RCL walst op Walcheren over Oostkapelle heen

De opdracht voor RCL tegen Oostkapelle in het KNVB bekerduel was vooraf heel duidelijk. Het enige wat telde voor coach Haroon Ahmad van RCL was winst.
Plaats van handeling Sportpark Duinhelm op het Zeeuwse Walcheren waar met een frisse stevige bries de bekerstrijd werd gestreden. Zonder de geschorste Ramona van der Harst en de geblesseerde Denise Koorevaar bij de Leiderdorpsen. Het duel ging lange tijd gelijk op want RCL was zeker in die beginfase niet scherp genoeg om het verschil te maken. Pas na 25 minuten spel kon de rood witte formatie voor het eerst juichen. Het werd uiteindelijk 1-8 voor de Leiderdorpsen na een 0-2 ruststand en daar was geen speld tussen te krijgen.

Links Stephanie Valk en rechts Samanta Stojanovic.

Na de pauze kwam Oostkapelle goed terug maar het collectief uit Leiderdorp zegevierde met een duidelijke missie. De doelpunten werden gescoord door Samanta Stojanovic en Stephanie Valk voor de pauze. Na de thee scoorde Inge Lugtenburg voor Oostkapelle de aansluitingstreffer maar één minuut later scoorde Jill Gotink de 1-3. Daarna ging het wel heel erg snel met een eigen doelpunt van Solange de Smit en de 1-5 nam Samira Benchamach voor haar rekening. De 1-6 en 1-7 kwamen op naam van Samanta Stojanovic die dus heel fraai haar hattrick van de middag scoorde. Samira Benchamach bepaalde de eindstand op 1-8 met een schitterend doelpunt.

Samira Benchamach van RCL die met een fraaie halve volley het laatste doelpunt voor RCL voor haar rekening nam.

Het Oostkapelle van coach Irma de Witte was al uitgeschakeld voor de beker. Het was SteDoCo dat alle belang had bij een goed resultaat wat Hoofdklasser Oostkapelle zou gaan neerzetten. Immers een gelijkspel of verlies van RCL zou inhouden dat SteDoCo op de vette klei in Hoornaar tegen FC Twente zou kunnen aantreden. Maar zover kwam het niet alhoewel thuisploeg Oostkapelle in die beginfase goed spel liet zien. Met name Alyssa Dijkstra en Solange de Smit gaven wel degelijk hun visitekaartje af tegen de matig startende Leiderdorpse Topklasser RCL.
De meiden uit Leiderdorp hadden wel degelijk moeite hun juiste posities op te pikken. Na zo’n 20 minuten spel waren de linies op elkaar afgestemd en met Drita Celaj op rechts werd de aanval gezocht. Een leuk duel met een sterker en technisch vaardiger RCL dat in de 25e minuut op voorsprong kwam.

De sterk spelende Kirsten Kok van RCL die met een prachtige crosspass aan de basis stond van het tweede doelpunt van RCL.

Een bijzonder fraaie crosspass van wie anders dan Kirsten Kok, de Leiderdopse Kaká, ging daaraan vooraf. Die plaatste het leer in de voeten van Samanta Stojanovic die de 0-1 scoorde. Direct daarna nog zo’n mogelijkheid maar Stojanovic hield net even in.
In de 32e minuut werd het dan toch 0-2 met uitstekend opbouwend werk van Sandy van de Water. Een prachtige pass was het resultaat op Stephanie Valk die met een oerdegelijk schot binnen de zestien de 0-2 in de touwen schoot.

Jill Gotink van RCL sterk aan de bal die haar inspanningen bekroond zag worden met een doelpunt.

Na de thee was het Oostkapelle die trachtte de bakens te verzetten. Dat lukte wonderwel in de 60e minuut met een fraai doelpunt van Inge Lugtenburg die toch mooi de aansluitingstreffer scoorde achter de goed keepende sluitpost Susan Hogenboom. Het was de overbekende druppel voor de meiden van coach Haroon Ahmad die direct orde op zaken stelden. Drita Celaj op rechts snel er tussenuit voor de Leiderdorpse Racing. Speelde zich knap vrij om vervolgens het leer in de voeten te schuiven van de in het centrum opkomende Jill Gotink die met een droge schuiver effectief scoorde. 1-3 en de beker wedstrijd gelopen. RCL speelde attent en collectief sterk in deze fase waarbij het over Oostkapelle heenwalste. Een eigen doelpunt van Solange de Smit de 1-4 en even later een schitterende actie van Jill Gotink die vanaf de linkerflank de binnenkant van de paal toucheerde. Het leer kaatste terug en de alert reagerende Samira Benchamach zorgde voor de 1-5.

Een hattrick voor Samanta Stojanovic die in het KNVB bekerduel op Walcheren tegen Oostkapelle drie maal scoorde.

Samanta Stojanovic was ook goed op dreef en scoorde na een prima slalom de 1-6. Na een hoekschop kopte Romy Siera nog op de lat en direct daaropvolgend scoorde Samanta Stojanovic haar hattrick. Een simpel ogende beweging waarop haar directe tegenstander op het verkeerde been werd gezet en Stojanovic slim scoorde.
Het laatste doelpunt ofwel de 1-8 was een beauty van Samira Benchamach die met een prachtige halve volley het leer over alles heen in het doel schoot.

Ramona van der Harst weet als geen ander waar het om gaat als de huidige lijstaanvoerder van de BeNe League FC Twente op bezoek komt.

RCL bevestigde in het laatste half uur de kwaliteiten die de ploeg in huis heeft. Gedreven en doelbewust op een duidelijke missie waarbij ook de invalsters Kim Oosterom en Romana Bernardon zich voortreffelijk lieten zien. Met dit resultaat was ook Ramona van der Harst bijzonder tevreden. Speciaal omdat FC Twente op De Bloemerd de volgende tegenstander is in de KNVB bekerstrijd. Roept toch de herinneringen op en ook nu zijn de RCL meiden volgens Ramona van der Harst uiterst gemotiveerd om weer voor een stunt te zorgen. ‘We weten dat we kansen krijgen. Verzilveren wij die mogelijkheden en kunnen we bovendien achterin de boel op slot houden dan kan het gewoon opnieuw gebeuren. Natuurlijk weet Twente ook wat ze in Leiderdorp kunnen verwachten maar wij zullen strijd leveren’, aldus een enthousiaste Ramona van der Harst. Zover is het nog echter nog niet want eerst is er de competitie waar RCL komend weekend zomaar de trotse winterkampioen bij de amateurs kan worden.