Diversiteit van fraaie kunstuitingen te zien bij Galerie Kolff

Bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp is vanmiddag de juni tentoonstelling geopend. Fraaie uiteenlopende objecten zijn te zien die elkaar perfect aanvullen. De robuuste beelden van Wilco van Hoogdalem en ingetogen mixed media met fraai kleurgebruik van Fathel Neema.
De puur landelijk gelegen galerie van Annemarie en Dirk Kolff met weidse polderaanzichten staat met iedere expositie borg voor kunst van hoog niveau. Een uiterst rustgevende inspiratiebron, daar midden in het Zoeterwoudse Groene Hart.

Kunst in de Polder bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp

Een historisch feit diende zich aan want voor het eerst in het lange bestaan van de Galerie opende Annemarie Kolff zelf deze tentoonstelling.  Meestal laat Annemarie dit aan haar man Dirk over die dit volgens haar veel beter doet. Maar ze speelde wel degelijk met de toehoorders en dus voor herhaling vatbaar. In een perfecte zonnige ambiance met een schitterende lichtinval memoreerde Annemarie de specifieke kenmerken van de werken van de beide kunstenaars. ‘Het is absoluut duidelijk dat deze twee kunstenaars ieder op hun eigen terrein heel bijzonder werk maken’, aldus Annemarie Kolff.  Zeefdrukken, etsen en collages vaak uitgevoerd in combinatietechnieken van de uit Irak afkomstige Fathel Neema.

Kunst in de Polder bij Galerie Kolff met grafiek van Fathel Neema

Daartegenover de vaak massieve maar gedetailleerde robuuste krachtige beelden van Wilco van Hoogdalem. Blauw Belgische hardsteen met uiterste accuratesse bewerkt komt prachtig tot leven. Maar ook hout en de marmeren beelden al dan niet in combinatie met lood stralen ook als object een harmonieus geheel uit.

Wilco van Hoogdalem uit Nieuwerkerk aan den IJssel is grafisch vormgever en maakt daarnaast beeldwerken van allerlei materialen zoals hout, diverse steensoorten en combinaties daarvan. Bijzonder karakteriserend is juist het weglaten van elementen die de kijker aan het denken zet.  Opvallend anders maar met een brede kijk op alles om zich heen.

Schitterende beelden van Wilco van Hoogdalem

Hij runt een beeldhouwwerkplaats in de gerestaureerde voormalige turfschuur van de steenovens aan de Hollandse IJssel en geeft cursussen beeldhouwen aan schoolklassen. Is in deze periode actief aan de Kunst Academie in Antwerpen.

Het wegdromen tussen de zichtbare en niet zichtbare wereld komt duidelijk naar voren in de werken van Fathel Neema. Met schitterende kleurstellingen en composities in zijn mixed media werken waarin ook nog eens verschillende culturen samenkomen. Dit alles in een prachtig harmonieus geheel waarbij de kijker wordt meegezogen in een heelal waarin de helderste sterrennachten ruimte, tijd en energie uitstralen.

Mixed media kunst van Fathel Neema

Neema werd in 1964 in Kerbela in Irak geboren en studeerde af aan de Academie van Schone Kunsten in Bagdad. In Nederland studeerde hij af in 2002 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels exposeerde Neeman in het Midden Oosten en Nederland maar ook in India, Tjechië, Qatar, Oostenrijk en Duitsland.

Kunst in de Polder met beelden van Wilco van Hoogdalem
De juni expositie in Galerie Kolff is te zien tot 23 juni 2013. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: