Bavel wint na strafschoppen van IJzendijke en bekert verder

De meiden van Bavel gaan door in de KNVB beker na het beter nemen van de strafschoppen. IJzendijke miste er twee en Bavel slechts één en de gevierde heldin was doelvrouwe Louise Mandos. Gezien de spelverhouding was het uit de beker wippen van IJzendijke niet geheel onterecht. Bavel speelde met name in de eerste helft technisch beter. IJzendijke vocht met flair en inzet waardoor de partij ondanks het spaarzame kaarslicht toch boeide.

Bavel - IJzendijke
Bavel was niet in staat om Liza Catseman de gang naar het net te laten maken alhoewel Marloes Gerrissen daar toch wel heel erg dichtbij was. Het houtwerk hield IJzendijke in de race. In het tweede deel waren de rollen omgekeerd en IJzendijke voerde de regie. Thea de Blaey en Kelly van Leeuwe van IJzendijke hadden dit bekerduel eerder kunnen beslissen. De loterij van strafschoppen werd afgesloten met een 4-3 winst voor Bavel die met recht feest vierden.

Bavel - IJzendijke

Voor de aanvang van de wedstrijd, die onder leiding stond van de goed fluitende scheidsrechter Atsma, werd één minuut stilte in acht genomen. Dit vanwege het overlijden van de oud-voorzitter van voetbalvereniging Bavel en erelid Ad van der Linden. De markante persoonlijkheid overleed op 20 november jl. en was in het laatste decennium van de vorige eeuw een aantal maal het boegbeeld van de voetbalvereniging Bavel. Daarnaast een bestuurder die regionaal sport in het algemeen onder de aandacht bracht. Van der Linden was een echte verenigingsman en drager van de eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje Nassau die hij vanwege zijn inzet in 2004 kreeg uitgereikt.

Marloes Gerrissen van Bavel haalt uit waarbij sluitpost Liza Catseman van IJzendijke het leer nog net via de lat weg kan werken.

Na de eerste balomwenteling op Sportpark De Roosberg in Bavel een aanvallend en snel spelende thuisploeg. Op kunstgras en matig licht waar de Eerste klasser Bavel zich wel degelijk op thuis voelde. Tweede klasser IJzendijke daarentegen had in die beginfase problemen met het hoge tempo. De meiden uit Zeeuws Vlaanderen hielden echter knap stand tegen een technisch vaardiger maar ook sneller combinerende thuisploeg. Maar bij de afwerking van mogelijkheden van ondermeer Pleun van Ginneken, Myrthe van Boxel, Ilse van der Heijden en Marloes Gerrissen waren toch Lora van de Hemel, Nouk Wiersum, Maud Kuijpers en natuurlijk sluitpost Liza Catseman een te grote sta in de weg. Liza Catseman moest wel alles uit de kast halen maar deed dit met verve. Tot twee maal toe werd het houtwerk getoucheerd en aan de andere kant speelde Thea de Blaey zich vrij en kwam pardoes één op één te staan met doelvrouwe Louise Mandos. Het lobje mislukte en Mandos pakte het leer.

Myrthe van Boxtel van Bavel is gevaarlijk in die eerste fase maar haar inzet trof geen doel.

In het tweede deel kregen de meiden van coach Ronny van Poucke meer vat op het spel. Alhoewel de echte rust ontbrak om opbouwend een slag te slaan. Dit was trouwens ook bij thuisploeg Bavel aan de orde. Diepe ballen op Ilse van der Heijden die dreigend waren op Zoë van Ginneken en Marès Beekers maar uiteindelijk door de Zeeuwse verdedigers simpel werden gepareerd. Dat kan je wel aan Maud Kuijpers overlaten die ook opbouwend goed werk leverde.

Mogelijkheid voor Thea de Blaey van IJzendijke om de score te openen maar Maartje Hommeles van Bavel voorkomt dit.

Het tij keerde voor de meiden uit Zeeuws Vlaanderen met Dafne van Waterschoot en Marjolein de Munck die gevaarlijk doorkwamen. Thea de Blaey had zomaar in de 56e minuut kunnen scoren maar haar inzet kwam tegen de kruising. Het spel werd op het middenveld uitgevoerd met counters aan beide kanten. Een pegel van aanvoerster Birgit van Oosterbosch leverde de thuisploeg niets op en ook Thea de Blaey mocht het nog een keer proberen maar werd goed afgestopt door Maartje Hommeles.

Het ultieme moment voor Thea de Blaey van IJzendijke die op snelheid nu wel Birgit van Oosterbosch van Bavel voorbij is. Zou later het leer breed leggen op Kelly van Leeuwe die echter het lege doel liet voor wat het was.

In de 68e minuut van deze bekerstrijd tussen Bavel en IJzendijke kregen de meiden uit Zeeuws Vlaanderen de allerbeste mogelijkheid om definitief de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Weer die Thea de Blaey die diep werd gestuurd en nu wel Birgit van Oosterbosch te vlug af was. Vlak voor de achterlijn legde De Blaey het leer breed op de inkomende Kelly van Leeuwe die een paar meter voor het compleet lege doel de bal naast schoot.

Bavel bekert verder!!

De wedstrijd was gespeeld met nog wat spaarzame mogelijkheden aan beide kanten. De 0-0 eindstand hield in een loterij van strafschoppen die door Bavel beter werd benut waardoor Bavel ten koste van IJzendijke verder bekert in de strijd om de KNVB beker.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: