Waterinkten

Waterinkten bieden de zeefdrukker ongekende mogelijkheden om fashion retail kleding te produceren op lichtgetinte textiele weefsels. Opaciteit, elasticiteit, helderheid en wasvastheid blijven gewaarborgd. Het bedrukte eindresultaat is prima was- en strijkbaar en behoudt de structuur van het weefsel.

Natuurlijke kracht van waterinkten

Waterinkten worden in de volksmond als de meest milieuvriendelijke inkten beschouwd. Maar de waterinkten zijn wel degelijk industrieel chemische stoffen en bevatten, naast een gering percentage organisch oplosmiddel, een mengsel van polyurethaan en acrylaat of polyamide als co-polymeren. Deze stoffen zijn gedispergeerd in water met ethylglycol. Een waterinkt bevat nog meer toevoegingen of stabilisatoren, zoals een ontschuimer, anti-allergenen, biocioden en een wax component. De samenstelling luistert zeer nauwkeurig en bij de productie is meer energie nodig dan bij de productie van oplosmiddelhoudende of andere inkten. Ook wordt water als dure grondstof aangemerkt. Maar eenmaal op de juiste wijze gecured is het resultaat oogstrelend.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: