RCL efficiënt met 4-0 langs ARC

Scoringsmogelijkheden voor de Alphense Racing en de doelpunten voor de Leiderdorpse vrouwen. RCL – ARC werd een les in simpele doeltreffendheid met een technisch beter RCL tegenover een keihard werkend ARC. Een vreemd duel ook waarbij de Alphense Racing mogelijkheden in voldoende mate aangereikt kreeg maar deze niet wist te verzilveren. De ploeg van Ron Bernardon en Marcel Hogenboom sloeg venijnig toe na kleine ongerechtigheden in de Alphense achterhoede. Na een 2-0 ruststand, door doelpunten van Marcela Cabrera en Bianca van der Meer werd het uiteindelijk 4-0. Gescoord werd er in het tweede deel door Malu Postel en Ramona van der Harst na opnieuw legio mogelijkheden voor de Alphense ploeg van coach Tosca van der Brink waarvan geen enkele doel trof.
ARC de aanvallende partij met veel mogelijkheden en RCL de ploeg met de doelpunten.
Onder leiding van scheidsrechter Hubert van Teylingen uit Schoonhoven werd op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp de wedstrijd tussen RCL en ARC gespeeld. In de eerste fase druk van RCL met een prima spelende Marcela Cabrera die het leer mooi verdeelde. Maar de uitvallen van de Alphense Racing waren niet mis. Uitstekend opbouwend voetbal met Marloes de Vos, Kirsten Hendriks en Nicole Zijderveld maar wel in een te laag tempo. De Leiderdorpsen konden niet anders dan zich aan te passen aan deze spelstijl.
De Alphense vrouwen namen heel brutaal het initiatief met Noortje van Loo en Maaike Kuiper die strooiden met passes maar daar gebeurde niet veel mee.

Romy Siera van RCL voorkomt dat Marloes de Vos van ARC gevaarlijk kan worden. Toch waren de meeste mogelijkheden voor ARC maar wist de ploeg uit Alphen aan den Rijn niet te scoren.Een vrije trap in de zevende minuut van Lisa Prins scheerde rakelings over de deklat. De Leiderdorpsen even wakker geschud maar ARC bleef de regie houden. De verdediging van RCL met Romana Bernardon, Romy Siera, Melanie van Aken en Kim Oosterom pareerde de aanvallen goed maar toch kregen Kirsten Nijhof, Kirsten Hendriks en Nicole Zijderveld mogelijkheden de score te openen. Goed werk ook van sluitpost Susan Hogenboom die een aantal keren prima tussenbeide kwam. Ook na een prachtige subtiele lob van Kirsten Hendriks.

Marcela Cabrera van RCL scoort 1-0 voor de thuisploeg in het duel tegen ARC op aangeven van Bianca van der Meer.
Pas na een minuut of twintig kwamen de meiden van RCL onder de druk van de Alphense opponent uit. Merel van den Eshof was er bijna doorheen maar aan de andere kant een goede pass van Sascha Tuinenburg op de vrijstaande Kirsten Hendriks die het leer echter niet raakte.
Tegen de verhouding in kwam RCL op een 1-0 voorsprong in de 25e minuut. Een vloeiende aanval met Kim Oosterom aan de basis die via Marijke van den Berg Bianca van der Meer aanspeelde. De vlag ging omhoog maar de leidsman negeerde dit signaal en Van der Meer legde het leer breed op Marcela Cabrera die perfect afdrukte. ARC pakte de draad weer op en uit een vrije trap van Lisa Prins werd het aluminium getoucheerd. Vette pech voor ARC die in de aanval daaropvolgend ook de bal niet uit de verdediging kon wegkrijgen waarbij RCL spits Bianca van der Meer zeer attent en koelbloedig meedogenloos het vonnis velde over ARC. In de 29e minuut en tegen de veldverhouding in wel 2-0 op het scorebord.

Een attent reagerende Bianca van der Meer van RCL die een foutje in de verdediging meedogenloos afstraft en RCL op 2-0 gaat brengen tegen ARC.
Kim Oosterom met Merel van den Eshof hadden snode plannen maar Tiffany Graf voorkwam erger. De mogelijkheden voor ARC maar op geen enkele wijze doel kunnen treffen.

In het tweede deel kreeg Malu Postel direct al een mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien maar liet de spanning er nog even in. Wel in de 50e minuut op aangeven van Marijke van den Berg weer die snelle Malu Postel die heel keurig de bal achter Tiffany Graf in het doel werkte.
Malu Postel van RCL als een haas ervandoor en passeert Noortje van Loo en sluitpost Tiffany Graf van ARC. 3-0 op het scorebord en de wedstrijd gespeeld.
Een riante 3-0 voorsprong voor RCL en de wedstrijd op slot. ARC bleef in het vaste ritme spelen en kreeg nog steeds voldoende mogelijkheden om te scoren. Ook de paal werd vol geraakt maar verzuimd werd het leer gewoon in het doel te schieten. Uiteraard prima werk van de Leiderdorpse verdediging die flink onder druk stond maar wel in het tweede deel de wedstrijd controleerde. In de allerlaatste minuut een vrije trap van Merel van den Eshof die uitstekend door Ramona van der Harst in het doel werd geschoten.
Ramona van der Harst van RCL gaat uithalen en scoort de 4-0 voor RCL in het duel in de Tweede Klasse B tegen ARC.Een 4-0 overwinning van RCL op ARC die vele mogelijkheden creëerden maar op geen enkele wijze het leer in het doel kon werken. RCL daarentegen scherper, technisch beter en doeltreffend waardoor deze overwinning een feit is. Voor ARC zijn de druiven bitter want met de uitslagen van dit weekend komt de Alphense Racing in de gevarenzone. Thuisploeg RCL blijft net onder de top goed volgen en wil dolgraag terugkeren naar de Eerste Klasse maar die weg is lang. Ook dan dient de ploeg zelf het initiatief te nemen om het spel te maken.

Voor meer foto’s van RCL tegen ARC klik hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: