RCL weigerde te nivelleren tegen RKHVV (3-0)

Geen groots voetbal tussen RCL en RKHVV maar zo af en toe was de spanning te snijden. Kansen om van te watertanden maar de doelvrouwen deden hun werk zoals van hun verwacht werd. RCL in de eerste fase de betere partij met de mogelijkheden om afstand te nemen. Maar de ploeg van coach Ruben van de Water vocht zich met prima combinaties terug in de sportieve match. Domineerde even het spel en scoorde zelfs via Ellen Vermeulen uit een buitenspelsituatie. Dit ging te Leiderdorpse Racing toch net iets te ver en coach Haroon Ahmad zette met name het middenveld weer op de kaart.

In de laatste fase wandelde RCL over RKHVV heen
Na de pauze zakte het peil maar het spel werd gespeeld door de brutale Blauwenburcht bewoonsters die zelfs via Ellen Vermeulen de paal toucheerde. De Leiderdorpe Racing controleerde na een uur spelen weer het duel en alles leek erop dat een doelpuntloos gelijkspel de einduitslag zou gaan worden. Maar daar dacht Racing aanvoerster Marcha Duijkers net iets anders over en scoorde fraai met het hoofd de 1-0. De meiden uit Huissen volledig uit het veld geslagen en één minuut later werd het door een attent reagerende Jill Gotink 2-0. En of het nog niet genoeg was werd door verkeerd uitverdedigen het in de 77e minuut zelfs 3-0. Doelpuntenmaakster Stephanie Valk die keurig sluitpost Anne Garritsen omspeelde.

RCL in de beginfase de ploeg die druk zette en kansen creëerde in het duel in de Topklasse Vrouwen tegen RKHVV.
Pupil van de Week Anna Abspoel spande met Samanta Stojanovic samen op welke wijze gele tijger Anne Garritsen van de Blauwenburcht verslagen kon worden. Anna scoorde heel fraai en had sportief nog wat goed te maken van de eerder gespeelde verloren partij. Dit vertrouwde Anna ons voor de wedstrijd toe en was een voorbeeld voor de beide aan elkaar gewaagde teams om het net te vinden. Een juiste instelling maar Anna zag ook dat thuisploeg RCL voorbeeldig startte op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tegen RKHVV uit Huissen. Met name Samanta Stojanovic leek al vroeg in de wedstrijd te gaan scoren maar Suzanne Giesen voorkwam dit. Ook Stephanie Valk was er dichtbij ware het niet dat Anne Garretsen met kunst en vliegwerk erger voorkwam voor de kasteeldames.
Wendy Bierdrager, Renee de Vries, Mirjam Cok, Suzanne Giezen en Marieke Peters hadden het moeilijk tegen de aanhoudende aanvalsgolven van de Leiderdorpsen. Sandy van de Water, Jill Gotink en Drita Celaj brachten Kirsten Kok, Samira Benchamach en Samanta Stojanovic in stelling maar het net werd niet gevonden. In de 15e minuut een vrije trap van Kirsten Kok welke nog net tot hoekschop verwerkt kon worden. Daarnaast Chelsea Disseldorp die net naast kopte en in de 18e minuut redde Anne Garretsen uitstekend op de doorgebroken Stojanovic. RCL een vet cool overwicht maar het scoren was er niet bij.

Ellen Vermeulen gaat scoren op aangeven van Suus Daniëls die echter in in buitenspelpositie stond. Pech voor RKHVV die op dat moment het betere van het spel in handen had tegen RCL.
Na zo’n 25 minuten spel nam RK HVV het spel van RCL over met prima combinaties. Ellen Vermeulen, Jodie Heijink en Mirjam Cok met leuke acties. Ook met Loïs van Daalen en Gila Kruijsen werd heel vrijmoedig de aanval gezocht. Een vrije trap van Suzanne Giesen ging net over de deklat van sluitpost Denise Koorevaar.
Kansen waren er wel voor de ploeg van coach Ruben van de Water echter de ervaring van de Racing speelsters achterin liet een vrije doortocht niet toe.
Alhoewel de Huissense meiden wel scoorden via Ellen Vermeulen in de 32e minuut. Buitenspel werd geconstateerd voor Suus Daniëls die het leer doorkopte op Vermeulen. Jodie Heijink kreeg nog een mogelijkheid maar ook RCL leek nog te gaan scoren met een schitterende actie van Stephanie Valk op Jill Gotink die uit een bijna onmogelijke hoek het leer voorlangs zag rollen.

Ellen Vermeulen van RKHVV is Marcha Duijkers van RCL voorbij en lijkt te gaan scoren. Haar inzet wordt echter gekeerd door de paal.
Na de thee en met leidsman Henk Scheepmaker uit Leiden aan het roer zakte het duel af. Mogelijkheden voor RKHVV die druk zette om een beslissing te forceren maar de echte overtuiging ontbrak. Het lukte niet en de Racing kwam weer in een controlerende rol maar zag wel dat Ellen Vermeulen er door was en snoeihard op de paal schoot. Daar kwamen de Leiderdorpsen heel goed weg en die mogelijkheid ging toch wel iets te ver. RCL terug in de wedstrijd met Kirsten Kok en Drita Celaj als aangeefsters. Ook Geke Maat, Kim Oosterom, Romy Siera en Marijke van den Berg waren de drijfveren om aanvallen op te zetten.

RCL aanvoerster Marcha Duijkers scoort met het hoofd de openingstreffer tegen RKHVV.
In de 72e minuut een korte corner genomen door Stephanie Valk op Kirsten Kok die perfect voorzette. Met Sandy van de Water als bliksemafleidster kreeg Racing aanvoerster Marcha Duijkers de ultieme mogelijkheid keihard in te koppen en de 1-0 stand op het scorebord neer te zetten. Die kans pakte Duijkers gretig. De ban gebroken en na afloop vertelde Marcha Duijkers dat een zware last van de Leiderdorpse meiden afviel met juist deze goal. ‘Wij speelden zeker niet best en het vertrouwen in eigen kunnen is op dat moment dan weer helemaal terug’, aldus een dolgelukkige Duijkers die de afdruk van het leer nog op het voorhoofd had staan.
Een natuurlijke ontlading om één minuut later die dekselse Romy Siera in de lucht te zien klimmen na een strakke pass van Valk om met het hoofd Garretsen te verslaan. Dat lukte Siera niet maar het leer kwam voor de voeten van de uiterst attente Jill Gotink die de 2-0 op het scorebord deed prijken.

Romy Siera van RCL kopt in en de attente Jill Gotink pikt de afketsende bal op om deze in het net te schieten.
Vijf minuten daarvoor gaf niemand meer wat voor dit duel en nu opeens een opleving van jewelste. De wedstrijd uiteraard gespeeld en het zou nog erger worden voor de Blauwenburcht bewoonsters. In de 77e minuut bepaalde Stephanie Valk na verkeerd uitverdedigen de eindstand op 3-0. Fraai slalomde Valk langs Anne Garretsen en schoot vlekkeloos de bal in de touwen.
Het spel over en uit en nivelleren, waar het lange tijd naar uitzag, was er voor de Leiderdorpse Racing niet bij.

Stephanie Valk van RCL op weg naar de 3-0 tegen RKHVV.
Ruben van de Water de jonge coach van RKHVV vond RCL beter spelen in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Kreeg echter in het tweede deel de organisatie binnen zijn team niet op orde. ‘Na de 1-0 was de wedstrijd gespeeld’, aldus de sympathieke coach  uit Huissen.
De winnende coach Haroon Ahmad was uiteraard dolblij met dit resultaat maar vertelde wel dat net als Duijkers al memoreerde de angst in het spel kroop op het moment dat RK HVV terug in het spel kwam. ‘We hadden in die eerste fase toe moeten slaan, afstand moeten nemen en zeker drie keer moeten scoren. We maakten het onszelf verschrikkelijk moeilijk’, aldus RCL coach Haroon Ahmad. De volle drie punten bleven terecht in Leiderdorp.