Rhoon bekert verder maar kruipt tegen Alkmania door het oog

Een onvervalste bekerkraker tussen Rhoon en Alkmania. Een match met spanning, sensatie en emotie welke middels strafschoppen werd beslist. Niets maar dan ook niets leek erop dat thuisploeg Rhoon een moeilijke middag zou krijgen tegen zondag Tweede Klasser Alkmania. Maar hoe vreemd kan een wedstrijd lopen want voor de pauze was thuisploeg Rhoon heer en meester en de voorsprong van 3-1 was volkomen juist. Promovendus Alkmania had het moeilijk en stond onder druk. De doelpunten kwamen op naam van Ashley van Elswijk en de gelijkmaker scoorde Kelly van der Tang. De 2-1 en 3-1 werden gescoord door Rowena Ondaan van Rhoon.
Madieke Zaad van Alkmania in duel met Sandra van Tol van Rhoon in het KNVB bekerduel tussen Rhoon en Alkmania.
Na de thee waren de rollen omgedraaid. De meiden uit Roelofarendsveen lieten oude tijden herleven. Net als decennia geleden toen Alkmania uit het Groene Hart toonaangevend was voor de top van het vrouwenvoetbal. Madieke Zaad scoorde de aansluitingstreffer maar een strafschop werd perfect door Patty Damsma verzilverd en Rhoon op 4-2.
Alkmania kreeg mogelijkheden en wederom Madieke Zaad die scoorde en de 4-3 liet aantekenen op het scorebord. In de voorlaatste minuut kreeg Alkmania een strafschop die fraai door Ilse Baak in de touwen werd geschoten. Een 4-4 eindstand en door het beter nemen van de strafschoppen bekert Rhoon verder. Het team van Stef Huszarik kroop wel door het oog van de naald tegen een op karakter spelend Alkmania.
Ashley van Elswijk opende de score voor Rhoon in het KNVB bekerduel tegen Alkmania.In het eerste gedeelte geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg op Sportpark De Omloop in Rhoon. Als na drie minuten spel Ahsley van Elswijk de thuisploeg al op voorsprong zet zijn de snode plannen al duidelijk. Maar Alkmania kwam al in de achtste minuut terug met een keurig doelpunt van Kelly van der Tang.
Door de aanvalsgolven met Ahsley van Elswijk en op rechts Rowena Ondaan stond de ploeg van coach Eric van der Krans stevig onder druk. Britt Klein, Cindy Mors, Wanda van Bunningen, Lizzy Schoo en Ilse Baak hadden het moeilijk.
Rowena Ondaan van Rhoon scoorde in de eerste helft twee maal.Natuurlijk twee elftallen die graag door wilden gaan in de KNVB-beker maar de ervaring van Sandra van Tol en Nancy Leidekker zorgde ervoor dat Rhoon de volledige regie in handen had. In de 20e minuut na een pass van Ashley van Elswijk schoot Rowena Ondaan de 2-1 achter de jonge sluitpost Dian Huigsloot in de touwen. Alkmania zeker niet bij de les en als vijf minuten later diezelfde Rowena Ondaan de 3-1 scoorde lijkt de race gelopen. De meiden uit Roelofarendsveen deden niet meer mee.
Net als Rhoon met een complete blessurebank waren er veel personele problemen voor de zondagclub die juist nu op zaterdag moest acteren.

Madieke Zaad van Alkmania op weg naar de aansluitingstreffer in het KNVB bekerduel tussen Rhoon en Alkmania.
Na de thee zagen we dat Rhoon direct de aanval koos met Ashley van Elswijk die had moeten afdrukken. De jonge sluitpost Dian Huigsloot van Alkmania pareerde haar inzet met veel klasse. Zou je verwachten dat Rhoon door zou drukken maar juist het omgekeerde gebeurde. Rhoon liet zich de kaas van het brood eten door een karaktervol Alkmania die het spel naar zich toetrok. Uiteraard Rhoon technisch de betere maar de meiden van Eric van der Krans vochten zich helemaal terug in de wedstrijd en bepaalden het spel. Kim Akerboom en Tenika de Jeu maakte het zo af en toe de achterhoede van Rhoon erg moeilijk. Als in de 52e minuut Madieke Zaad de aansluitingstreffer scoorde lijkt alles nog mogelijk. Coach Stef Huszarik is duidelijk niet content met het spel van zijn ploeg. Opvallend was dat bij de aanvalsgolven die kleine Huigsloot prima werk verzette tegen ondermeer de boomlange Patty Damsma.
Patty Damsma brengt Rhoon op een 4-2 voorsprong tegen Alkmania.
Als in de 63e minuut Rowena Ondaan via Kim Akerboom in de zestien hard in aanraking komt met het veld is het Patty Damsma die de elf metertrap keurig in de touwen schiet. Een 4-2 voorsprong voor de zaterdag Eerste Klasser. Alkmania liet het er niet bij zitten en kreeg een aantal mogelijkheden. Pas in de 76e minuut was het weer Madieke Zaad die doelvrouwe Carlinn de Bruijne verschalkte. Een 4-3 voorsprong met mogelijkheden voor beide teams om te scoren. Uiteindelijk in de voorlaatste minuut was het via een strafschop Ilse Baak die de eindstand in evenwicht bracht. Madieke Zaad kreeg nog een tweetal mogelijkheden om geschiedenis te schrijven maar haar inzetten troffen geen doel.
Ilse Baak van Alkmania schiet op uitstekende wijze de gelijkmaker van elf meter in de touwen.
Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Kelly van der Tang en Britt Klein van Alkmania konden het leer niet achter de Bruijne krijgen. Diezelfde Carlinn de Bruijne besliste het duel door de winnende treffer van elf meter te verzilveren.
Alkmania toonde karakter en vechtlust maar kwam net te kort. Die meiden konden wel terugzien op een uitstekende tweede helft.
De speelster van Rhoon dragen sluitpost Carlinn de Bruijne op handen.Bij thuisploeg Rhoon was het alsof de KNVB beker al gewonnen was. Uitgelaten meiden die toch als winnaar naar de volgende ronde gaan. En op naar Hoenderloo om zich te laten vertroetelen in het Golden Tulip Hotel.