Drie winterkoninkjes aan zet

In de Topklasse vrouwen bleef het inhaalduel tussen Saestum en RCL steken op een 1-1 gelijkspel. De Leiderdorpsen waren bij winst de trotse lijstaanvoerder en dus winterkampioen geworden. Dit lukte echter niet maar een vrouw overboord, nee dat zeker niet voor de ploeg van Haroon Ahmad. Het seizoen is nu halverwege en de ploeg draait prima mee op in de top van het amateurvoetbal van Nederland. Moet nu echter de eerste plek wel delen met Fortuna Sittard en het Amsterdamse Buitenveldert. Met nog tien wedstrijden te gaan lijkt van nog alles mogelijk te zijn. Wie weet mag het zeggen maar spannend wordt het zeker in 2014!

RCL

Het werd geen wedstrijd van de waarheid want de elementen speelde beide opponenten danig parten. Natuurlijk afgelopen week volle maan en vandaag op de 21e december de nieuwe zon. Eeuwen geleden al voorspeld dat deze zonnewende veel wind en regen zou geven. Het effect voor de intrede van Koning Winter met nu nog gematigde temperaturen. Zelfs bij vlagen onstuimig weer op Sportpark Noordweg in Zeist waar de Leiderdorpse Racing mocht aantreden tegen Saestum. Goed voetbal was niet mogelijk maar de spanning vergoedde veel. RCL kwam wat beter in het duel maar kreeg een strafschop tegen die door Rowena Blankenstijn achter Susan Hogenboom in het net werd geschoten. Die 1-0 was tevens de ruststand.

Jill Gotink

Na de pauze ging het vrijwel gelijk op. Kansen voor beide kemphanen alhoewel RCL toch een aantal keren dicht bij de gelijkmaker was. Maar die gelijkmaker kwam later op naam van Jill Gotink die de beide teams weer in balans bracht.
Drie ploegen overwinteren nu op kop in de Topklasse en in februari krijgt u het vervolg. Ook de ontknoping hoort daarbij maar dan zijn we weer een paar maanden verder. En wie weet zijn die drie overwinterende winterkoninkjes nog steeds aan zet.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: