Overtuigende 1-3 overwinning van OZC Ommen bij Berkel

Met een verdiende 1-3 overwinning heeft OZC Ommen een grote stap gezet voor promotie naar de Hoofdklasse. In Lansingerland op Sportpark Het Hoge Land werd thuisploeg Berkel verslagen. Zaterdag treffen beide teams elkaar weer maar dan is Ommen de plaats van handeling. Thuisploeg Berkel startte goed in deze eerste confrontatie tussen de twee periode kampioenen van de Eerste Klasse. Het tempo was wel opvallend traag. Spanning inclusief de belangen van deze pot voetbal was in het geheel niet te ontdekken.

Berkel - OZC

De meiden van coach Cees Kruys bepaalden volledig het spelbeeld en de formatie van coach Herman Henniphof liet het afweten. Berkel kwam via Melanie den Dulk in de 18e minuut op een verdiende 1-0 voorsprong. Best was het zeker niet maar de thuisploeg kreeg meer mogelijkheden om zelfs de score op te voeren maar verzuimde daarin.
Pas na een half uur spel deden de meiden uit Ommen mee in het spel en creëerde wel degelijk een aantal mogelijkheden. Na rust waren de rollen geheel omgekeerd en bepaalde OZC Ommen het spelbeeld. Thuisploeg Berkel keek lijdzaam toe hoe de jonge meiden uit Ommen met frisse een snelle combinaties zomaar drie keer scoorden. In de 52e minuut was het Lianne Ekkel die de gelijkmaker scoorde en de 1-2 kwam op naam van de jeugdige Gerike Holtvluwer in de 80e minuut. In de extra tijd bepaalde Rosanna Kampsteeg de eindstand op 1-3.

Berkel - OZC

Een prima sfeer op Sportpark Het Hoge Land voor het eerste treffen tussen de twee periodekampioen Berkel en OZC Ommen uit de zaterdag Eerste Klassen. Inzet na twee ronden om een plek te bemachtigen in de Hoofdklasse Zaterdag. Vele supporters uit Ommen omzoomden de arena. Die waren met de bus meegereisd om deze happening mee te maken. Maar ook de sponsor had zorg gedragen voor de nodige versnaperingen op de meer dan twee uur durende busreis. Ook de vaste supporters van thuisploeg Berkel waren aanwezig en dit met elkaar stond borg voor een ware strijd maar hoe bedrogen kan je soms uitkomen.
Het spel was Eerste Klasse voetbal onwaardig. Het leek meer op een trainingspartijtje dan om de ware promotiestrijd. Berkel was direct actief en zette de meiden van aanvoerster Anja Petter flink onder druk. Simone van Leeuwen kreeg al direct in de tweede minuut een mogelijkheid en ook Sandra Welles was er heel dichtbij. Het tempo lag erg laag maar Berkel was wel de betere in ieder opzicht.

Berkel - OZC

Pas na een minuut of zeven de eerste echte aanval van OZC met Rosana Kamsteeg en Lianne Ekkel met een schot van afstand van Marijke Tip. Irma Dunnewind met een prima overstap en Lotte Niens een hele beste mogelijkheid om voor de ploeg uit Ommen de score te openen. De achterhoede van Berkel keerde de aanvallen prima met Whitney Morien, Lisa Wijnen, Isabel Heinsbroek en Annemieke van der Voort.
De aanvallen van de thuisploeg waren best gevaarlijk en druk werd gezet op de veste van Pascal Melenboer. Dit resulteerde in de eerste treffer van de middag met Simone van Leeuwen aan de basis die via een vreemde curve de bal voor de voeten legde van Melanie den Dulk. Die aarzelde geen moment en scoorde uiterst effectief de 1-0 voor Berkel.

Berkel - OZC

De ploeg van Cees Kruys had de smaak te pakken en het spel werd wat attractiever. Isabel Heinsbroek aan de basis met een fraaie actie waar in feite Tara de Boe had moeten scoren. Ook Nadia Roukes met Simone van Leeuwen en alweer die kleine Tara de Boe die opnieuw een fraaie mogelijkheid kreeg om de afstand verder te vergroten. In de 27e minuut dan Lindy Hogedoorn op aangeven van Melanie den Dulk maar de niet fit aan de wedstrijd begonnen Nadieh Dijk deed daar achterin goed werk.Ook Linda Dankelman, Illona Boezelman en Leonie Spijkers lieten zich verder terugzakken om een ware stormloop van de thuisploeg Berkel te voorkomen. Dat lukte redelijk maar het nam niet weg dat Sandra Welles alweer Tara de Boe mogelijkheden kregen om verder uit te lopen. In de laatste fase kwamen de meiden uit Ommen beter in het spel en kregen ook hele beste mogelijkheden met Leonie Spijkers, Lianne Ekkel, Irma Dunnewind en Rosana Kamsteeg.

Berkel - OZC

We hoorden het donderen op het veld want coach Herman Henniphof vroeg aan zijn speelsters wat die van het vertoonde spel vonden. ‘Als je straks ruim twee uur in de bus terug moet met alle supporters die door dik en dun de ploeg ondersteunen, nou dan zou de bus nog net Utrecht halen’. Dat kwam aan, maar de Ommense meiden begrepen dit volledig. Terug op het veld met een wel heel bijzondere opdracht als linksachter voor Manon van de Meeberg die de zieke maar dappere Nadieh Dijk moest vervangen.
Het draaide bij het team en er werd strijd geleverd voor iedere meter. Een open duel met een fraaie mogelijkheid voor het Ommens duiveltje Lianne Ekkel die zomaar vele meter mocht maken. In de 52e minuut dan loon naar werken door een fraai doelpunt van Lianne Ekkel die de ploegen op gelijke hoogte bracht.
Strijd voor ieder meter en Berkel niet bij machte om daar iets tegenin te brengen. Alles werd door het midden gespeeld en daar stonden als een dijk Linda Dankelman, Marijke Tip en Anja Petter de ballen keurig weg te werken en heel brutaal de aanval te zoeken.

Berkel - OZC

Met name Lianne Ekkel kreeg kans op kans maar wie anders dan doelvrouwe Jennifer Gittling deed het prima onder de lat bij Berkel. Aan de andere kant stond sluitpost Pascal Melenboer zich te verbijten vanwege de mogelijkheden die niet werden benut.
In de 80e minuut de bevrijdende 1-2 voor OZC met de Gerike Holtvluwer die wel wist hoe je moest scoren. Berkel probeerde van alles maar het lukte maar niet om een opening te vinden en als dit wel zo was had je nog sluitpost Pascal Melenboer die zelfs nog een inzet uit de kruising pareerde.
In de extra tijd dat de kleine Rosana Kamsteeg die de 1-3 in de touwen schoot.
Een verdiende overwinning voor de meiden uit Ommen die het duel in het tweede deel een strijd liet worden.

Berkel - OZC

Natuurlijk is het spel nog niet gespeeld en na dit eerste duel volgt een tweede confrontatie zaterdag in Ommen. Coach Cees Kruys van Berkel was zeker niet tevreden met het vertoonde spel maar ziet wel degelijk mogelijkheden om zijn meiden voor zaterdag helemaal scherp te krijgen. Uiteraard is de bal is rond en als de Berkel voorwaartsen de juiste motivatie hebben en het heilig vuur zien kan het verkeren.

Berkel - OZC

De coach van de meiden uit Ommen Herman Henniphof was uiterst tevreden met dit riante resultaat alhoewel zijn team zeker niet scherp aan de wedstrijd begon. In de rust werd een heel hartig woordje gesproken met zijn speelsters.
Het resultaat was ernaar, zo vond ook aanvoerster Anja Petter van OZC. ‘Wie lieten laf voetbal zien en dat was ver beneden ons peil. Zeker voor alle supporters die ons zo ondersteunden het gehele seizoen en nu op deze lange reis. De moeheid zat ons nog in de benen en wij hebben ons weer helemaal in de wedstrijd gevochten dankzij de visie van onze coach’, aldus een zichtbaar vermoeide maar tevreden Anja Petter.
Zaterdag opnieuw en Berkel heeft wat goed te maken wil het nog meedoen op niveau.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: