RCL wint van Reiger Boys met 2-1 en nestelt zich aan kop

RCL tegen Reiger Boys uit Heerhugowaard was een duel die als een nachtkaars uitging. Thuisploeg RCL startte opzienbarend met flair en klasse. Kwam binnen een kwartier op een dik verdiende 2-0 voorsprong via doelpunten van Stephanie Valk uit een strafschop en een goal van Samira Benchamach. RCL zette Reiger Boys flink onder druk maar de ploeg van coach Arnold de Block vocht zich prima terug in het duel. Kreeg ook de controle van deze sportieve match weer in handen.

Jill Gotink van RCL in duel met Sue-Ranie Hok-A-Hin van Reiger Boys.

Na de thee was het de geel-zwarte formatie wat de lakens uitdeelde met Bonnie Smit die de aansluitingstreffer voor haar rekening nam. Verder kwamen de meiden uit Heerhugowaard echter niet. Kansen voldoende en de ploeg van coach Haroon Ahmad flink onder druk maar de taaie verdedigsters van de Leiderdorpse Racing waren standvastig. Opvallend sluitpost Denise Koorevaar die een aantal keren prima redding bood. De punten tellen voor de Leiderdorpsen en dat was een duidelijk gegeven. RCL nestelt zich aan kop in de Topklasse met het minste puntenverlies.

Stephanie Valk van RCL neemt de toegekende elf meter trap en gaat de 1-0 scoren voor RCL in het duel tegen Reiger Boys.

Floortje prijkte op haar rug en als Pupil van de Week het voorbeeld voor die grote RCL meiden. Want na twee minuten spel stond de 1-0 al op het scorebord. Een schitterende aanval van de Leiderdorpsen waarbij Stephanie Valk alleen op sluitpost Nicolle Martens afging en door Stephanie Buitendam in de zestien werd aangetikt. Een juiste beslissing van leidsman Ouwehand uit Warmond en Stephanie Valk scoorde vanaf elf meter.
De Leiderdorpse Racing speelde in de ouverture overtuigend en snel met kort positiespel. Reiger Boys had bijna niets in te brengen en de kansen voor RCL met Kirsten Kok en Jill Gotink die net voorlangs schoot. In de zesde minuut de eerste uitval van de meiden uit Heerhugowaard met een knap schot van Rona Mosterd.
De formatie van coach Haroon Ahmad bepaalde het spelbeeld met mogelijkheden voor Romy Siera en Jill Gotink.

Ogenschijnlijk simpel voor Samira Benchamach van RCL die op aangeven van Stephanie Valk de 2-0 gaat scoren voor RCL tegen Reiger Boys.

In de 14e minuut opnieuw zo’n snelle splijtende actie met Stephanie Valk op links die Samira Benchamach het leer in de voeten schoof. Benchamach maakte geen fout en drukte het leer simpel achter Martens in de touwen. 2-0 voor RCL en geen vuiltje aan de lucht voor een met souplesse spelende thuisploeg. Reiger Boys kreeg geen vat op dit gedreven speltype. Wel uitvallen met Bonnie Smit en Rona Mosterd maar dit leverde niets op. Ook op links met Sue-Ranie Hok-A-Hin die een aantal keren voor gevaar zorgde.

Het spelbeeld kantelde na zo’n slordige 30 minuten spel. Met name Rafaella Wolfswinkel werd bij Reiger Boys het aanspeelpunt op het middenveld. Verdeelde de aanvalsgolven heel keurig en thuisploeg RCL verloor de grip op het duel.

Rona Mosterd van Reiger Boys was doelvrouwe Denise Koorevaar van RCL al gepasseerd maar het lukte zowaar Chelsea Disseldorp van RCL het leer over de achterlijn te werken.

In de 38e minuut mocht Rona Mosterd dan gaan scoren. Immers doelvrouwe Denise Koorevaar was al een gepasseerd station maar op het allerlaatste moment was het Chelsea Disseldorp die het leer nog onderschepte. Met name de prima spelende Wolfswinkel strooide met passes waardoor de ploeg wel degelijk mogelijkheden kreeg maar daar wel erg slordig mee omging. Een kopbal van Catja Suurmeijer verdween over de deklat en een projectiel van Jaimy Visser trof geen doel terwijl aan de andere kant Jill Gotink nog een prima mogelijkheid kreeg.

 Op aangeven van Rafaella Wolfswinkel is Bonnie Smit weggestuurd die dwars door de RCL loopt en zorg draagt voor de aansluitingstreffer in het duel tussen RCL en Reiger Boys.

Na de thee was het in de 47e minuut Reiger Boys die de aansluitingstreffer scoorde. Een prachtige pass van Rafaella Wolfswinkel doorsneed de Racing defensie op weg naar Bonnie Smit die het leer verdienstelijk in de touwen schoot. Een opsteker voor de meiden uit Heerhugowaard die de Leiderdorpse Racing flink onder druk zette. RCL was niet in staat het middenveld in handen te krijgen en in de defensie was het voor ‘volk en vaderland’ om het leer zover mogelijk weg zien te trappen. Natuurlijk de Oranje gedachte van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden werd op Scheveningen gevierd maar of dat nu echt de insteek van de Leiderdorpsen was viel te betwijfelen.

Drita Celaj van RCL passeert Aaike Verschoor van Reiger Boys.
Reiger Boys vocht voor de gelijkmakende treffer en de jeugdige Jent Bakker was er dichtbij maar ook Rona Mosterd. Aan de andere kant spaarzame uitvallen met wel mogelijkheden voor Samira Benchamach, Ramona van der Harst, Marijke van den Berg en de ingevallen Drita Celaj. Reiger Boys drong aan maar zoals Rafaella Wolfswinkel het na afloop ook verwoordde kan je goed spelen maar als het doelpunt niet valt sta je wel met lege handen. Het was de waarheid van het moment want ook Marintha Louwe kreeg nog een goede mogelijkheid maar de gelijkmaker kwam er niet. De wedstrijd ging als een nachtkaars op een steeds donker wordende horizon uit. RCL kon niet overschakelen naar een ander spelpatroon maar gaf achterin onder leiding van Marcha Duijkers geen enkele millimeter ruimte weg. Reiger Boys niet in staat de taaie en stugge verdediging uit elkaar te spelen.
De punten tellen voor de Leiderdorpse Racing die na dit resultaat er weer drie op het conto kunnen bijschrijven. De ploeg doet volop mee in de kop van de Topklasse en heeft met de minste verliespunten de beste papieren op zak.

Lees alles over Floortje, de Pupil van de Week bij RCL tegen Reiger Boys.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: