Voetbal Rotterdam Cup voor Rhoon

Niemand minder dan waarnemend burgemeester Ger van de Velde – de Wilde van de gemeente Albrandswaard reikte in samenwerking met evenement sponsor Harm Beumer de Voetbal Rotterdam Cup uit aan de uitzinnige meiden van Rhoon. Aanvoerster Sandra van Tol nam het robuuste kleinood heel dankbaar in ontvangst.

Aanvoerster Sandra van Tol van Rhoon toont de prestigieuze Rotterdam Cup aan de supporters. Burgemeester Ger van de Velde - de Wilde van de gemeente Albrandswaard reikte in samenwerking met sponsor Harm Beumer de Voetbal Rotterdam Cup uit.
Rhoon presteerde het toch maar mooi om deze fel begeerde trofee in bezit te krijgen.
Tijdens de loterij van strafschoppen bleek Rhoon deze beter te kunnen nemen dan RVVH uit Ridderkerk. De reguliere 90 minuten eindigde in een doelpuntloos gelijk spel.

Op Varkenoord achter het heilige gras van de enige en echte Kuip werd de finaleronde van de Rotterdam Cup afgewerkt. De Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules won verleden jaar deze Rotterdam Cup. Speelden het spelletje verdienstelijk en zette tevens vanaf het eerste fluitsignaal druk.

Messcherpe uitvallen van Rhoon werden vakkundig door de Ridderkerkse verdediging gepareerd.

Maar het geslepen spel en de ervaring van de Rhoon speelsters die geen meter meer liepen dan strikt noodzakelijk maakte het wel degelijk een gelijk opgaande strijd. Ook in het tweede deel waarbij het spel wel degelijk werd gemaakt door het team van de coach Remco Outjes uit Ridderkerk. Maar dan is het wel van belang de mogelijkheden in doelpunten om te zetten en dat nu gebeurde niet. Petra Dugardein leek onpasseerbaar en hield vooralsnog de nul. De messcherpe sporadische uitvallen van Rhoon waren bijzonder gevaarlijk. Samen met oud SteDoCo coach Roy Waalboer werd halverwege de tweede helft al een voorzichtige analyse gemaakt. Daarbij kwam heel duidelijk Rhoon als bovenliggende partij naar voren. Per slot van rekening in alle finalerondes van de afgelopen weken waren het juist de ploegen die het spel niet in handen hadden maar wel degelijk wisten te scoren.

Petra Dugardein van Rhoon werd uitgeroepen tot beste doelverdedigster

In dit geval werd het een doelpuntloos gelijkspel waardoor strafschoppen de uiteindelijke winnaar moest opleveren. Na de eerste serie was het 4-4 en dus wederom gelijk. Echter in de gelijkmakende beurt ging het mis voor de meiden uit Ridderkerk.
Die lieten wel degelijk het beste spel zien als Hoofdklasser maar konden Dugardein slechts één keer minder in de strafschoppen serie passeren. Eerste Klasser Rhoon de winnaar van deze prestigieuze Rotterdam Cup die als klap op de vuurpijl in het basis hotel van Oranje in Hoenderloo zich mag voorbereiden op het komende seizoen.

Links burgemeester Ger van de Velde - de Wilde van de gemeente Albrandswaard met daarnaast sponsor Harm Beumer die Carlinn de Bruijne van Rhoon feliciteert met dit behaalde resultaat.
Het was uitzinnig feest voor de meiden van coach Stef Huszarik die na afloop wel vond dat dit seizoen een heel duidelijk leermoment is geweest. Promotie naar de Hoofdklasse werd net niet gerealiseerd maar de ploeg zou zeker een aanwinst zijn geweest in die Hoofdklasse. Maar de feiten zijn nu eenmaal zo als ze zijn en Huszarik was dan ook dolblij met deze prestigieuze Rotterdam Cup.
Veel belangstelling toonde de waarnemend eerste burgermoeder van Albrandswaard, Ger van de Velde – de Wilde voor de geblesseerde Sylke Koumans die zich met ondersteunende hulpbenen moest verplaatsen. Het feest nam na de officiële handelingen een aanvang en feesten dat kan je wel overlaten aan die speelsters van Rhoon. Die hebben daar geen enkel probleem mee.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: