Berkel tegen Jodan Boys eindigde zoals het begon

Een taaie strijd op Sportpark Het Hoge Land tussen de ploegen van Berkel en Jodan Boys. Een beter Berkel wat niet tot scoren kon komen en lat en staander toucheerde tegen een karaktervol Jodan Boys. De kansen voor de geel-blauwe thuisploeg vanaf het begin van het duel. Maar het leer wilde er niet in wat ook de verdienste was van sluitpost Beau Suurland.
Maar wie wel kon scoren was Daniëla van der Togt, de Pupil van de Week. Jammer dat die grote meiden van Berkel die actie niet als voorbeeld wilde nemen. 
Thuisploeg Berkel zette vanaf het begin druk maar na zo’n 20 minuten zocht Jodan Boys heel brutaal de aanval en had zeker mogelijkheden.

Verbeten maar sportieve strijd tussen Nadia Roukes van Berkel en Berni van der Lecq van Jodan Boys.

Na de pauze kansen voor Nadine Bier van Berkel maar Jodan Boys was in de counter snel. Goed dat Chantal van Wijk en Kimberley Houwaart een aantal keren goed ingrepen. In de laatste fase kreeg Berkel niet te missen mogelijkheden en Jodan Boys verdedigde met de moed der wanhoop. De Goudse ploeg hield de zwaar bevochten nul en dat leverde de ploeg wel een mooi punt op. Berkel verzaakte en verspeelde twee kostbare punten.

Tara de Boe van Berkel in duel met Berni van der Lecq van Jodan Boys.

Thuisploeg Berkel zette vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Van de Graaf uit Schipluiden druk. Dit resulteerde direct al met mogelijkheden voor Nadine Bier. Maar de doelpogingen gingen net naast. Een schot van Tara de Boe had ook een beter lot verdiend maar ook die ging naast. Het was duidelijk eenrichtingsverkeer want ook Melanie den Dulk kon de touwen niet vinden.
In de tiende minuut onderschepte de hardwerkende Nadine Bier op inzet het leer en mocht zo maar doorlopen maar vergat te scoren.

Nadine Bier van Berkel sterk aan de bal kreeg in het begin van dit duel voldoende mogelijkheden om afstand te nemen tegen Jodan Boys.

Opvallend de bergen werk die aanvoerster Kari van den Berg van de Goudse ploeg verzette. Met trouwens met Lisa Stigter, Saskia van Vliet en Iris van der Kaa.
Melanie den Dulk van Berkel kreeg in de 14e minuut nog een goede mogelijkheid maar opvallend was dat al deze kansen die Berkel toch creëerde er niet één van werd benut.
De ploeg van de coaches Bert van der Kaa en Theo Suurland putte hieruit moed en zocht heel brutaal de aanval met Rebecca Anker, Demi Kobrua en Kari van den Berg. Anker moest al vroegtijdig wegens een blessure de arena verlaten en jeugdige Ingrid Brokke mocht triomfantelijk met haar spelerspas in de hand de grasmat betreden. Jodan Boys rook mogelijkheden en nam het initiatief in handen.

Ingrid Brokke van Jodan Boys krijgt de mogelijkheid om Jodan Boys op voorsprong te brengen in het duel tegen Berkel. Annemiek van der Voort van Berkel brengt redding voor het geel-blauwe team.

Ingrid Brokke kreeg de kans en later ook Berni van der Lecq maar ook de Goudse meiden kwamen niet voorbij doelvrouwe Jennifer Gittling. Na een half uur spel trok de thuisploeg het spel weer naar zich toe. Melanie den Dulk toucheerde de lat maar die snelle counters van de Boys zorgde wel voor veel werk in de Berkel achterhoede. Kimberley Houwaart, Chantal van Wijk, Linda van Campenhout van der Helm, Isabel Heinsbroek en Annemiek van der Voort hadden daar de handen vol aan want de acties van Ingrid Brokke en Kari van den Berg waren wel degelijk gevaarlijk.

Linda van Campenhout van der Helm van Berkel sterk aan de bal in duel met Ingrid Brokke van Jodan Boys.

Na de pauze was de prangende vraag of Berkel kans zou zien een bres te slaan in de verdediging van Jodan Boys. Net als Daniëla als Pupil van de Week dit voordeed. Het lukte de Berkel voorwaartsen niet maar de kansen waren er wel degelijk met onder meer Nadine Bier die op links een aantal keren Lotte de Jong omspeelde maar toch weer net niet tot scoren kwam. Beau Suurland als rots in de branding waarbij de nul heilig was. Saskia van Vliet, Nicole Groen, Lotte de Jong en Fleur van der Gaag hadden het zwaar te verduren op de constante stroom van aanvallen van Tara de Boe, Sandra Welles, Melanie den Dulk en Nadia Roukes.

De kleine Demi Kobrua van Jodan Boys is er doorheen maar wordt ingehaald door Kimberley Houwaart van Berkel.

Door de druk kreeg zowaar Jodan Boys mogelijkheden met een vrije trap net buiten de 16 met Kari van den Berg maar ook Jennifer Gittling liet zich niet verassen. Ook die kleine Demi Kobrua was er een aantal keren goed doorheen maar dan waren Chantal van Wijk en Kimberley Houwaart er snel bij om het gat dicht te lopen.
Nadat Lindy Hogendoorn en later Demi de Boe in het veld waren gekomen werd het overleven voor de Goudse ploeg. De druk werd tot het maximale opgevoerd en Tara de Boe met de mogelijkheid in de 75e minuut. Lindy Hogendoorn schoot tegen het kruis en een kopbal van Melanie den Dulk was een prooi voor Suurland.
De allergrootste kans was in de laatste minuut voor Lindy Hogendoorn maar het lukte haar niet het net te vinden.

De ingevallen Lindy Hogendoorn van Berkel kreeg in die laatste fase van de strijd tegen Jodan Boys een aantal mogelijkheden.

Berkel wel degelijk het betere team maar de nervositeit van het niet kunnen scoren maakte zich meester van het elftal. Te krampachtig spel en te weinig gebruik maken van de flanken. ‘Soms zit het mee en soms tegen’, vertelde coach Cees Kruys na afloop die met deze uitspraak wel het gelijk aan zijn kant had. Bij Jodan Boys waren de meiden dolblij met het bij elkaar gesprokkelde punt. Ook coach Bert van der Kaa was van mening dat het een zwaar bevochten punt was binnengesleept op basis van collectiviteit en karakter. Hij maakte volkomen terecht een compliment aan zijn meiden die het onstuimige Berkel aan banden legde.

Meer beelden van het duel tussen Berkel en Jodan Boys ziet u hier.

Lees alles over Berkel’s Pupil van de Week Daniëla die wel wist te scoren.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: