Berkel met de hakken over de sloot tegen SVS

Spanning, sensatie en emotie de drijfveer van het duel tussen Berkel en SVS. Uiteindelijk bleef na 90 minuten spel de drie punten in Lansingerland. Dit uitsluitend op basis van karakter en vechtlust wat in slechts de laatste 20 minuten tot stand kwam. Op Sportpark Het Hoge land in Lansingerland geen goed voetbal. Absoluut niet maar wel twee opponenten die het voetbalspel attractief wisten te brengen. SVS de ploeg die de Berkel achterhoede keer op keer uit elkaar speelde en kansen kreeg om van de watertanden. Maar die niet in klinkende munt wist om te zetten. Na een 0-1 achterstand halverwege de tweede helft gescoord door Felicia Farhad Sedighi vond Berkel het welletjes. Na een rode kaart voor Berkel speelster Sandra Karac werd op karakter met tien vrouw geknokt voor wat het waard was. Nadat eerst Isabel Heinsbroek de gelijkmaker voor haar rekening nam was het in de extra tijd Lindy Hogedoorn die de 2-1 winst veilig stelde voor Berkel.
Links SVS speelster Dounia el Biyar en rechts Lindy Hogedoorn van thuisploeg Berkel.

Berkel’s Pupil van de week Fita van Son demonstreerde hoe dribbelend het net gevonden kon worden. Maar de 22 actrices in de arena hadden daar blijkbaar geen boodschap aan. Berkel zette de ploeg van coach Arry Willemsen vast op eigen helft maar veel effect leverde dit niet op. Integendeel zelfs want de snelle uitvallen van SVS waren messcherp. Met name Sabrina Pocorni kreeg in de negende minuut haar eerste mogelijkheid om de score te openen maar verzuimde. Drie minuten later werkte Linda Campenhout van der Helm net buiten het strafschopgebied Pocorni tegen de grasmat maar de vrije trap leverde niets op voor SVS. De juist toon was gezet want in de 16e minuut weer zo’n rappe aanval met een splijtende pass van Anouk Angkotta op Sabrina Pocorni die de uitstekend keepende Jennifer Gittling niet kon passeren.

De eerste mogelijkheid voor Sabrina Pocorni van SVS om tegen Berkel de score te openen.

Het leek slechts een kwestie van tijd te zijn voordat de jonge ploeg uit Capelle aan den IJssel de eerste zou gaan scoren. Niet echt goed voetbal kreeg het ruim aanwezige publiek voorgeschoteld. Berkel opbouwend en strategisch beter en wat kansen voor Sandra Welles en Melanie den Dulk maar die snelle uitvallen van SVS waren echt levensgevaarlijk. De verdediging van Berkel met Kimberley Houwaart en Annemieke van der Voort stond onder druk met die behendige speelsters als Felicia Farhad Sedighi en Sabrina Pocorni.
In de 23e minuut een uitstekende aanval van Berkel met een fraaie kopbal van Chantal van Wijk die door doelvrouwe Shirley Kops uitstekend werd weggewerkt.
Chantal van Wijk van Berkel met een uitstekende kopbal die door doelvrouwe Shirley Kops van SVS werd weggewerkt.

Een snelle counter in de 25e minuut en Pocorni weer op avontuur. Kwam dit keer tegen het been van Annemieke van der Voort aan in de zestien. Een strafschop werd toegekend door de prima leidende René de Jong uit Pijnacker. Maar ook deze elf metertrap kon door diezelfde Sabrina Pocorni niet worden verzilverd.

De aanleiding van de strafschop in het duel tussen Berkel en SVS. Sabrina Pocorni komt ten val over het het been van verdedigster Annemieke van der Voort van Berkel.

Berkel voelde het geluk aan haar zijde en met name Simone van Leeuwen op links en Tara de Boe op rechts werden de aanval opzet. Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk deden hun best maar zagen ook dat doelvrouwe Shirley Kops goed in haar element en de grote spelbreekster was. Ook een vrije trap van Sandra Welles leverde voor de ploeg van coach Cees Kruys niet het gewenste resultaat op. Vlak voor de pauze kreeg SVS opnieuw zo’n uitgespeelde mogelijkheid met alweer Pocorni die in een één op één situatie haar meerdere moest erkennen in aanvoerster en doelvrouwe Jennifer Gittling die uitstekend werk deed en Berkel op de rails hield.

Berkel - SVS de wedstrijd van de uitgespeelde mogelijkheden voor Sabrina Pocorni van SVS die echter niet het net weet te vinden.

Het matige duel werd beheerst door de uitgespeelde mogelijkheden die spitsen van SVS creëerden. En ruime voorsprong op basis van kansen zou zeker niet onverdiend zijn alhoewel de wedstrijd in principe geen winnaar rechtvaardigde. Na de thee hetzelfde spelbeeld. Berkel met de druk op de vesting van Rachel Hoogenwerf en Shawni Latuheru en Sabrina Pocorni in de 51e minuut opnieuw zo’n vrije bal die weer geen doel trof. In diezelfde minuut opnieuw via links Felicia Farhad Sedighi met een pass op de inkomende Priscilla Been die het leer niet goed raakte.

Een schitterende vrije trap van Tara de Boe van Berkel die nog net wordt getoucheerd door sluitpost Shirley Kops van SVS.

Hoeveel kansen zou SVS nog nodig hebben om tot scoren te komen was de hamvraag maar iedere voetballer weet dat als je niet zelf scoort het doelpunt juist aan de andere kant gaat vallen. Want in de 53e minuut was Berkel er heel dichtbij. Een uitstekende vrije trap op links werd door Tara de Boe loeihard op doel geschoten. Shirley Kops redde fantastisch maar het scheelde slechts een paar vingertoppen. Nog twee uitgespeelde mogelijkheden gingen er niet in voor SVS en Berkel wisselde. Lisa Wijnen en Sandra Karac kwamen erin en Berkel in die fase de bovenliggende ploeg met zelfs een buitenspel doelpunt.

Na de vele mogelijkheden is het in de 64e minuut Felicia Farhad Sedighi die doelvrouwe Jennifer Gittling omspeelt en SVS op een 1-0 voorsprong brengt.

In de 64e minuut dan toch SVS met een prima pass van Dounia el Biyar op Sabrina Pocorni die vervolgens de eer overliet aan Felicia Farhad Sedighi die geen fout maakte en scoorde. 0-1 op het scorebord en dat zondermeer juist alhoewel de afspiegeling van mogelijkheden te mager was.
In de 67e minuut een rode kaart voor Berkel speelster Sandra Karac die doorging op doelvrouwe Shirley Kops. Er was in dit sportieve treffen geen vuiltje aan de lucht en ook deze actie niet doelbewust maar de rode kaart was de enige juiste beslissing van leidsman René de Jong.
Lindy Hogedoorn van Berkel schiet in de blessuretijd op aangeven van Chantal van Wijk het leer in het kruis. Doelvrouwe Shirley Kops van SVS was volledig kansloos. Op de valreep blijven de drie punten wel in Lansingerland.

Omzettingen in het team van Cees Kruys en de meiden helemaal wakker geschud. Berkel beter in de combinatie in een hoger tempo terwijl SVS vertragend ging spelen. Druk op de vesting van Kops en dit had in de 77e minuut succes. Een hoekschop van Linda Campenhout van der Helm werd door verdedigster Isabel Heinsbroek over de lijn gewerkt. 1-1 en de spanning nam zienderogen toe. Kansen over en weer maar vooral SVS miste de overtuiging om te scoren. Ver in de extra tijd was het Lindy Hogedoorn die op aangeven van Chantal van Wijk de 2-1 voor Berkel in de touwen schoot.

Isabel Heinsbroek van Berkel Lindy Hogedoorn van Berkel

Na afloop was coach Cees Kruys van Berkel erg blij. Niet vanwege het vertoonde spel van zijn meiden maar wel de drie punten met de wilskracht in de laatste fase. Juist in die laatste 20 minuten liet Berkel met tien man het werkelijke vuur in het spel zien en was de gelukkigste.
Kansen en uitgespeelde mogelijkheden voor de ploeg van de coaches Arry Willemsen en Murat Karaulu van SVS maar de voorwaartsen konden het net niet vinden. Aanvoerster Anouk Angkotta van SVS was van mening dat het enthousiasme binnen het elftal heel duidelijk aanwezig was maar dat het misging met het scorend vermogen. Komende week wordt volgens Angkotta tijdens de trainingen juist daar extra aandacht aan geschonken.
En matchwinnaar Lindy Hogedoorn straalde na afloop van oor tot oor. Die was echt het goudhaantje en dolblij maar wie niet in het Berkel kamp. ‘Een pass van Chantal van Wijk en boem, geen seconde om na te denken, en via de binnenkant van de schoen zo hup ineens in het kruis’, aldus Hogedoorn. Een prachtig doelpunt trouwens.
SVS de uitgespeelde mogelijkheden en Berkel op karakter de volle buit.