Volle drie punter voor RCL in matig duel tegen TKB (2-1)

RCL tegen The Knickerbockers zou op papier een walk-over moeten worden. Maar dat gebeurde echter niet. De studentenploeg uit het verre Groningen bepaalde in een fase voor rust zelfs helemaal het spelbeeld op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp.
Runner-up RCL, die zich knap nestelde in de kopgroep van de Topklasse, was niet in staat zelf het spel naar hun hand te zetten. Maar zoals zo vaak telt uitsluitend het resultaat en met de 2-1 overwinning bleven de drie punten in Leiderdorp.

Jill Gotink van RCL in duel met aanvoerster Marjanne van Wijk van de Groningse studentenploeg The Knickerbockers.

De Racing wel technisch vaardiger maar de motivatie optimaal bij de meiden van coach Aron Strengholt uit Groningen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1. Voor de pauze scoorde Stephanie Valk die met een elegante beweging zich knap vrijspeelde en afdrukte. Na de thee opnieuw Stephanie Valk die scoorde voor RCL. Vlak voor het laatste fluitsignaal van leidsman Rob Wessel uit Wassenaar bepaalde Nini Sieben van The Knickerbockers de eindstand op 2-1.

Het was een wedstrijd om gauw te vergeten. Natuurlijk tellen de punten maar het was een matige vertoning. Het resultaat uiteraard het allerbelangrijkst en de drie punten waren heilig voor coach Haroon Ahmad. Die zag dat The Knickerbockers zo af en toe RCL helemaal in de greep had. Kansen waren er voor beide teams maar daar werd te gemakzuchtig mee omgesprongen. Belangrijk was wel de inbreng van de Pupil van de Week. Haar naam is Biya Biya Corpel en die liet wel eventjes zien hoe je een doelpunt scoort.
Acties in het begin van de wedstrijd met Marijke van den Berg voor RCL en Maria van Omme en Wendy Kramer voor de Groningse ploeg.

Stephanie Valk zet Floor Egberts van The Knickerbockers op het verkeerde been en scoort door de benen van Corian Wever de 1-0 voor RCL.

De Leiderdorpse Racing stelde in de vijfde minuut orde op zaken met de hardwerkende Kirsten Kok die met een fraaie steekpass Stephanie Valk wegstuurde. Fraaie bewegingen van Valk die het leer door de benen van sluitpost Corian Wever in het net schoot . RCL al vroeg op voorsprong en drie minuten later een prachtige actie van Marijke van den Berg met een slim hakje op Jill Gotink en de voorsprong was bijna verdubbeld.

De Groningse formatie kreeg wel degelijk een aantal goede mogelijkheden.

Aan de andere kant de scherpe vrije trappen van Marjanne van Wijk en de acties van Floor Egberts die tot twee maal toe nog net gepareerd werden door Racing sluitpost Denise Koorevaar. Ook de voormalige korfbalster Pauli Traa zorgde voor gevaar in de Leiderdorpse defensie. RCL onder druk en opnieuw kreeg Pauli Traa een mogelijkheid na een hoekschop van Floor Egberts. Het was de mogelijkheid de ploegen op gelijke hoogte te brengen. Het middenveld voerde de regie met goede passes tussen Marjanne van Wijk, Sjoukje Bouma, Maria van Omme en Valerie Zijlstra maar de mogelijkheden werden niet benut. Na een half uur spel stond de Racing flink onder druk waarbij Chelsea Disseldorp en Denise Koorevaar met Sandy van de Water en Ramona van der Harst alle zeilen moesten bijzetten om de Groningse aanvallen te doorbreken.

Sluitpost Denise Koorevaar van RCL grijpt in voordat Sjoukje Bouma van TKB gevaarlijk kan worden.

Dit lukte met moeite want de Groningse formatie van coach Aron Strenholt bepaalde wel het spelbeeld. Valerie Zijlstra en Annemarijn Smit kregen zomaar mogelijkheden. Pas tegen het einde van de eerste helft hadden de meiden van coach Haroon Ahmad de zaak weer onder controle. Met name een scherpe hoekschop van Kirsten Kok die Sandy van de Water net over schoot. Ook Marijke van den Berg welke met ogenschijnlijk simpele bewegingen Kirsten Kok in stelling bracht die vervolgens rakelings over schoot. Vlak voor het rustsignaal terloops nog een gevaarlijke Groningse aanval die door Valerie Zijlstra net voorlangs werd geschoten.

Eensgezind wordt de aanval gezocht met Samira Benchamach en Stephanie Valk van RCL in het duel tegen The Knickerbockers.

Na de thee een als herboren Racing die orde op zaken moet stellen. Met pressievoetbal werd The Knickerbockers  onder druk gezet met acties van Stephanie Valk en Samira Benchamach die trouwens vlak voor de pauze tegen de kleur van haar aanvoerdersband aanliep. Dit terzijde uiteraard maar wat wel een feit was dat de structuren weer op orde was aan Leiderdorpse kant. In de 50e minuut was het Marijke van den Berg met een mogelijkheid gevolgd door een actie van Sandy van de Water. In de 53e werd het verlossende tweede doelpunt gescoord. Een fraaie bal van Ramona van der Harst op Samira Benchamach die vervolgens Stephanie Valk op links aanspeelde. Valk schoot onhoudbaar voor Corian Wever het leer in de uiterste hoek en de 2-0 voorsprong een feit.

Stephanie Valk heeft vrij baan om de 2-0 voor RCL te scoren in de wedstrijd tegen The Knickerbockers.

Vreugde bij Valk die Marcha Duijkers mee liet delen in haar feestje die verbeten en ijsberend de wedstrijd langs de lijn volgde. Wissels werden aan Groningse kant in het veld gebracht. Nini Sieben, Maxime Jackson en Charlotte Benneker vochten voor een beter resultaat maar RCL controleerde.

Nini Sieben van TKB scoorde vlak voor tijd de tegentreffer tegen RCL. 2-1 de eindstand in het voordeel van de Leiderdorpse Racing.

Vlak voor het allerlaatste fluitsignaal van Rob Wessel een foutief teruggespeelde bal waarbij Denise Koorevaar niets anders kon doen dan languit trachten om erger te voorkomen. Maar Nini Sieben was net even behendiger en scoorde de aansluitingstreffer.

Een ondermaats duel in de Topklasse waarbij met vlagen de Groningse formatie de lakens uitdeelde. Die kregen mogelijkheden maar scoren was er niet bij.
‘We gaven de tegenstander veel ruimte. Te veel in feite waardoor wij niet ons eigen spel konden spelen’, aldus goaltjesdief Stephanie Valk na afloop die toch twee hele fraaie doelpunten scoorde. TKB was er dichtbij maar had zorgvuldiger met de kansen om moeten springen. Met name voor de pauze. RCL drie punten in de pocket en daar gaat het tenslotte om.

Alle geheimen over Stephanie Valk en de Pupil van de Week leest u hier.

 

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: