Scheidsrechter drukt negatief stempel op duel tussen RCL en DTS Ede

Na afloop waren niet alleen de beide coaches Haroon Ahmad en Tom Polman het roerend met elkaar eens. Ook de speelsters van DTS Ede en thuisploeg RCL waren eenduidend in hun uitspraken. De kop van jut was leidsman Korbee die het vrouwenvoetbal een wel heel slecht imago toebedeelde. Voetbal met een respectvolle sportieve strijd die met een heus kaartenfestival werd beslecht. Het spelletje voetbal met een uitstekende sfeer tussen de meiden onderling werd op deze wijze een ware respectloze aanfluiting.

RCL - DTS Ede

Voor de goede orde werd de einduitslag 2-2 na een 1-0 ruststand maar met die uitslag had ook vriend en vijand geen enkele moeite. Die uitslag deed er al niet meer toe want voetbal werd vrijwel onmogelijk gemaakt met de gele en rode kaarten. Een nietsvermoedende lezer zou op zijn minst denken dat het hier zou gaan om een ordinaire schoppartij, maar niets is minder waar. De acties van Korbee horen absoluut niet thuis op de groene grasmat en zeker niet binnen het topsegment van het vrouwenvoetbal.

Links Marijke van den Berg die op schitternde wijze RCL op een 2-0 voorsprong brengt tegen DTS Ede.

Het was trouwens een matte partij voetbal tussen twee volledig aan elkaar gewaagde opponenten. RCL kwam zelfs voor met 2-0 maar DTS Ede trok de uitslag weer in balans. Was ook niet meer van belang alhoewel zowel coach Tom Polman van DTS Ede en Haroon Ahmad van RCL uiteraard meer hadden willen krijgen dan dit ene puntje. RCL kwam op voorsprong in de 31e minuut via Stephanie Valk die een elfmeter trap achter Simone Hensen in de touwen schoot. Echte doelkansen waren er niet en schoten van afstand van onder meer Hiske Huisman waren een prooi voor sluitpost Denise Koorevaar. In de 48e minuut kon het publiek voor de laatste keer die middag nog even genieten. Een fraaie crosspass van Stephanie Valk op de vrijstaande Marijke van den Berg op uiterst rechterflank. Een fraai doelpunt, technisch van grote klasse, die met een schitterende curve over alles en iedereen heen zeilde. Inclusief de zeker niet onervaren sluitpost Simone Hensen. Het leer verdween trouwens in de uiterste hoek van het net.

Erika Roseboom scoort voor DTS Ede vanaf elf meter.

RCL op een riante voorsprong maar de leidsman besliste in de 57e minuut anders. Ramona van der Harst zou de bal met de arm hebben weggeslagen in de zestien. De afdruk van het leer was duidelijk zichtbaar op de linkerborst en vriend en vijand was het erover eens dat dit geen handspel was. Van der Harst verliet zichtbaar aangeslagen vanwege die ongelijke machtsstrijd met rood het veld en een strafschop viel DTS ten deel. Erika Roseboom maakte geen fout en verzilverde dit buitenkansje en de aansluitingstreffer een feit.

De gelijkmaker wordt gescoord door Yvonne Veldhuizen van DTS Ede.

In de 66e minuut werd het gelijk door een prima inzet van Yvonne Veldhuizen. Mogelijkheden waren er nog wel voor thuisploeg RCL via Sandy van de Water en voor DTS met Linda Helbling.
De match was geen wedstrijd meer en de vraag was alleen op welke wijze je zonder kaarten de eindstreep zou kunnen halen. Ook dat lukte heel spijtig niet.

RCL - DTS Ede

Doelvrouwe Simone Hensen van DTS Ede en RCL spits Stephanie Valk waren heel duidelijk in hun uitspraken. ‘Een wedstrijd waarin het voetbal niet gespeeld mocht worden’.
Als voetbal dan toch niet meer mag dan nog wel het bericht van DTS Ede speelster Jirre den Biesen die al geruime tijd wordt achtervolgd door vervelende blessures. De voetbalschoenen gaan definitief in de wilgen.

Jirre den Biesen van DTS Ede die stopt met de voetbalsport.

Jammer voor zo’n talentvolle speelster maar respect en begrip voor haar besluit. Jirre gaat vol overgave muziek maken op piano en gitaar met perfecte mixen. En op deze wijze werd een troosteloze middag in Leiderdorp toch nog positief afgesloten. Het eerste concert van Jirre sleepte coach Tom Polman voor DTS binnen waarvan acte.

Meer beelden ziet u hier.

Lees alles over Robin Rebel. RCL’s Pupil van de Week.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: