RVVH capituleert in laatste fase tegen Wartburgia (0-2)

Voor de groepsfase in de KNVB-beker een wedstrijd tussen RVVH en Wartburgia. Voor RVVH stond er weinig meer op het spel maar voor de Amsterdamse meiden van coach Carola van der Laan juist wel. De lijstaanvoerder van de Topklasse is ongeslagen en wilde dit wel graag zo houden. Daarnaast om ook verder te gaan in de KNVB-bekerstrijd. Een uitstekend uitgangspunt trouwens. Opvallend was wel dat beide teams met personele problemen te kampen had.
Het Amsterdamse Wartburgia maakte het spel en had vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Peter van der Kooij uit Hoofddorp het heft in handen. Snel en attractief, technisch sterk via de vleugels maar ondanks de kansen kon een doelpunt kon niet worden geforceerd. Dat lukte eenvoudig weg niet tegen de taaie verdedigsters van de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules die opvallend goed stand hielden.

Laura Kelderman van Wartburgia in fel duel met Lindsay de Zwart van RVVH.
In de tweede helft een nerveus maar superieur Wartburgia wat steeds meer tegen zichzelf vocht en waar het eigen vertrouwen gaandeweg wegebde. Op het moment dat in de stromende regen de Amsterdamse ploeg de moed opgaf gebeurde het toch. Met het hoofd en tien minuten voor tijd sloeg Leonoor van Nieuwenhuijzen genadeloos toe. In de 87e minuut scoorde bovendien de keihard werkende Shannon Molleman ook met het hoofd. Eindstand 0-2 maar de ploeg van Remco Outjes gaf goed partij op basis van inzet en vechtlust. Kreeg een aantal prima countermogelijkheden maar dan moet het leer wel voorbij Eefje Muselaers. En juist dat lukte de blauw-witte voorwaartsen niet. RVVH kan zich nu volledig concentreren op de competitie in de Hoofdklasse.
Suzanne Bakker van Wartburgia aan de basis van een Amsterdamse aanval.
Wartburgia zette direct al de lijnen uit. Anouk Wisse, Sien van der Schouw en Linda Bos schoten vrije trappen net langs de verkeerde kant van de paal. Alhoewel in de vierde minuut heel brutaal de jeugdige Lisanne van Gelder zomaar ruimte kreeg. Haar inzet had geen kracht. Een uitstekend duel kreeg het publiek voorgeschoteld. Zeker van de ongeslagen lijstaanvoerder van de Topklasse die met snel attractief spel en listige overstapjes wat juist het vrouwenvoetbal zo aantrekkelijk maakt. Wartburgia bepaalde het spel terwijl RVVH spaarzaam counterde.
Shannon Molleman van Wartburgia haalt uit maar schiet op de staander.
De Amsterdamse ploeg wilde snel zaken doen maar liep tegen een muur van blonde verdedigsters aan. Wel die razendsnelle Shannon Molleman die op links kapte, draaide en venijnig uithaalde. Maar het leer kwam buiten het bereik van sluitpost Tessa van Ameide tegen de paal. Het lukte de Amsterdamse meiden niet om een doorbraak te forceren. Ook niet met Gerda Edelman die zelf aan een rush begon maar ook haar inzet trof geen doel.

 Laura Kelderman van Wartburgia met de mogelijkheid te scoren tegen RVVH. Haar inzet verdwijnt echter in het zijnet.
In de 22e minuut de actieve Laura Kelderman dan die de ultieme mogelijkheid op haar pantoffel kreeg maar in het zijnet schoot.

Als er dan een mogelijkheid zou zijn voor de thuisploeg was het wel in de 27e minuut toen Cherraine Breinburg door de Amsterdamse verdediging heenliep maar niet voorbij doelvrouwe Eefje Muselaers kwam. Het was even schrikken die Ridderkerkse interventies maar het leverde het blauw-witte team niets op.
Een uitval met Cherraine Breinburg van RVVH maar Eefje Muselaers van Wartburgia brengt redding voor de Amsterdamse ploeg.
In het tweede deel zou het dan toch moeten gaan gebeuren voor de Amsterdamse ploeg. Laura Kelderman kwam een aantal keren oog in oog met de in het geel spelende Tessa van Ameijde maar kon niet scoren. De tactische creativiteit ebde weg ondanks het veldoverwicht en de mogelijkheden. Het werd zelfs even powerplay maar die dekselse gele tijgerin deed het uitstekend in haar eigen territorium. In de 74e minuut plotseling een prima uitval van de thuisploeg. De blonde Nikki de Roest kreeg de mogelijkheid om de score te openen maar Muselaers passeren, dan moet je wel met wetenschappelijk bewijs komen anders is dit onmogelijk. Het was wel weer zo’n mogelijkheid van de ploeg van Remco Outjes.
Leonoor van Nieuwenhuijzen van Wartburgia heeft gekopt en ziet het leer in de touwen gaan. 0-1 op het scorebord.
Als vervolgens in de stromende regen Wartburgia moegestreden zich lijkt te gaan verenigen met een brilstand is het wie anders dan Suzanne Bakker die prima het leer op Leonoor van Nieuwenhuijzen legt. Die staat in de 80e minuut stijf ingeklemd tussen Vivian van der Linde en Paulien Kraaijeveld maar komt met haar lengte er met gemak bovenuit en kopt keihard in. De strijd lijkt gestreden maar op dat moment start RVVH het slotakkoord maar dit leverde niets op.
In de 87 minuut maakte de moegestreden Shannon Molleman aan alle onzekerheid een einde en scoorde op aangeven van Dolly van der Voort de tweede Amsterdamse treffer.
Op een loepzuivere voorzet van Dolly van der Voort gaat Shannon Molleman van Wartburgia raak koppen. Molleman bepaalde hiermede de eindstand op 0-2.
Een terechte winst 0-2 winst voor Wartburgia waar helemaal niets op af te dingen viel maar het ging wel degelijk erg moeizaam voor de Amsterdamse ploeg. Voor coach Carola van der Laan was ook dit duel een belangrijk leermoment om vooral niet te twijfelen aan het eigen vertrouwen. Voor thuisploeg RVVH stond alleen de eer op het spel. Het team verdedigde opvallend goed maar kwam, niets ten nadele van de vele invalsters, toch ervaring in het aanvallende traject te kort. Trok zich wel op aan de tegenstander en dat is voor de competitie een belangrijk punt waar voordeel uit te halen is.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: