Wassenaar met zevenklapper door DSVP uit beker gewipt

Een ongelijke strijd op Sportpark Kerkehout tussen de teams van Wassenaar en het bezoekende DSVP uit Pijnacker. Maar het echte verschil kwam pas goed naar voren in de tweede helft toen de geoliede machine uit Pijnacker op dreef kwam. Toen was er geen houden meer aan voor de taaie Wassenaarse verdedigsters. Na een 0-1 ruststand via een doelpunt van Eveline Hoogerwerf liep DSVP gemakkelijk uit naar 0-7. De doelpunten kwamen op naam van nogmaals Eveline Hoogerwerf en vier maal scoorde Madelon van Rijn. Het zevende doelpunt was een eigen doelpunt van Wassenaar. DSVP verder in het KNVB bekertoernooi en Wassenaar kan zich nu volledig concentreren op de competitie.
Wassenaar - DSVP
De kaarten waren voor de wedstrijd al verdeeld tussen de ploegen van Wassenaar en DSVP. Immers DSVP, de koploper uit de Vierde Klasse, stond op doelpuntensaldo al in de volgende bekerronde maar moest nog wel de altijd lastige hobbel in Wassenaar nemen. Strijd werd er zeker geleverd want de meiden van coach Albert van Biezen hielden in de eerste helft het hoofd koel met knap spel. Vooral sluitpost Daniëlle van Lit van Wassenaar redde een aantal keren bijzonder fraai.

Eveline Hoogerwerf brengt DSVP op een 0-1 voorsprong in het duel tegen Wassenaar.
De jonge ploeg van coach Frank Verhoeven uit Pijnacker liep zich vast op het vroeg storende middenveld met Lisanne Vermeulen en Samantha van der Valk. In de 21e minuut kwamen de meiden uit Pijnacker op voorsprong. Via rechts een prima aanval met een loepzuivere voorzet van Lisanne Ruijter die door Eveline Hoogerwerf uitstekend werd ingeschoten. Een 0-1 stand terwijl Nina de Jong en Joanne Gordijn snode plannen hadden maar zich vastliepen. Ook aanvoerster Leonie van Eijk kreeg een mogelijkheid maar het team van Esmee Dikken deed het goed met vlak voor de thee een vliegend schot van Madelon van Rijn die rakelings over ging.
Na de pauze werden er spijkers met koppen geslagen door de meiden uit Pijnacker. Als het na een minuut spelen 0-2 is geworden door een mooie goal van alweer Eveline Hoogerwerf geeft Wassenaar zich gewonnen. In de 51e minuut scoorde Madelon van Rijn de 0-3 maar nam terloops ook eventjes de vierde, vijfde en zesde treffer voor haar rekening. Het werd uiteindelijk 0-7 door een eigen frommel doelpunt.
Op de tempoversnellingen had Wassenaar geen directe oplossing en de ploeg van Frank Verhoeven en Nico Veerman deelde eenvoudig weg de lakens uit.

Eveline Hoogerwerf van DSVP scoort vlak na de pauze de 0-2 tegen Wassenaar.
Er was na afloop geen discussie over deze zevenklapper die DSVP afstak op Sportpark Kerkehout. Vooral in de tweede helft lieten de blauw-witten wel zien dat dit jeugdige team al geruime tijd met elkaar speelt en niet voor niets de trotse koploper is. Voor Wassenaar een prima eerste helft in ontregelend en verdedigend opzicht maar dat was in de tweede helft niet voort te zetten. DSVP naar de volgende ronde in de strijd om de KNVB beker.