Berkel wervelend langs Smerdiek

Wedstrijden tussen Berkel en Smerdiek staan altijd bol van spektakel. Vooral de belangen van beide opponenten waren ook nu erg groot. Zowel Berkel als Smerdiek wilde de aansluiting maken met de top van de Eerste Klasse. Te veel punten waren al gemorst en heel duidelijk werd dat Berkel mee wil doen voor de hoofdprijs. Liet met goed en attractief spel de ambities zien alhoewel de eerste 25 minuten wel degelijk in het voordeel waren van de meiden uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk.
Spannende duels tussen Chantal van Wijk van Berkel en Esra Bicer van Smerdiek in het duel tussen Berkel en Smerdiek.
Het talrijke publiek zag dan ook volkomen terecht dat de jarige Anne Hage Smerdiek op voorsprong bracht. Veel later sloeg de vonk pas over bij Berkel die via Lindy Hogedoorn de beide teams op gelijke hoogte bracht. Goed voetbal van de ploegen met fraaie aanvallen maar de meiden van coach Danny Moens lieten de kaas van hun brood eten door het sterke eensgezinde optreden van de meiden van coach Cees Kruys. In de 43e minuut werd het 2-1 voor Berkel door Sandra Welles en in de bijkomende tijd maakte Melanie den Dulk er 3-1 van. Na de pauze nam de thuisploeg gas terug en het vreemde was dat ook Smerdiek in dit spel werd meegenomen. Berkel hield de regie strak in handen met veel mogelijkheden maar doelvrouwe Kaylee Dieleman van Smerdiek redde een aantal keren uitstekend. In de 77e minuut scoorde Tara de Boe die de eindstand bracht op 4-1. Een verdienstelijke overwinning voor Berkel.

Zowel Anne Hage als Lenny Stoutjesdijk van Smerdiek waren jarig.
Het zou een feest moeten worden voor de meiden van het Zeeuwse eiland Tholen. Daar was iedereen van overtuigd want met twee jarige speelsters in de ploeg kon het immers niet misgaan. Die twee waren trouwens Lenny Stoutjesdijk en Anne Hage maar hoe vreemd kan een wedstrijd lopen. Pupil van de Week was Renée Rens die wel even liet zien hoe je moet scoren.
Een ijzersterke opening trouwens van Smerdiek die heel brutaal met Anne Hage de aanval zocht en in feite gemakkelijk kon doorlopen. Ook Emmy Molhoek kon vrijwel ongehinderd slalommen door de Berkelse defensie. Bij de thuisploeg zagen we goed werk van Chantal van Wijk die Tara de Boe op rechts wegstuurde. Ook een pegel van Lindy Hogedoorn maar het leverde beide opponenten niets op.

Anne Hage van Smerdiek gaat uithalen en de 1-0 scoren voor de ploeg uit Sint Maartensdijk.Smerdiek had de touwtjes strak in handen en in de negende minuut kwam de ploeg uit Sint Maartensdijk volkomen terecht op voorsprong. Lenny Stoutjesdijk op Angelique Hage die met een schitterend hakje Anne Hage vrijspeelde die vervolgens het leer vanaf links in de verste hoek schoot. Jennifer Gittling volledig kansloos en wat een feest voor die jarige Hage.
Smerdiek maakte het spel met de opbouw via Wendy de Wilde en Esra Bicer waarbij de linies prima op elkaar aansloten. Dit resulteerde in mogelijkheden om de afstand te vergroten. Lesley Heuser en Anne Hage kregen echter de bal niet voorbij Gittling.

Een vrije trap van Sandra Welles wordt door Lindy Hogedoorn in het doel gewerkt en Berkel en Smerdiek staan weer gelijk.

Naar zo’n twintig minuten spel keerde het tij volledig. Laag water voor de Zeeuwse formatie van coach Danny Moens en Berkel kreeg het spel volledig in handen. Als een zuidwester storm raasde de Berkel snoezen over de groene mat. Als Chantal van Wijk in de 26e minuut een vrije trap loeihard rakelings voorlangs ziet gaan is het een minuut later Sandra Welles die vrijwel identiek een vrije trap mocht nemen. Weer zo’n uitstekende messcherpe voorzet van Welles die door Lindy Hogedoorn in het net werd gelopen. Een 1-1 stand wat op dat moment de verhoudingen goed weergaf in dit aantrekkelijk open duel. Wat er met de ploeg uit Sint Maartensdijk gebeurde lijkt niet te verklaren maar wel was duidelijk te zien dat het vertrouwen geheel wegebde. Natuurlijk waren de Berkelse meiden al terechtgewezen door coach Cees Kruys en de drive was helemaal terug. Annemieke van der Voort, Kimberley Houwaart en Nadia Rouwkes stuurden aan en kregen de regie in handen.
Veel overtredingen aan Zeeuwse kant en commentaar op de leiding die in goede handen was van Shane Koenen uit Zoetermeer. In het Zeeuwse kamp werd daar iets anders over gedacht maar een feit was wel dat Anne Hage na afloop verklaarde dat te veel tegen de leiding wordt gepraat waardoor het team in onbalans komt.

Sandra Welles van Berkel die de uithaalt met links en de 2-1 gaat scoren.Berkel profiteerde daar met volle teugen van met wervelende acties van ondermeer Tara de Boe en op links Sandra Welles. Ondersteund door de bijtertjes Chantal van Wijk en Linda van Campenhout. Lindy Hogedoorn werd in de 34e minuut in de sandwich genomen maar het leverde niets op. Berkel de mogelijkheid om afstand te nemen met Chantal van Wijk die voorlangs schoot en een vervelende val op de schouder van Lindy Hogedoorn die toch later naar het ziekenhuis werd gebracht ter controle. Niets gebroken maar rust met arm en schouder de remedie.  In de 43e minuut een prima opkomende Isabel Heinsbroek die Sandra Welles in positie speelde en de 2-1 scoorde. In de extra tijd van de eerste helft werd het zelfs heel verdienstelijk 3-1 door een fraai doelpunt van Melanie den Dulk.

In de extra speelminuten van de eerste helft in het duel tussen Berkel en Smerdiek scoort Melanie den Dulk. Berkel komt op 3-1 en de wedstrijd gespeeld.

Zou je na rust een ‘worstel en ik kom boven’ mentaliteit verwachten bij de meiden van Smerdiek maar daar was niets van te zien. De ban en spirit was gebroken en Berkel nam gas terug. De wedstrijd was gespeeld en de Berkel meiden bepaalden de strijd in alle linies. Een schot van Melanie den Dulk ging net voor langs in de 48e minuut en een pass van Nadia Roukes op Sandra Karac werd door sluitpost Kaylee Dieleman gepareerd.
Natuurlijk waren er speldenprikjes voor Smerdiek en dan met name van de actieve Anne Hage en Maud van der Linden. De wedstrijd gelopen en uitspeelde mogelijkheden voor Berkel waar toch te nonchalant mee omgesprongen werd. Maar dan die kleine Tara de Boe. Die bepaalde met een fraaie actie en een schitterend doelpunt in de 77e minuut toch mooi de eindstand op 4-1.

Tara de Boe van Berkel geconcentreerd op het leer die luttele seconden later in de touwen terug te vinden is. De Boe bepaalde de eindstand in het duel tussen Berkel en Smerdiek op 4-1.
Voor de Zeeuwse ploeg die juist dit sleutelduel had willen winnen waren de druiven erg zuur. Speciaal met twee jarigen in het team. Om iedere week op identieke wijze het onderspit te moeten delven is niet leuk.
Berkel kwam laat op stoom en sluit zich met deze wervelende show weer aan met top van de Eerste Klasse. Het Berkelse collectief maakte er eensgezind een sprankelende show van met als eindresultaat een verdienstelijke 4-1 overwinning.