar plek. Getuige de prima cijfers op de allesbepalende lijst. Met haar Bachelor opleiding in de pocket lijkt haar toekomst voorbestemd te zijn. Maar zoals zo vaak zijn er, net als op de Stompwijkseweg in haar vertrouwde omgeving op het veen, hobbels genoeg die genomen moeten worden. Beursgenoteerde toonaangevende internationals staan in de rij maar Chelsea zelf weet nu nog geen keus te maken.

Chelsea Disseldorp van Topklasser RCL uit Leiderdorp

Het allerbelangrijkste op sportief gebied is voor Chelsea het plezier in de voetbalsport. En juist dat allesbepalende gemeengoed is sinds kort helemaal terug bij het hummeltje wat op negen jarige leeftijd lid werd van de plaatselijke voetbalclub Stompwijk ‘92.
Voetbal had Chelsea zeker niet van een vreemde. Vader en moeder waren van jongs af aan al met voetbal en atletiek verweven dus samen met haar tweelingbroer Phinney, die nu furore maakt bij Voorschoten, was sport waaronder handbal en schaatsen de gewoonste zaak van de wereld.

Voetbalcarrière

Voetballen kon die kleine Chelsea als de beste, dat was al lang opgevallen bij de plaatselijke voetbalvereniging. Ze verkaste naar buurgemeente Zoeterwoude naar SJZ om daar te spelen tussen de meiden en de jongens. Belandde uiteindelijk bij Voorschoten in de C1 en B1. Later werd het spelen bij Voorschoten gecombineerd met het KNVB Talenten Team in Amsterdam. Onderdeel van het Centrum voor Topsport en Onderwijs. Voorts speelde Chelsea jarenlang in de diverse vertegenwoordigende Oranje jeugdelftallen en dit met veel plezier en goede resultaten.

RCL speelster Chelsea Disseldorp

Via het CTO/KNVB Talenten Team kwam de grote doorbraak en volgde de overstap naar FC Zwolle wat later als PEC Zwolle verder ging. Twee jaar speelde Chelsea in Zwolle voordat FC Utrecht haar aanstelde. Chelsea heeft absoluut goede herinneringen aan haar prof-loopbaan maar kwam bij FC Utrecht in het afgelopen seizoen bijna niet meer aan spelen in de hoofdmacht toe. Ook de onzekerheid over de toekomst van FC Utrecht, wat verleden jaar al speelde, raakte de sociaal betrokken Chelsea wel degelijk.

De sportieve motivatie was toen volledig weggevloeid en dat ging het voetbaldier wel  te ver. Reden te meer om in goed overleg afscheid te nemen en het dichter bij huis te zoeken. Om net zoals het Geuzenleger in 1574 Leiden en omgeving ontzette werd het voor verdedigster Chelsea ook zaak om het iets noordelijker te zoeken. Via de Vliet, de Lammenschans en de Zijl trok zij op richting Leiderdorp om daar haar troefkaart in te zetten.

Aanvallende ondersteuning van Chelsea Disseldorp in het duel tegen VVIJLeiderdorpse Racing

De keus van Chelsea viel op Topklasser RCL en dat was zeker geen verkeerde. Op de linksback-positie bloeide zij zichtbaar op en kreeg het plezier en motivatie weer terug. De ontspannen jonge dame die juist in het veld geconcentreerd, met flair en inzet speelt, is vol lof over RCL. ‘Een degelijke organisatie met gezelligheid maar bovenal prestatiegericht voetbal’, vertelt Chelsea.
Ze heeft duidelijk haar draai gevonden maar is wel van mening dat een Topklasser minimaal drie keer per week moet trainen. De trainingen van Ton Zwagerman en Haroon Ahmad zijn uitstekend, gevarieerd en doelgericht. Vooral de stabiliteits- en coördinatietraining wordt als zeer bijzonder ervaren.
De komende maand wordt allesbeslissend voor de koppositie in de Topklasse. Weet als een analist spelend op het snijvlak van bedrijfskunde en informatica alle belangrijke wedstrijden in de Topklasse van een bepaalde beeldvorming te voorzien. Natuurlijk haar vakgebied maar wel heel treffend analyserend op wetenschappelijke leest geschoeid. Ze weet als geen ander dat 3 mei de belangrijkste dag van dit seizoen gaat worden. Het zou uiteraard schitterend zijn als RCL dan bovenaan staat. ‘We gaan het zien’, is de nuchtere reactie van Chelsea die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Chelsea Disseldorp geconcentreerd op de bal

Oranje

We snijden een omstreden onderwerp aan inzake sport en politiek. De actualiteit van het moment met de Oranje gekleurde overheidsdelegatie die gaat afreizen naar de Olympische Spelen in Rusland maar ook de problematiek dicht bij huis. In de politiek en zeker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen liggen Chelsea’s prioriteiten niet. Ze is wel van mening dat sport en politiek niet meer te scheiden zijn.
Dierbare herinneringen aan april 2006 met haar debuut in Oranje onder 15. De nummer één van de wereld, het toonaangevende buurland Duitsland werd met 3-1 verslagen. Een onvergetelijke binnenkomer van jewelste voor de toen 13-jarige Chelsea. Maar ook andere wedstrijden blijven haar op het netvlies bij. Oranje onder 16 tijdens het Nordic Tournament met eveneens opzienbare uitslagen. Ze speelde in totaal 22 interlands voor Oranje. Het blijven de bijzondere momenten die Chelsea nooit zal vergeten . Ook dierbaar blijft de overstap naar FC Zwolle. Als 18-jarige debutant speelde ze bij FC Zwolle in de Eredivisie voor Vrouwen in het eerste seizoen niet alleen alle wedstrijden maar ook iedere minuut. Een prestatie op zich.

Chelsea Disseldorp, de strijdbare studente met de fraaie blonde lokken

Backpacken

De belangrijkste dag voor heel RCL is 3 mei, de laatste competitiedag. ‘Het kan absoluut want we geven weinig weg en scoren iedere wedstrijd’, vertelt Chelsea enthousiast op het puntje van de stoel zittend.
Eén dag later pakt de blonde dame de vlieger naar Nieuw Zeeland. Ze heeft dit al  weten uit te stellen tot de competitie gespeeld is. Dit alles voor een stageproject wat volledig aansluit op haar studie. Drie maanden proces management om aansluitend nog een ruime maand op vakantie te gaan in Australië. ‘Lekker backpacken’, zoals ze het zelf typeert, langs de oostkust van het immens grote land. Geniet en maak er wat moois van. Het is Chelsea uiteraard van harte gegund

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: