SVS blijft in Eerste Klasse

Een verrassende ontknoping bij SVS tegen Wartburgia. Dit alles bij de tweestrijd in de nacompetitie voor handhaving of promotie naar de Eerste Klasse Vrouwen. Een administratieve fout van Wartburgia waarbij een speelster meer dan 15 wedstrijden in het eerste team had gespeeld, werd reglementair bestraft. SVS blijft hierdoor ook komend seizoen Eerste Klasser.
Guusje Vrijbloed van Wartburgia in duel met Debbie Wetzel van SVS.

Verleden week zaterdag hadden de Amsterdamse meiden slechts 25 minuten nodig om met een 1-3 resultaat tevreden terug te gaan naar de hoofdstad. Gisteren zou het karwei afgemaakt kunnen worden en met één been stond de ploeg van Carola van der Laan al met het tweede team in de Eerste Klasse. Van der Laan had al aangegeven dat de bal rond was en bij de meiden van de coaches Murat Karaula en Marco Zwaal werd na afloop het besef duidelijk dat een hele slechte wedstrijd was neergezet. Het duel zou volgens de meiden uit Capelle aan den IJssel nu wel heel anders gaan.

Suzanne Bakker en Carola van der Laan van Wartburgia.

Zover is het echter niet gekomen. Niet de sportieve strijd maar een puur administratieve dwaling bracht de beslissing. Slechts één naam op het wedstrijdformulier van een speelster die al te vaak had gespeeld in het Amsterdamse Kampioensteam – wat komend seizoen in de Hoofdklasse uitkomt – bracht de verlossing voor SVS. De straf was terugtrekking van Wartburgia en SVS blijft Eerste Klasser. Het vreemde blijft dat SVS door zo’n identiek geval zelf de dupe werd waardoor zij, met punten in mindering en het overspelen van een wedstrijd, ineens nacompetitie moest gaan spelen. SVS eindige overigens in eerste instantie op een verdienstelijke vijfde plek.

Wartburgia blijft ook komend seizoen in de Tweede Klasse.
Voor Wartburgia een streep door de rekening nu het tweede elftal de aansluiting mist bij het eerste team dat Hoofdklasse speelt. Het beloften elftal opereert komend seizoen opnieuw in de Tweede Klasse. De promovendus van verleden jaar SVS blijft nu in de Eerste klasse en kan verder bouwen aan de toekomst.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: