Wartburgia met 1-3 vol overtuiging langs SVS

Het zou spannend gaan worden met grote belangen. Het duel tussen de kemphanen SVS en Wartburgia om promotie of handhaving in de Eerste Klasse voor vrouwen. Thuisploeg SVS kwam er op Sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel echter niet aan te pas. Het duel werd in de eerste 25 minuten beslist met sprankelende acties van de Amsterdamse meiden van coach Carola van der Laan. Met name Dolly van der Voort en Shannon Molleman maakten er een mooie show van. Het eerste doelpunt werd gescoord door Leonoor van Nieuwenhuijzen in de derde minuut. In de elfde minuut een heel mooie slalom van Sabrina Pocorni die de gelijkmaker scoorde.
Die gelijke stand duurde slechts drie minuten want de snelle en behendige Shannon Molleman prikte heel simpel maar uiterst geplaatst de 1-2 op het scorebord.

SVS - WartburgiaIn de 25e minuut deed Molleman dit vanuit een onmogelijke positie nog eens en schoot de bal hoog in de verste hoek. 1-3 op het scorebord en de wedstrijd was gespeeld. De kopjes gingen hangen bij de speelsters van de thuisploeg en geen beleving in het zo mooie spelletje voetbal te bekennen.
In het tweede deel een controlerende Amsterdamse ploeg maar het spel was gespeeld. Het spelpeil daalde aanzienlijk en de spanning helemaal weg. Kansen waren er over en weer maar gescoord werd er niet. Thuisploeg SVS kwam duidelijk te kort tegen de oppermachtige Drieburg bewoonsters uit Amsterdam. De coaches Marco Zwaal en Murat Karaulu van de thuisploeg waren aangeslagen. Tactische omzettingen en juiste opmerkingen van de zijkant werden in het veld niet opgepikt. Daarin hadden deze twee sympathieke coaches zeker een punt. Coach Carola van der Laan van Wartburgia was uiterst tevreden en voldaan maar wel realistisch voor de finale komende zaterdag in Amsterdam. ’De bal is immers rond’, is natuurlijk een onmiskenbare hoofdstedelijke nuchterheid.
De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van Mohammed Laraj uit Schiedam die met zijn assistenten Dekkers en Koswal er echt zin in hadden. Stond dicht op de acties en af en toe een vermanende opmerking in een sportieve strijd zonder kaarten. En dat alleen al is een kunst op zich.

SVS - Wartburgia

Het was in die beginfase éénrichtingsverkeer op Sportpark Schenkel bij SVS tegen Wartburgia. Het was Dolly van der Voort die leiding gaf en zich overal liet zien. Met Katrin Fleischer op rechts en Shannon Molleman op links werd direct druk gezet. In het centrum aanvoerster Arsida van Velzen en die meiden wilden uitsluitend en alleen aanvallen. De verdedigsters Roxanne Kamminga, Sabriye Karaulu, Shawni Latuheru met sluitpost Shirley Kops stonden zwaar onder druk wat resulteerde in een eerste doelpunt voor de Amsterdamse ploeg. Een hoekschop van Dolly van der Voort werd prima ingebracht op de inkomende en geheel vrijstaande Leonoor van Nieuwenhuijzen. Die had geen enkele moeite het leer hoog in het dak van het net te schieten en de 1-0 al in de derde minuut een feit.

Zichtbaar in haar nopjes met een brede lach van een uiterst zelfverzekerde Drieburg verdedigster die zo maar over het hoofd werd gezien door de thuisploeg. De scherpe Amsterdamse hoekschoppen waren uiterst gevaarlijk en Shirley Kops deed uitstekend werk onder de lat. Behoede het team van de coaches Murat Karaulu en Marco Zwaal op dat moment al voor een grotere achterstand. Ook Guusje Vrijbloed kwam een aantal keren gevaarlijk op met Annika Olthof en Winke Harlaar met snode aanvalsplannen.
De organisatie achterin bij de thuisploeg was niet optimaal. Natuurlijk blessures met Milou Hoefsloot die verbeten in de dug-out de wedstrijd volgde. Omzettingen noodzakelijk maar het pakte verkeerd uit want veel ruimte werd weggeven waarbij het middenveld niet mee zakte met de speelsters in Amsterdamse dienst.
Uiteraard zegt dit ook iets over Wartburgia die gretig met flair en doelbewust de aanval koos. De ervaring die meespeelde bij Leonoor van Nieuwenhuijzen die met regelmaat de snelle behendige Shannon Molleman diep stuurde. Een prima openingsfase met veel spanning en goed spel.

Sport Vereniging Schollevaar stond als aan de grond genageld en kon geen kant uit. Maar in de elfde minuut de eerste aanval van de meiden van Marco Zwaal. Met Edith de Glint en Dounia el Biyar aan de basis die Sabrina Pocorni wegstuurde en heel schitterend op haar eigen manier langs de verdedigsters Veerle Kilsdonk en Leonoor van Nieuwenhuijzen slalomde. Om vervolgens aan de andere kant van het doel pas de bal achter Charlotte Postma in het net te schieten. Een gelijke stand en dat zou wat gaan beloven. Het was slechts van korte duur want niemand minder dan Shannon Molleman schoot met een droge knal in de 14e minuut de 1-2 achter Shirley Kops in de touwen.

De thuisploeg trok het spel naar zich toe en Sabrina Pocorni en Anouk Angkotta kregen wel degelijk enkele kansen maar de beleving en het geloof in eigen kunnen was er niet. Aan de andere kant bij de Amsterdamsen was juist die spirit er wel met Molleman als deksels duiveltje die heel veel ruimte kreeg en zomaar had kunnen scoren.
Maar Molleman liet pas in de 25e minuut zien waar ze toe in staat is in de nabijheid van de hoekvlag. Een paar simpel ogende bewegingen en met een schitterende curve de bal over alles heen in de uiterste hoek hoog in het net te schieten. 1-3 op het scorebord en dit al vroeg in de wedstrijd.

SVS kreeg geen grip op de snelle aanvalsters en hoe coach Murat Karaulu ook de juiste aanwijzingen op een presenteerblaadje aanreikte, zijn meiden pikten het niet op.
Dolly van der Voort was met een vrije trap gevaarlijk en Katrin Fleischer kreeg een mogelijkheid en aan de andere kant weer twee kansen met Sabrina Pocorni. De wedstrijd was gespeeld en de Amsterdamse ploeg nam gas terug.

Na de thee zakte het wedstrijd peil naar een zomeravondje spelletje. De strijd was in feite gestreden in het eerste half uur en Wartburgia controleerde. Duiveltje Shannon Molleman was een aantal keren er dichtbij maar ook Liz-Anne Yaw en Felicia Farhad Sedighi met natuurlijk Sabrina Pocorni waren voor het doel van Charlotte Postma te vinden maar konden niet afdrukken. Wissels kwamen in het veld maar de stand werd er niet door gewijzigd.

Met een 3-1 voorsprong voor Wartburgia komende zaterdag de finale in Amsterdam. Dan weten we wie het komende seizoen in de Eerste Klasse voor vrouwen uitkomt.
Het geplaagde SVS wat in de competitie op de 5e plek eindigde maar in de laatste fase wat strafpunten kreeg waardoor het zomaar nacompetitie moest spelen. Murat Karaulu was ook na afloop heel duidelijk. ‘De strijd was niet vandaag verloren maar in de laatste fase van de competitie’. Dat draai je alleen niet meer terug en vooruitkijken naar de allerlaatste strohalm het motto.  Carola van der Laan van Wartburgia was vier weken geleden met haar eerste team al kampioen geworden van de Hoofdklasse zaterdag en ziet promotie van het tweede elftal als ultieme bekroning voor de geleverde inspanningen van haar meiden.
Zoals gezegd is de ontknoping op Drieburg in Amsterdam en laten we hopen dat er dan 90 minuten strijd te zien is dan het schamele half uurtje in Capelle aan den IJssel.

Meer beelden van dit duel tussen SVS en Wartburgia zijn hier te zien.