Schelvis sleept Reiger Boys ten koste van IJzendijke naar Eerste Klasse

Good old Christa Schelvis nam Reiger Boys halverwege de tweede helft op sleeptouw. Het team van Amanda van den Belt en Willem Wijdenes waren de mindere tegenover het IJzendijke van Ronny van Poucke. De stand op dat moment 1-1 en dat zou betekenen dat IJzendijke zich Eerste Klasser mocht noemen. Maar de wedstrijd kreeg een geheel ander slot. Niemand minder dan Christa Schelvis kwam in de ploeg en loodste met slim spel en ervaring het geel zwarte team ver in de extra tijd naar een 2-1 voorsprong.
De kersverse promovendus Reiger Boys naar de Eerste Klasse.
Dit impliceerde een verlening en toen het na een paar minuten 3-1 werd was de strijd gestreden. Uiteindelijk werd het 6-1 in het voordeel van Reiger Boys die zich opmaakte voor een feestje om het felbegeerde Eerste Klasserschap te vieren. Succes voor Arnold de Block die verleden week met zijn meiden Topklasser werd. En nu ook met het tweede team van Amanda van den Belt en Willem Wijdenes. De zo fel begeerde promotie naar de Eerste Klasse.

Reiger Boys - IJzendijke

Hoe totaal onverwachts kan voetbal toch zijn. Het overkwam het Zeeuwse IJzendijke die steevast op het kampioenschap af stevende in de Tweede Klasse B. Drie weken geleden de beslissing tegen Zwervers uit Capelle aan den IJssel en aan een gelijkspel had het team uit Zeeuws Vlaanderen genoeg. Het werd 2-1 verlies en Zwervers de kampioen. In de nacompetitie werd Eerste Klasser en het technisch veel beter spelend RCL uitgeschakeld. Verleden week in IJzendijke speelde de ploeg van Ronny van Poucke de eerste wedstrijd tegen Reiger Boys en won met 3-2. Een te magere winst vertelde de coach al vooraf.
Reiger Boys werd periodekampioen in de Tweede Klasse A nam het op haar beurt in de eerste wedstrijd op tegen Xerxes DZB. Na een gelijkspel thuis werd in Rotterdam gewonnen.

Reiger Boys - IJzendijke

Op Sportpark De Wending in Heerhugowaard dan de uiteindelijke finale om een plek in de Eerste Klasse.
Het was IJzendijke wat het spel naar zich toetrok en in feite direct wilde toeslaan. Een vrije trap van Maud Kuijpers ging net langs de verkeerde kant van de staander en ook Kelly van Leeuwe had in die beginfase al kunnen afdrukken. Reiger Boys kwam niet in het spel voor en had grote moeite de aanvalsgolven van de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen te pareren. Uiteraard goed verdedigend werk van Ilse Klaver, Isolde Stam, Pauline Boon en Nathalia Santibanes Vargas. Alles in goede samenwerking met doelvrouwe Jessica Overtoom. Pas in de zevende minuut een eerste aanval van de thuisploeg met Milenca van Ee en Alina Uil die wel aangaf dat de spaarzame speldenprikken wel degelijk uiterst gevaarlijk konden zijn.
Maar het duel werd gedomineerd door de Zeeuwse ploeg met Rosanne Lammers, Kylie van de Velde en Carmen Foks die in feite afstand hadden moeten nemen.

Daisy Oosterink van Reiger Boys passeert koelbloedig sluitpost Liza Catseman van IJzendijke.

In de 25e minuut pas de eerste corner van de wedstrijd en die werd gevaarlijk ingebracht door Marya Arroyo maar sluitpost Liza Catseman zat daar goed tussen. Direct ruimte voor Rosanne Lammers die plots veel ruimte kreeg maar daar niet van kon profiteren. Zoals zo vaak valt dan juist het doelpunt aan de andere kant en die onbeschreven voetbalwet was ook in Heerhugowaard aan de orde. In de 34e minuut scoorde Daisy Oosterink op een fraaie crosspass het openingsdoelpunt van de wedstrijd. Een fraaie actie die werd beloond met een prachtig doelpunt waarbij sluitpost Liza Catseman geen schijn van kans had.
IJzendijke maakte het spel en zette druk maar de mogelijkheden verzilveren was er niet bij. Leed te veel balverlies in de opbouwende fase en het lukte weer niet om de mogelijkheden te verzilveren en op gelijke hoogte te komen. Kansen ook voor Reiger Boys die door de druk bij uitvallen meer ruimte kreeg met Mayra Arroyo, Manon Langedijk en Bianca Webeling maar ook het net niet konden vinden. Bij IJzendijke moest Marjolein de Munck het veld met een blessure verlaten en Karen Buijsse was haar vervangster.

IJzendijke aanvoerster Maud Kuijpers brengt beide kemphanen weer op gelijke hoogte.

Na de thee een schot van Alina Uil maar het was IJzendijke die opnieuw het spel in handen kreeg. In de 50e minuut een vrije trap die werd genomen door Rosanne Lammers die het leer in de punt van de aanval bracht waar aanvoerster Maud Kuijpers zich uitstekende vrijspeelde en de verdiende 1-1 op het scorebord liet zetten.
IJzendijke deed weer helemaal mee maar de angst kroop in het spel. De ploeg uit het verre Zeeuws Vlaanderen had door kunnen drukken maar deed dit niet. Daar profiteerde Reiger Boys van. Balverlies werd resoluut afgestraft en Bianca Webeling en Alina Uil kregen wat goede mogelijkheden. De grootste kans was echter wel voor de kleine maar o zo behendige Kylie van de Velde die haar inzet net in het zijnet zag belanden. Ook Stephanie van Poucke en Kelly van Leeuwe kregen mogelijkheden maar het scoren wat het hele seizoen geen enkel punt was lukte nu niet. Inmiddels waren de ervaren speelsters Cynthia Kootker en Christa Schelvis in de ploeg gekomen van Amanda van den Belt met de bedoeling de wedstrijd een andere wending te geven. Ook Nikki van Rensen kwam in het team maar de tijd ebde weg en met deze stand zou IJzendijke zich Eerste Klasser mogen noemen.

Ver in de extra tijd scoorde Manon Langedijk van Reiger Boys met het hoofd de 2-1 tegen IJzendijke.

In de allerlaatste seconden van de extra tijd na een vrije trap van Alina Uil en dankzij slim werk in de voorhoede van Christa Schelvis om verdedigsters mee te trekken ging de bal van links tergend langzaam naar de andere kant waar het leer door de verdedigsters werd gemist en zomaar aanvoerster Manon Langedijk raak kon koppen. Dolle vreugde bij alles wat geel en zwart was met 2-1 op het scorebord en de stand met de 3-2 in IJzendijke weer in evenwicht.
De goed leidende scheidsrechter Ruud Warmenhoven uit IJmuiden blies 15 seconden na de aftrap af en het werd een verlenging. Slechts 15 seconden was IJzendijke af van het Eerste Klasserschap en zou de ploeg dan helemaal naast het net gaan vissen?

De 3-1 voor Reiger Boys een feit.

Het antwoord daarop was bevestigend. Nadat vrijwel direct na de aftrap Nikki Rensen de 3-1 scoorde werd het binnen een luttel aantal minuten 4-1 door een doelpunt van good old Christa Schelvis.

Christa Schelvis op weg naar de 4-1 voor Reiger Boys tegen IJzendijke.

In het tweede deel een pass van diezelfde Christa Schelvis op Milenca van Ee die de 5-1 scoorde en het feest voor de thuisploeg werd compleet door opnieuw een doelpunt van Nikki Rensen die de 6-1 voor haar rekening nam. Willem Wijdenes had het niet meer en stond nerveus nog een broodje naar binnen te werken voordat het feest een aanvang kon nemen.

Bloemen voor Reiger Boys met rechts Christa Schelvis die haar laatste wedstrijd speelde.

Een prima prestatie voor de technische staf van Reiger Boys met Arnold de Block, Pattry Blok, Ruud Verschoor, Geert Spaan, Robert van Stigt Thans en uiteraard Amanda van den Belt en Willem Wijdenes. Felicitaties voor in feite een drie dubbel als we de KNVB beker zaalvoetbal meetellen. De druiven waren zuur voor IJzendijke die een schitterend en doelpuntrijk seizoen in drie weken tijd als sneeuw voor de zon teloor zag gaan. Aanvoerster en doelpuntenmaakster Maud Kuijpers was helemaal uit het veld geslagen en ontroostbaar. In de catacomben van het Reigerstaete een schoorvoetende Ronny van Poucke. ‘Hoe onrechtvaardig kan voetbal toch zijn’. De strateeg had daar een belangrijk punt aangesneden waarbij je in een heel seizoen meer dan 100 doelpunten scoort en in de beslissende fase het af laat weten. Van Poucke kreeg bijval van Christa Schelvis die heel stilletje en alleen op een zitje van de tribune plaats had genomen. Voor zich uit starend en overpeinzende haar allerlaatste momenten op het voetbalveld. Want de schoenen gaan definitief in de wilgen.

Reiger Boys - IJzendijke

‘We hebben deze overwinning bij de poorten van de hel weggehaald’, was Christa’s heilige overtuiging. En dat voetbal soms onrechtvaardig is en in slechts luttele seconden beslist kan worden kon de aimabele Christa Schelvis IJzendijke coach Van Poucke gelijk in geven. Feest in Heerhugowaard waarbij de ervaring van Schelvis goud waard was en het succes van de middag bepaalde. En ook dat hoort bij voetbal.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: