Damplein Leidschendam, het domein van de hangjeugd

Vervuiling en overlast van blowende en dealende jeugd geeft het Damplein in Leidschendam een inferieure uitstraling. De verpaupering en ghettovorming is al ingetreden volgens een aantal bewoners van de luxueuze appartementen. Gemeente, woningbouw en politie worden met regelmaat op de hoogte gebracht, komen langs maar echt effectief is dit optreden nog niet geweest.
De parkeerplatforms vormen een uitstekende basis voor de hangjeugd die het openbare leven op het Damplein vooral in de avond en nacht ontwrichten. De bewoners steken zelf de handen uit de mouwen om hun leefomgeving desondanks toch maar schoon en ordelijk te houden maar zijn de overlast inmiddels wel spuugzat.

Een onbehaaglijk gevoel maakt zich meester als in de avond of nacht de auto wordt geparkeerd. Als vrouw alleen voel je je al helemaal niet veilig. Hangjeugd is aanwezig en het stinkt in de portieken van het immense complex wat voor een aanzienlijk deel leeg staat. Vuil, erg veel vuil, peuken en uitwerpselen zijn gemeengoed in dit statige complex dat het paradepaardje van de gemeente moest worden. Deuren worden opengebroken wat vrij toegang geeft tot de ruimten onder de diverse appartementen complexen.

Hangjeugd in parkeergarage maakt het Damplein Leidschendam onveilig

Bewoners willen nu zelf in de avond en nacht met honden gaan patrouilleren omdat de lokale overheid in hun visie te weinig doet om die veiligheid te garanderen. Daarnaast maken met regelmaat de bewoners gedeelten schoon en verwijderen de peuken. Na een klacht is gisteren opnieuw actie door politie ondernomen. Via de vele uitgangen die het complex rijk is zijn mogelijke wetsovertreders de dans ontsprongen.
Ook vandaag werd geconstateerd dat de brandbeveiligingsapparatuur beschadigd is.

Vervuiling en overpalst van blowende en dealende hangjeugd onder Damplein

De parkeergarage is dan ‘s-nachts weliswaar gesloten voor niet pashouders maar via het trappenhuis zijn de parkeerplatforms eenvoudig te bereiken en de jeugd heeft daardoor vrij spel. Geen beveiligingscamera’s, die overigens wel waren voorzien, en ook al geen noodknoppen voor eventuele calamiteiten. Een signaal van een cel van een mobiele aanbieder is ook niet aan de orde. Een onveilige en ongewenste situatie in dit prestigieuze complex waar snel een oplossing voor dient te komen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: