RCL wint van Vredenburgh in rommelig duel (2-0)

Het was niet best wat RCL liet zien tegen Vredenburch. De trouwe toeschouwers zagen zelfs de promovendus uit Rijswijk op inzet en karakter met vlagen prima strijd leveren. Voor iedere meter werd gevochten maar de ploeg had geen greintje geluk.
RCL daarentegen wel technisch de betere ploeg die bovendien ook nog een strafschop naast zag gaan. De regie in handen van de Leiderdorpsen die voor de rust de beide doelpunten scoorde. Goaltjesdief was ook dit keer Bianca van der Meer op voorzetten van Merel van den Eshof en Malu Postel.

In de tweede helft hadden de meiden van de Leiderdorpse Racing verder afstand kunnen nemen maar het net werd niet gevonden. De drie punten voor RCL die prima mee blijft doen om de bovenste plek.

Maaike Toonen van RCL in duel met Kelly van de Rassel van Vredenburch.

Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Cees Meeuwisse uit Wateringen nam RCL vanaf de eerste omwenteling van de bal het initiatief in handen. Met name Merel van de Eshof gaf direct al haar visitekaartje af. In de tweede minuut vanaf links met een prima pass op Bianca van der Meer die het leer onhoudbaar voor sluitpost Josanne de Romph in het net schoot. 1-0 voor RCL die duidelijk meer wilde.

Bianca van der Meer van RCL scoort op aangeven van Merel van den Eshof het openingsdoelpunt in de wedstrijd tussen RCL en Vredenburch.

In de zesde minuut de eerste aanval van Vredenburch met Anouk van den Heuvel aan de basis. Drie minuten later Marscha de Bruijn met een vrije trap die echter door Susanne Vollering net over werd gekopt. De Racing wakker geschud en de snelle aanvallen die volgen met Merel van den Eshof en Melanie van Aken geven de Rijswijkse achterhoede met Puck van Soest en Lucinde Vink hadden vol werk. Ook Bianca van der Meer kreeg mogelijkheden om verder afstand te nemen.
In de 23e minuut opnieuw Merel van den Eshof maar sluitpost Josanne de Romph deed het prima onder de lat bij Vredenburgh.

Mogelijkheden kreeg Vredenburch wel in de wedstrijd tegen RCL maar voor sluitpost Susan Hogenboom was de nul heilig.

De opbouw bij de ploeg van Peter Steyn was met een opkomende Suzanne Vollering bijzonder gevaarlijk. Ook prima vrije trappen maar doelvrouwe Susan Hogenboom wist wat te doen met die inzetten. In de 28e minuut een handsbal in de beruchte 16 en een terechte strafschop die echter door Bianca van der Meer naast het doel werd geschoten. RCL had meer afstand kunnen nemen maar maakte van deze mogelijkheid geen gebruik. Pressie voetbal met Femke Koel en Judith Hogenboom maar het leverde de Leiderdorpse Racing niets op.

De toegekende strafschop wordt door Bianca van der Meer naast geschoten.

Na 30 minuten liet de ploeg van coach Ron Bernardon zich terugzakken waardoor meer ruimte werd gecreëerd in aanvallend opzicht. Vredenburch knokte zich weer in de wedstrijd met Tanja Tuc en Leonie van Dam maar het lukte de promovendus niet om de kansen om te zetten in munten.
In de 35e minuut toucheerde Bianca van der Meer nog net de lat op een pass van Merel van den Eshof.
In de 41e minuut werd het 2-0 voor RCL. Weer zo’n splijtende pass, nu van Malu Postel op wederom Bianca van der Meer die keurig afdrukte.

Bianca van der Meer scoort de 2-0 voor RCL tegen Vredenburch op aangeven van Malu Postel.

Na de thee kwamen bij Vredenburch Diana van der Vlist en Chantal Sitas haar opwachting maken en de ploeg trok collectief ten aanval. Bij de thuisploeg werd Sidney Struik in de ploeg gebracht en die deed goed werk in de achterhoede. Alles met regisseur Kim Oosterom die de lijnen bepaalde. Van den Eshof en Judith Hogenboom krijgen mogelijkheden net als Malu Postel maar De Romph greep goed in. Marike van Dam kwam bij de thuisploeg nog in het veld en bij de meiden uit Rijswijk mocht Tessa van Poelgeest opdraven. Kiki Bakker en Tanja Tuc kregen nog wat mogelijkheden maar de kracht was er niet om echt gevaarlijk te worden.

RCL - Vredenburgh

RCL controleerde en vond het klaarblijkelijk voldoende terwijl Vredenburch met werkvoetbal niet meer de kracht had om echt gevaarlijk te worden. Een verdiende overwinning voor de Leiderdorpsen die nu op een verdienstelijk tweede plek staan. Vredenburch blijft echter de rode lantaarndrager zonder punten. En juist dat zou je op basis van inzet niet verwachten.