Technisch beter RCL wint met 3-2 van IJzendijke

Een bij vlagen uitstekende wedstrijd kreeg het publiek op Sportpark de Bloemerd voorgeschoteld. Een wedstrijd om promotie of handhaving in de Eerste Klasse Vrouwen tussen RCL en IJzendijke. RCL de nummer tien uit de Eerste Klasse en IJzendijke die verleden week om het kampioenschap in de Tweede Klasse B van Zwervers verloor. Op het scherpst van de sportieve snede onder de goede leiding van Cees de Haas uit Warmond werd al vroeg gespeeld. Een technisch vaardiger RCL die in de eerste fase wervelend en met souplesse veel kansen creëerden en zelfs binnen het kwartier met 2-0 voor kwam te staan. De doelpunten werden gescoord door Romy Siera die tot twee maal perfect werd aangespeeld.

RCL - IJzendijke
De Leiderdorpse Racing dacht aan een walk-over maar kwam bedrogen uit. De meiden uit Zeeuws Vlaanderen, die al om half zeven uit IJzendijke waren vertrokken, kwamen prima terug in dit aantrekkelijke duel. Dit lag ook deels aan de nonchalance van de Leiderdorpsen. De formatie van coach Ronny van Poucke scoorde via Rosanne Lammers in de 25e minuut de aansluitingstreffer.
Na de thee in de 48e minuut een strafschop voor RCL die echter naast werd geschoten. Het duel ging gelijk op en de ploegen kregen mogelijkheden met als bovenliggende partij de Leiderdorpse Racing die snel en attractief spel liet zien. Dit terwijl IJzendijke met gedegen werkvoetbal en geloof in eigen kunnen ook een aantal keren knap gevaarlijk werd. In de 64e minuut werd Rosanne Lammers in de zestien door Nikki van Luxemburg tegen de grond gewerkt en op aangeven van de assistent scheidsrechter werd een strafschop toegekend. Karen Buijsse schoot het leer in de touwen en zorgde voor de gelijke stand op het scorebord.

RCL - IJzendijke

Dit ging de thuisploeg van coach Haroon Ahmed te ver en met gedegen spel werd alles op de aanval gespeeld. Maar als zo vaak met de voorwaartsen in Leiderdorpse dienst werd er van de geboden mogelijkheden niet geprofiteerd. Pas in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd was het wederom Romy Siera die scoorde voor de Leiderdorpsen. Met deze goal was haar hattrick was een feit. En dat maakte mamma Maat wel even duidelijk aan de hand van het rugnummer van Siera.

RCL - IJzendijke

Coach Ronny van Poucke van IJzendijke was het er mee eens dat de Leiderdorpse Racing verdiend had gewonnen. ‘Technisch duidelijk beter en een prima ploeg om tegen te spelen’, aldus Poucke. Hij maakte terecht een compliment naar zijn meiden die onder de gegeven omstandigheden een prima wedstrijd speelden. Hij was trots op zijn team met de vier meiden uit het tweede team inclusief Jantien Buijsse die zelfs een jaar niet had gespeeld.
Coach Haroon Ahmad van thuisploeg RCL was van mening dat zijn meiden het wel erg gemakkelijk opnamen na de 2-0 voorsprong. Ahmad scoorde daar zeker een punt want met de uitwedstrijd van komende zaterdag voor de boeg blijft het een open strijd die in feite al beslist had kunnen zijn. Volgende week de ontknoping in IJzendijke die bol zal staan van spanning.

RCL - IJzendijke

Regen was voor het veld een zegen maar de vele toeschouwers zochten een plek op de tribune of stonden langs de arena onder de papaplu. Voor de speelsters een voordeel want de toch al matige grasmat was nu niet keihard. Spelen op een vroeg tijdstip hield wel in dan het team uit Zeeuws Vlaanderen heel vroeg uit de veren moest om bijtijds in het Groene Hart te komen. Maar de ploeg uit IJzendijke stond er, fier en vechtlustig ook na het eerste verlies van verleden week in Capelle aan den IJssel tegen kampioen Zwervers. Een gehandicapte ploeg met veel blessures maar met prima vervangsters. Aanvoerster Maud Kuijpers startte wel met haar linkerknie in verband maar het kwaad was al geschied. Bij thuisploeg RCL was moeder Geke Maat weer in het team aanwezig en die genoot zichtbaar van het spelletje voetbal en was spelbepalend.

RCL - IJzendijke

Onder de bezielende leiding van Cees de Haas uit Warmond werd dit een prima duel waar in die beginfase thuisploeg RCL de lakens uitdeelde. De lange reis uit Zeeland speelde de ploeg wellicht parten want na een vrije trap van Ilse Baak kreeg Samanta Stojanovic zomaar de mogelijkheid om te scoren maar deed dit niet. Ook Bianca van der Meer was er heel dichtbij en pas in de achtste minuut actie bij IJzendijke met Carmen Foks, Kelly van Leeuwe en Karen Buijsse. Stephanie van Poucke met een messcherpe voorzet op Carmen Foks die ook een hele beste kans kreeg.

RCL - IJzendijke

In de 11e minuut dan toch RCL met een uitstekende aanval die via links bij Bianca van der Meer kwam die zich vrijspeelde en het leer in de voeten schoof van Romy Siera die keurig afdrukte en Liza Catseman de gang naar het net liet maken. De Leiderdorpse Racing al vroeg op voorsprong en dat smaakte naar meer. Nadat Marjolein de Munck een projectiel afvuurde wat net over het doel ging was het in de dertiende minuut opnieuw RCL wat scoorde. Een uitstekende aanval via Marcela Cabrera die Samanta Stojanovic diep stuurde en de bal passte op Romy Siera die opnieuw in de uiterste rechterbenedenhoek Liza Catseman het nakijken gaf. 2-0 op het scorebord en weer een prima mogelijk nu voor Bianca van der Meer.

RCL - IJzendijke

RCL vergat de functie van de linies en ging veel nonchalanter spelen. Liet bovendien IJzendijke het spel maken. Het Zeeuwse elftal pakte die handdoek prima op en met de tactische aanwijzingen van coach Ronny van Poucke werd de aanval gezocht. Een vrij trap van Rosanne Lammers had doel kunnen treffen als Karen Buijsse niet onder de bal had doorgelopen. Het waren speldenprikken met ook Lisa van Iwaarden en de verdediging van RCL met Stephanie Hartogs, Ilse Baak, Lindsay de Zwart en Nikki van Luxemburg stond behoorlijk onder druk. Zelfs Romy Siera, Geke Maat en Judith Hogenboom moesten alle zeilen bijzetten. Maar in de 25e minuut scoorde IJzendijke volkomen terecht de aansluitingstreffer.

RCL - IJzendijke

Het was prima werk van Rosanne Lammers die zich weg draaide van de blonde Lindsay de Zwart en sluitpost Susan Hogenboom passeerde. 2-1 met een uiterst levendige fase waarin RCL kans op kans kreeg met Romy Siera en een aantal hele scherpe hoekschoppen van Judith Hogenboom door alle voorwaartsen uit Leiderdorp werden gemist. Ook Lindsay de Zwart aan de basis met opnieuw Siera maar het lukte niet om verder afstand te nemen. In de 33e minuut dan toch het onvermijdelijke voor keihard werkende en sympathieke IJzendijke aanvoerster Maud Kuijpers.

RCL - IJzendijke

Het veld verlaten vanwege de knie, het zat erin en had dit vooraf al aangegeven, maar toch. Vette pech maar met Jantien Buijsse als vervangster die na een jaar afwezigheid uitstekend acteerde.
De mogelijkheden wel voor thuisploeg RCL die met een prachtige actie van Bianca van der Meer de bal uit de draai pardoes de paal liet schampen. Ook Romy Siera, een wervelende actie van Samanta Stojanovic en prima werk van Marcela Cabrera die alle mogelijkheden in de laatste fase kregen waarin IJzendijke helemaal onder druk kwam te staan. Ronny Poucke schreeuwde het uit en Carmen Foks had bij een snelle uitbraak bijna de gelijkmaker op haar pantoffel.

RCL - IJzendijke

Na de pauze werd in de 48e minuut Romy Siera door Nathalie van Poucke in het strafschopgebied tegen de grasmat gelopen. Cees de Haas zag hierin een duidelijke strafschop. Het was discutabel want Nathalie van Poucke speelde de bal en zoals Romy Siera na afloop ook vertelde was dit ook in haar optiek geen elfmeter trap. Van Poucke ontving de gele kaart, niet vanwege de vermeende overtreding maar wegens aanmerkingen. De altijd trefzekere goaltjesdief Bianca van der Meer schoot de bal nu echter naast. Daar kwam IJzendijke heel goed weg maar het tikwerk en de passes waren bij de Leiderdorpsen beter verzorgd. Samantha Stojanovic had zomaar kunnen scoren maar Liza Catseman voorkwam erger.

RCL - IJzendijke

Als je dan zelf niet weet te scoren valt het doelpunt altijd aan de andere kant. Dat wisten de meiden uit Zeeuws Vlaanderen als geen ander. Het was slechts zeven dagen geleden maar nu door keihard collectief te werken zou het toch moeten gebeuren. In de 64e minuut werd Rosanne Lammers door Nikki van Luxemburg naar de grond getrokken en op advies van de assistent scheidsrechter werd de bal op de stip gelegd.
Karen Buijsse passeerde met een prima schot in de linkerhoek Suzan Hogenboom en trok de stand weer gelijk. Erin geloven het motto voor IJzendijke maar het vreemde was juist dat in die laatste fase onnodig veel balverlies werd geleden waardoor RCL terugkwam in de wedstrijd. Ilse Baak en Lindsay de Zwart werden voorin gesignaleerd en de druk bij RCL opgevoerd. Kansen voor de thuisploeg van Haroon Ahmad met de jonge en dartelende Malu Postel binnen de lijnen.
Het duurde tot in de 44e minuut na een hoekschop van Judith Hogenboom die via Geke Maat bij Stojanovic kwam en die Romy Siera in stelling bracht die zo vrij als een vogeltje echt niet kon missen. Een hattrick voor Romy Siera die alle drie de doelpunten scoorde en dat liet ze blij zien.

RCL - IJzendijke

Een verdiende overwinning voor RCL die na een 2-0 voorsprong dacht dat de wedstrijd al gespeeld was. De echte Zeeuwse meiden uit IJzendijke vochten zich weer in de wedstrijd en het elftal, wat wordt geplaagd door de vele blessures, kwam op gelijk hoogte. RCL was toen weer bij de les en kregen mogelijkheden om de winst al eerder veilig te stellen.
De 3-2 winst een bevrijding voor RCL alhoewel de zaak in Leiderdorp al beslist had kunnen worden, zoals coach Haroon Ahmad het verwoordde na afloop.
Maar met de kleine marge is de zaak tussen de beide kemphanen zeker en vast nog niet beslist. Dat is althans de stellige mening van Maud Kuijpers en Rosanne Lammers die absoluut mogelijkheden zien om Zeeuws Vlaanderen op de kaart te zetten om een ronde verder te komen. Het uiteindelijk doel is natuurlijk om promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen. Wordt volgende week zaterdag vervolgd.

Voor meer beelden van dit duel tussen RCL en IJzendijke kijk hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: