RCL wint overtuigend van FC Rijnvogels met 4-1

Een verdiende overwinning voor de Leiderdorpse Racing die met deze winst de volgende ronde bereikte van de KNVB-beker. Het werd 4-1 op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp na een 1-1 ruststand. De thuisploeg de betere alhoewel de ploeg van coach Jacco Schaap halverwege de eerste helft prima terugkwam. In die fase een uitstekend duel op hoog niveau tussen beide opponenten. Het werd al vroeg in het duel 1-0 voor de Racing door een doelpunt van Iris Meertens. Het team van coaches Ron Bernardon en Marcel Hogenboom kregen daarna vele mogelijkheden maar de voorwaartsen konden het net niet vinden. FC Rijnvogels kwam sterk terug in het duel met attractief spel en volkomen verdiend op gelijke hoogte door een fraai doelpunt van Sandra Owel.
Na de pauze werd het 2-1 door een wondermooi doelpunt van Kim Oosterom. In de laatste fase scoorden de Leiderdorpsen nog twee maal. Eerst was het Merel van den Eshof die de 3-1 op het scorebord liet aantekenen. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de prima leidende Cees Dekkers uit Naaldwijk bepaalde niemand minder dan Racing aanvoerster Kirsten Kok de eindstand op 4-1. Een dik verdiende overwinning en RCL verder in de KNVB-beker.
Twee spelbepalende middenvelders in duel. Links Marcela Cabrera van RCL en rechts Jaclyn Leiwakabessy van FC Rijnvogels.De regen viel met bakken in het Haagse maar Leiderdorp kreeg niets van dit alles. De arena van Sportpark De Bloemerd was wegens de aanhoudende droogte zelfs onbespeelbaar zodat uitgeweken moest worden naar het bijveld. Het was een goed en bovendien aantrekkelijk duel. Zeer zeker in de eerste helft waarbij beide opponenten goed tegen elkaar waren opgewassen. RCL de kansen en niet scoren maar wel druk met die gevaarlijk scherpe corners van Kirsten Kok die voor het doel van Kimberley van Haaren werden ingebracht. Sluitpost Van Haaren greep in die beginfase goed in maar in de negende minuut een pass van Merel van den Eshof die Iris Meertens in stelling bracht en scoorde voor de Racing.
Iris Meertens opende de score voor RCL op aangeven van Merel van den Eshof.Drie minuten later was het Van den Eshof zelf die op avontuur mocht gaan maar Kimberley van Haaren deed het goed. Nog een aantal goede mogelijkheden kregen de Leiderdorpsen maar verzilveren was er niet bij.
Eerste Klasser FC Rijnvogels liet het er niet bij zitten en kwam uitstekend in de wedstrijd terug. Onder aanvoering van Terry Schaap werd de aanval gezocht via Mirjam Gerling en Annouschka Wolvers. Goed werk ook van Jaclyn Leiwakabessy in de 24e minuut met een pass op rechts op de inkomende Sandra Owel die prima afrondde en Susan Hogenboom de gang naar het net liet maken.

Sandra Owel van Rijnvogels brengt de stand tegen RCL weer in evenwicht.Een volkomen juiste afspiegeling van de feiten terwijl de Katwijkse meiden zelfs het voortouw in handen namen. Een prima wedstrijd in die fase en nog een mogelijkheid. RCL kreeg na ruim een half uur spel weer vat op het spel van Rijnvogels en creëerde via de spelverdelende kwaliteiten van Marcela Cabrera mogelijkheden op rij. Iris Meertens en Malu Postel schampen paal en lat en in een latere fase gingen de ballen voorlangs.
Een bijzonder fraaie actie van Kim Oosterom van RCL die wordt beloond met een doelpunt. 2-1 voor RCL in het bekerduel tegen FC Rijnvogels.
Na de pauze zakte de aantrekkelijke wedstrijd helemaal weg. RCL controleerde de wedstrijd die door veel blessurebehandelingen van de Katwijksen werd onderbroken. Fysiek kwam Rijnvogels te kort op dat moment. Na een wonderschoon doelpunt van Kim Oosterom was de ban gebroken. 2-1 op het scorebord en een druk viel van de schouders van de Racing speelsters die in feite het zichzelf onnodig moeilijk maakten.

Merel van den Eshof van RCL gaat op weg naar de 3-1 tegen FC Rijnvogels.In de laatste fase scoorden voor RCL in de 80e minuut Merel van den Eshof en vlak voor tijd Kirsten Kok die de eindstand van 4-1 liet noteren.

RCL - FC Rijnvogels. Aanvoerster Kirsten Kok van RCL gaat voor de 4-1 tegen FC Rijnvogels.Een verdiende overwinning voor RCL die dit seizoen in de Tweede Klasse actief is.
Na afloop was het aanvoerster Kirsten Kok die het duel analyseerde en tot de conclusie kwam dat er toch nog wel een paar verbeterpuntjes zijn die aandacht verdienen. Ook de effectiviteit moet op een hoger plan. Een juiste visie dat zonder meer.
FC Rijnvogels is daarentegen nog in opbouw voor het echte competitiewerk. De eenheid moet nog nadere vorm krijgen maar daar wordt hard aan gewerkt in Katwijk. De kwaliteit is in ieder geval aanwezig en dit biedt perspectief.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: