IJzendijke wint bij ARC in zinderend slotakkoord

Een regelrechte thriller met een spannend slot op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. De wedstrijd tussen ARC en IJzendijke werd gekenmerkt door spanning, sensatie, kansen, missers en veel doelpunten. Maar bovenal prima open voetbal tussen twee aanvallende ploegen die aanspraak maken op de titel. IJzendijke de fiere lijstaanvoerder en ARC de ploeg in opbouw die knap bezig is zich in de top te gaan nestelen. Het werd in Alphen aan den Rijn een fraaie promotie voor het vrouwenvoetbal tussen thuisploeg ARC en IJzendijke.

Een scherp ingebrachte hoekschop van Thea de Blaey die door Marjolein de Munck van IJzendijke direct wordt ingeschoten en snoeihard in de touwen terecht gaat komen.
De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen trok aan het langste eind met een overtuigend slotakkoord op basis van lef en karakter en daarmee kreeg ARC absoluut te weinig. Het werd uiteindelijke 4-5 na een 2-2 ruststand maar daar zag het lange tijd helemaal niet naar uit. De verdedigsters van IJzendijke zaten niet goed in de wedstrijd die onder leiding stond van de prima fluitende Remy Voois uit Nootdorp. Voois werd geassisteerd door Ron Nijhof en Piet de Braal. De doelpunten kwamen op naam van Kelly van Leeuwe (0-1) en Nicole Zijderveld die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Marloes de Vos zorgde voor de 2-1 en de kleine Kylie van de Velde trok de wedstrijd in balans.
Na de pauze was het opnieuw Marloes de Vos die ARC op voorsprong bracht en de gelijkmaker werd gescoord door Rosanne Lammers. Een hattrick voor Marloes de Vos die haar derde van de middag scoorde voor de Alphense Racing en in de 4-3 op het scorebord deed prijken. Gelijk werd het door een terecht toegekende strafschop die aanvoerster Maud Kuijpers in klinkende munt omzette. Vier minuten voor tijd was het Marjolein de Munck die voor IJzendijke de winnende treffer loeihard in de touwen schoot.

Kelly van Leeuwe van IJzendijke met de 0-1 in het duel tussen ARC en IJzendijke

De opening van dit duel was voor de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen. Kelly van Leeuwe en Thea de Blaey kregen een aantal prima mogelijkheden. Ook een inzet in de zesde minuut van Kelly van Leeuwe werd door aanvoerster Lisa Prins nog net van de doellijn gehaald. Voor ARC was goaltjesdief Marloes de Vos er heel dichtbij maar die zag ook dat in de 11e minuut IJzendijke op voorsprong kwam. Een pass van aanvoerster Maud Kuijpers werd prima afgewerkt door Kelly van Leeuwe die de 0-1 achter sluitpost Tiffanie Graff van ARC in de touwen schoot.
Dat zat de Racing helemaal niet lekker. Annemein Lukkien was er al dichtbij maar in de 15e minuut profiteerde Lukkien opnieuw van een fout achterin de defensie en wie anders dan Nicole Zijderveld maakte gelijk.

Nicole Zijderveld scoort de 1-1 voor de Alphense Racing.

In de 21e minuut eenzelfde beeld met een fout achterin van Maud Kuijpers waar Marloes de Vos uitstekend op reageerde en volkomen terecht ARC op voorsprong bracht. IJzendijke zocht met goed spel de aanval via Lisa van Iwaarden en Kelly van Leeuwe kreeg een aantal uitstekende mogelijkheden. Opvallend van beide teams het nerveuze spel op het middenveld met veel onnodig balverlies maar ook dit hoort wel degelijk bij voetbal.

Kylie van de Velde van IJzendijke die de 2-2 gaat scoren.

Toch werd ook daar van geprofiteerd door de goed spelende Rosanne Lammers die het leer op het middenveld veroverde en de kleine Kylie van de Velde wegstuurde. Die maakte geen fout en scoorde in de 29e minuut de gelijkmaker.
In het laatste kwartier de druk van IJzendijke maar aan de andere kant goede acties van Noortje van Loo en Annemein Lukkien op diepe ballen van uitstekend spelende Lisa Prins.

Marloes de Vos van ARC schoot de 3-2 in de touwen.

Na de pauze mogelijkheden voor zowel de ploeg van coach Tosca van den Brink alsmede het IJzendijke van coach Ronny van Poucke. Marloes de Vos en Thea de Blaey kregen ze op een presenteerblaadje aangereikt maar maakten daar geen gebruik van.
In de 57e minuut kwam ARC volkomen terecht weer op voorsprong. Nicole Zijderveld deed het baanbrekende werk en Marloes de Vos mocht het leer in het net schieten. Een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg die de fouten achterin bij IJzendijke genadeloos afstrafte. Maar dan toch in de 65e minuut via links een keihard werkende Thea de Blaey die de bal uitstekend op de inkomende Rosanne Lammers in de voeten schoof. Lammers maakte geen fout en zorgde ervoor dat de balans weer in evenwicht was.

Op aangeven van Thea de Blaey gaat Rosanne Lammers scoren voor IJzendijke in de match tegen ARC.

Uitstekende mogelijkheden over een weer want beide opponenten gingen voor de volle drie punten. Het was zonder meer een levendig duel wat iedere kant op kon gaan met spanning en emotie. In de 70e minuut opnieuw een fout achterin bij IJzendijke en Marloes de Vos scoorde haar derde treffer die als hattrick bestempeld werd. Een kopbal die onder de graaiende handen van doelvrouwe Liza Catseman in het net verdween.

De sluwe Marloes de Vos van ARC slaat opnieuw toe na een fout achterin bij IJzendijke.

Ook Nicole Zijderveld zag haar inzet net langs de verkeerde kant van de staander naast gaan.
Thea de Blaey mocht zomaar in de 80e minuut op eigenzinnige wijze door de Racing verdediging heen slalommen. De Blaey kwam echter sluitpost Tiffanie Graff tegen die met haar handen de weg versperde voor de Blaey. Een terechte toegekende strafschop door leidsman Voois waarbij Graff tegen het geel opliep in een overigens heel sportief duel.

IJzendijke aanvoerster schiet vanaf elf meter de gelijkmaker in de touwen.

Aanvoerster Maud Kuijpers maakte geen fout en scoorde de gelijkmakende treffer. 4-4 op het scorebord en dit was in feite volledig in overeenstemming met het vertoonde spelbeeld.
Maar vier minuten voor tijd dacht Marjolein de Munck daar toch wel anders over. Een prima hoekschop van Thea de Blaey nam De Munck direct op haar pantoffel en haalde heel venijnig en loeihard uit. Tiffanie Graff had geen schijn van kans op deze inzet. Vreugde met de 4-5 stand bij de blauw-witte speelsters die Marjolein Munck onder de groene kunstgrasmat wilde stoppen. ARC aangeslagen en kon in die resterende minuten niet nogmaals langszij komen.

ARC - IJzendijke

Het was een boeiend en aantrekkelijk duel waarbij IJzendijke de winst in het slotakkoord veilig stelde. ARC kreeg zonder meer te weinig maar de ploeg in opbouw doet nog volop mee in de strijd om een periodetitel te bemachtigen. Daar is coach Tosca van den Brink vol overtuiging mee in de weer samen met Ron Nijhof en de Alphense Racing meiden.
Strateeg Ronny van Poucke van IJzendijke was na afloop niet echt spraakzaam maar zijn ogen fonkelden. De voormalige Anderlecht coryfee was blij met de volle drie punten. De druk neemt toe want ieder team wil winnen van dit elftal uit Zeeuws Vlaanderen.

Voor meer beelden van het duel tussen ARC en IJzendijke klikt u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: