Titel en promotie voor Zwervers in Tweede Klasse B

De kampioenswedstrijd tussen Zwervers en IJzendijke werd beslecht in het voordeel van Zwervers. Een rechtstreeks duel als laatste competitiewedstrijd moest uitwijzen wie de uiteindelijk kampioen zou gaan worden in de Tweede Klasse B. Een strijd tussen thuisploeg Zwervers uit Capelle aan den IJssel en het Zeeuwse IJzendijke, de nummers twee en één van de ranglijst.
IJzendijke uit Zeeuws Vlaanderen had de beste papieren op zak. Wist alle uitwedstrijden in winst om te zetten met een indrukwekkend positief doelsaldo en was zelfs nog ongeslagen. Zwervers daarentegen verloor slechts één keer, juist op Zeeuws grondgebied. Beide kemphanen waren volledig aan elkaar gewaagd en de strijd der titanen werd beslecht in het voordeel van Zwervers. Een verdiende overwinning voor de ploeg van coach Mauri Cabeza met 2-1 na een 1-0 ruststand waaraan niets aan af te dingen viel. Een terecht kampioenschap voor Zwervers met promotie naar de Eerste Klasse als bekroning.

Het kampioenschap een feit voor cvv Zwervers.
Na slechts 24 seconden schoot Chamba Rimon de eerste al in de touwen. Een slechte ouverture voor de Zeeuwse ploeg maar geen nervositeit te bekennen in het spel van de teams. Met vlagen goed en attractief voetbal onder de uitstekende leiding van Peter Naaktgeboren uit Rockanje. IJzendijke vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg hele beste mogelijkheden om op gelijke hoogte of zelfs op voorsprong te komen.
In het tweede deel wederom de Zeeuwse formatie van coach Ronny van Poucke die een aantal kansen kreeg maar die niet in klinkende munt omzette. De echte overtuiging ebde weg en Zwervers controleerde het spel volledig. De meiden uit Capelle aan den IJssel kregen het middenveld in handen en speelde als een echte kampioen. Met souplesse en lef in een fysiek stevig maar niet onfair duel. In de 90e minuut scoorde Daphne Troost de bevrijdende 2-0 voor Zwervers en in de extra tijd scoorde Karen Buijsse voor de Zeeuwse formatie de 2-1.
Zwervers de terechte kampioen in dit rechtstreekse duel met de verdiende promotie.

Linda Los van Zwervers neemt de felicitaties van de vertegenwoordiger van de KNVB in ontvangst.

De meiden van IJzendijke feliciteerden de kersverse kampioenen en verlieten met opgeheven hoofden de arena. Verliezend coach Ronny van Poucke was trots op zijn meiden en dit volkomen terecht met een stuk propaganda voor het vrouwenvoetbal. Uithuilen, worstelen en opnieuw de batterij opladen voor de nacompetitie om alsnog die felbegeerde plek in de Eerste Klasse te veroveren.
Mauri Cabeza, de winnende coach van Zwervers uit Capelle aan den IJssel, was een gelukkig man. Met de titel in de pocket kon hij de hele wereld aan.

Coach Mauri Cabeza van Zwervers met de dik verdiende medaille om zijn nek kon de hele wereld aan maar bleef realistisch.

De realist Cabeza was er wel van doordrongen dat de stand op het scorebord bij rust best wel eens een andere had kunnen zijn. ‘We wisten dat de Zeeuwse ploeg zou gaan aanvallen, zeker in het begin van het tweede deel. Absoluut een moeilijke periode voor ons, maar de ploeg speelde collectief het spel uitstekend’, aldus de trotse coach Mauri Cabeza.
De wijsheid de van Romeinse keizer Marcus Aurelius was ook van toepassing op Sportpark Couwenhoek in Capelle aan den IJssel. ‘Wat volgt, staat altijd in verband met wat eraan voorafging’. En dat wast feest vieren op gepaste wijze op Dodenherdenking om op Bevrijdingsdag helemaal los te gaan.

Maximale sfeer op Sportpark Couwenhoek in Capelle aan den IJssel. Met veel rook, vlaggen en spandoeken om het belang van dit duel niet onder stoelen en banken te verschuilen. Maar ook een moment van bezinning vanwege het trieste bericht van het plotseling overlijden van de 61-jarige Cor Seip. De vrijwilliger van thuisploeg Zwervers werd op het veld herdacht met één minuut stilte.

Al na 24 seconden gaat Zwervers in het duel tegen IJzendijke scoren met Chamba Rimon als doelpuntenmaakster op aangeven van Newroz Hassan.

De omschakeling tussen het herdenken en de keiharde realiteit van het moment werd IJzendijke fataal. Het duurde slechts 24 seconden van de aftrap met Newroz Hassan die simpel het balletje in de voeten schoof van Chamba Rimon die meedogenloos en koelbloedig de 1-0 in de touwen schoot. Dolle vreugde bij de thuisploeg van coach Mauri Cabeza. De Zeeuwse formatie van coach Ronny van Poucke even van slag maar na zo’n minuut of tien kwam er beweging in het team onder aanvoering van Maud Kuijpers. Carmen Foks en Rosanne Lammers krijgen mogelijkheden maar Linda Los en Robien Laisina grepen een aantal keren perfect in.

Prachtige sportieve duels tussen Anne Lieuwma van Zwervers en aanvoerster Maud Kuijpers van IJzendijke.

Het elftal uit Zeeuw Vlaanderen was dominant, maakte het spel en werd gevaarlijk met messcherpe aanvallen. In de 18e minuut Marjolein de Munck die aanvoerster Maud Kuijpers het leer in de voeten schoof en de lat raakte. Vette pech voor IJzendijke die met goed voetbal ten aanval ging maar in het afwerken faalde. Alhoewel uiteraard Kim Smit, Priscilla de Bil en zelfs Cindy Smith naast Linda Los daar achterin bij Zwervers goed werk uitvoerden om een tegentreffer te voorkomen.
De druk van IJzendijke steeds heftiger en het zou slechts een kwestie van tijd zijn wanneer de gelijkmaker zou gaan vallen. Power play met de allerbeste mogelijkheid voor Kelly van Leeuwe. Het spel werd iets onvriendelijker met een gele kaart voor Priscilla de Bil van Zwervers na een overtreding op Lora van den Heuvel. Kansen waren er ook voor Nathalie van Poucke en Kylie van de Velde maar doelvrouwe Talitha de Jongh van Zwervers deed haar werk uitstekend.

Daphne Troost van Zwervers kreeg een aantal mogelijkheden in de tweede helft om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk wacht Troost tot de 90e minuut.

Na de thee was het wederom de thuisploeg die heel brutaal het initiatief na zich toetrok. Cindy Smith op Daphne Troost en bijna de bevrijdende tweede treffer op het scorebord. Met Sellina Noordermeer in de ploeg trok de thuisploeg ten aanval. Maar het was IJzendijke dat in feite orde op zaken zou willen stellen. Kreeg ook voldoende mogelijkheden om de zaak gelijk te trekken maar dan moesten de ballen wel in het net terecht komen.

Carmen Foks van IJzendijke had de gelijkmaker kunnen scoren maar ziet net als sluitpost Talitha de Jongh van Zwervers het leer naast gaan.

Rosanne Lammers kreeg een niet te missen mogelijkheid maar de echte overtuiging in het spel ebde geheel weg. Het was worstelen waarbij de rotsvaste geloof in eigen kunnen ontbrak. Daarentegen speelde thuisploeg Zwervers het spel collectief met souplesse goed uit. Beheerst met vertrouwen op de essentiële punten waardoor het middenveld geheel in Zuid Hollandse handen kwam. Freewheelend bijna met Anne Lieuwma en Mandy Glaudemans. Wissels werden ingebracht bij beide teams en bij IJzendijke kreeg Nouk Wiersum alle gelegenheid om de stand nog gelijk te trekken maar ook Rosanne Lammers en Carmen Foks zagen het metaal spelbreker zijn.

Uitstekend keeperswerk van Talitha de Jongh van Zwervers die het de voorwaartsen van IJzendijke onmogelijk maakt om te kunnen scoren.

Fraaie sportieve duels tussen Anne Lieuwma en Maud Kuijpers en kansen voor de thuisploeg met Daphne Troost en Mandy Glaudemans met ook al prima mogelijkheden. Gele prenten voor Newroz Hassan en Cindy Smith voor de thuisploeg en Karen Buijsse en Nathalie van Poucke voor IJzendijke. De meiden uit Capelle aan den IJssel hadden het spel naar hun hand gezet en kregen ook de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien.

Karen Buijsse van IJzendijke scoort in blessure tijd nog de 2-1. Tijd was er niet meer en Zwervers mochten het welverdiende kampioenschap gaan vieren.
Pas in de 90e minuut scoorde Daphne Troost de alles bevrijdende tweede treffer voor de thuisploeg. In de blessuretijd dan toch IJzendijke die de aansluitingstreffer op naam van Karen Buijsse liet aantekenen. Tijd was er echter niet meer om voor de gelijkmaker te gaan want leidsman Peter Naaktgeboren floot af. Het kampioensfeest nam op gepaste wijze een aanvang om op 19.00 uur vanwege Dodenherdenking te eindigen. Gelegenheidsaanvoerster Linda Los overhandigde namens de KNVB de speelsters en de technische staf de versierselen die behoren bij deze prestigieuze titel. Shirley Nederpel zorgde voor het vuurwerk en Bo Verduijn mocht trots de vlag van Zeeuws Vlaanderen weer terug naar huis nemen.

Zwervers, de trotse kampioen van de Tweede Klasse B seizoen 2012 - 2013

De toeschouwers hebben genoten van emotie, spanning en strijd van twee ploegen die Eerste Klasse waardig zijn. IJzendijke liep tegen het eerste verlies op maar tijd om daarbij stil te staan was voor zowel aanvoerster Maud Kuijpers als Kylie van de Velde slechts een kwestie van uren. Aan de andere kant de feestende meiden met Cindy Smith als gangmaakster. Zwervers mannen werd verleden week kampioen dus het was dubbel feest voor de ploeg van Agnes Batist, die de vrouwen van Zwervers onder haar hoede heeft. De champagne vloeide rijkelijk en dit riante succes was een verdiende. Het kampioenschap binnen en komend seizoen wordt het vlammen in de Eerste Klasse.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: