SteDoCo op karakter langs RCL (2-1)

Hoofdklasser in opbouw SteDoCo met veel jeugd in de ploeg ontving RCL uit Leiderdorp. De ploeg die met de minste verliespunten mede toonaangevend is in de Topklasse van het amateurvoetbal van ons land. Daarnaast zijn de wedstrijden tussen SteDoCo en RCL altijd van een hoog kaliber die op de vette Hoornaarse klei steevast boeien.
Het werd ook een prima duel tussen SteDoCo en RCL in de poulefase van de KNVB beker. Winst voor RCL had betekend dat de reis naar het Zeeuwse Oostkapelle niet nodig zou zijn. De Leiderdorpse Racing hield de spanning echter nog helemaal open. De wedstrijd tussen Oostkapelle en RCL moet uiteindelijk de beslissing gaan brengen.

Debutant Malu Postel van RCL in duel met Sophie Oude Ophuis van SteDoCo.

Vooraf een minuut stilte om Simone Vos, de moeder van SteDoCo speelster Renate Vos te gedenken die afgelopen donderdagavond overleed. Herinnering en actualiteit, een vreemd gevoel, maar wel degelijk de realiteit van het moment waar we ons bij moeten neerleggen. Onder de bezielende leiding van Wint Kant uit het mooie Noord Brabantse dorpje Giessen mocht de Pupil van de Week toch met klasse even Natasja Sturm Rensen op het verkeerde been zetten en die scoorde heel fraai.

Bianca van der Meer van RCL sterk aan de bal die het duel aangaat met Sanne Brand van SteDoCo.

De Leiderdorpse Racing was technisch wel de betere ploeg met behoorlijk wat mogelijkheden maar aanvoerster Roos Havermans en Joyce van Eck passeren was een te groot obstakel. Wel één keer in de 29e minuut met Marijke van den Berg die prachtig de 0-1 op het imposante scorebord liet prijken. De Leiderdorpsen zette de wedstrijd naar hun hand en kregen nog een aantal mogelijkheden. Aan de andere kant de snelle counters met Inge Buijs, Joëlle de Bondt en Esther Lakerveld. Bij RCL ontbraken een aantal basisspeelsters waardoor Malu Postel haar debuut in de hoofdmacht mocht maken. Deed dit trouwens met verve.
In het tweede deel beet thuisploeg SteDoCo zich naast RCL door een fraai doelpunt in de 67e minuut van Roswitha Wintermans. RCL ztte nog aan maar hoewel er mogelijkheden waren werd het net niet gevonden. In de toegevoegde tijd besliste invalster Jannah Muller de match om de 2-1 te scoren.

Spanning was er wel degelijk in dit bekerduel met een volledig open strijd van twee vrijwel gelijkwaardige teams. RCL met debutant Malu Postel in de ploeg die nog wat onwennig op links de raadplegingen van coach Haroon Ahmad opvolgde. Werd knap in de gaten gehouden door haar directe opponent. Daarnaast was ook Geke Maat een stuwende kracht samen met Ramona van der Harst. Door de druk die RCL zette waren een uitstekende counters met Elise Eskes en Esther Lakerveld.

Op aangeven van Bianca van der Meer scoort Marijke van den Berg voor RCL in het bekerduel tegen SteDoCo de 0-1.

Na een kwartier spel was het de Leiderdorpse Racing die de druk behoorlijk opvoerde. Kansen voor Bianca van der Meer en Marijke van den Berg. Later kreeg ook Samira Benchamach die ook had kunnen scoren.
In de 29e minuut een snelle actie bij de Leiderdorpsen met Ramona van der Harst die de bal op het middenveld uitstekend onderschepte en Samira Benchamach wegstuurde. Een simpel ogend tikje op Bianca van der Meer die vervolgens met een stijlvolle beweging het leer in de voeten schoof van Marijke van den Berg die elegant de bal in het net schoot. RCL op voorsprong met nog een aantal mogelijkheden maar de meiden van coach Jannie Timisela wilden op gelijke hoogte komen. Esther Lakerveld schoot net naast en ook Rosanna van der Werff en Denise van Gessel hadden niet het geluk aan hun kant. Opvallend de rush van Geke Maat die het hele veld in de lengte richting met de bal aan de voet liep maar niet het gewenste resultaat opleverde.

Leuke duels tussen Samira Benchamach van RCL en Roos Havermans van SteDoCo.

In de tweede helft een vrije trap van Joëlle de Bondt die rakelings voorlangs ging. Fraaie acties van Marcela Cabrera, Ramona van der Harst en Samira Benchamach die ieder voor zich wel een beter lot hadden verdiend. Malu Postel met subtiele beenbewegingen er ook al een paar keer langs maar sluitpost Joyce van Eck stond een doelpunt niet toe.

Roswitha Wintermans van SteDoCo scoorde de gelijkmaker in het bekerduel tegen Topklasser RCL.

De druk werd door SteDoCo opgevoerd en dit resulteerde in de verdienstelijke gelijkmaker in de 67e minuut. Ook met snel combinatie voetbal waarbij Roswitha Wintermans vol elan Natasja Sturm Rensen passeerde. Een gelijke stand die in feite de veldverhouding uitstekend weergaf. De Leiderdorpse Racing zette aan voor een slotoffensief maar het doelpunt viel ver in de extra tijd aan de andere kant. Jannah Muller die al geruime tijd had warmgelopen maar pas later als tactisch wapen werd ingezet scoorde de 2-1 op aangeven van Denise van Gessel.

Jannah Muller scoorde in de bijkomende tijd de 2-1 in het voordeel van SteDoCo.

Winst voor SteDoCo in een echte bekerstrijd waaraan je vooraf geen enkele conclusie mag verbinden. Welke ploeg er doorgaat naar de volgende ronde zal in het Zeeuwse worden uitgevochten.

Meer beelden van dit bekerduel tussen SteDoCo en RCL ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: