Wervelende voetbalshow bij RCL tegen SteDoCo

Een schitterend kijkspel en hoogwaardig van kwaliteit. Een wedstrijd die even terloops op Sportpark De Bloemerd werd opgevoerd tussen RCL en SteDoCo uit Hoornaar. Het werd 6-1 voor RCL na een 3-0 ruststand. Een open duel met de meiden van coach Jannie Timisela in een aanvallende rol waarbij veel ruimte ontstond voor de Leiderdorpe Racing. Die voorwaartsen maakten van de geboden ruimten dankbaar gebruik. Kansen kreeg SteDoCo voldoende maar op de een of andere manier lukt het maar niet om de mogelijkheden te verzilveren. Een structureel probleem want dit was zeker niet het spel van een degradant. Geplaagd door de vele blessures is dit voor SteDoCo een verloren jaar geworden. Komend seizoen in de Hoofdklasse om met de aanstormende talenten weer zo snel mogelijk op het hoogste niveau te spelen.

 Madieke Zaad van RCL bepaalde de eindstand op 6-1 in een uitstekend duel op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tussen RCL en SteDoCo.
De doelpunten voor de thee werden gescoord door Samanta Stojanovic, Drita Celaj en Sandy van de Water. In de tweede helft bracht Lotte Coerts van SteDoCo eerst de stand op 3-1. Het vervolg was weer voor de meiden van Barry Sikking die scoorden via Marcha Duijkers, Stephanie Hartogs en Madieke Zaad. Een verdiende overwinning voor de ploeg van Sikking. Dat zeker maar SteDoCo bleef vechten voor iedere meter en creëerde veel mogelijkheden.

Inge Buijs van SteDoCo wordt op de voet gevolgd door aanvoerster Marcha Duijkers van RCL.

Verrassend pakte SteDoCo vanaf het eerste fluitsignaal van de prima acterende leidsman Frank Groenen uit Krimpen aan de Lek het initiatief. Sanne Brand mocht meters maken en haar schot had doel kunnen treffen. Alleen wilde sluitpost Denise Koorevaar niet capituleren. Ook Lotte Coerts en Inge Buijs had in die beginfase het team van coach Jannie Timisela aan een snelle voorsprong kunnen helpen. De Leiderdorpse Racing wakker geschud en nam het middenveld in handen met een pass van Lesley Landweer op Samanta Stojanovic. Sluitpost Joëlle de Bondt die als speelster vanwege de vele blessures onder de lat plaatsnam keerde deze inzet uitstekend. In de vijfde minuut was het echter wel prijs voor RCL.

Samanta Stojanovic van RCL schiet de bal langs doelvrouwe Joëlle de Bondt van SteDoCo in het net. Goedele Krete is te laat om erger te voorkomen.

Weer zo’n snelle diepe pass op Stojanovic en nu wist de behendige speelster wel De Bondt de gang naar het net te laten maken. 1-0 voor de Leiderdorpse Racing die de druk opvoerde met een pass van Ramona van der Harst op Sandy van de Water die voorlangs schoot. In de negende minuut waren de rollen weer omgekeerd. Sanne Brand met die lange stelten maakte meters om vervolgens Denise Koorevaar met een uiterste krachtinspanning het leer te zien bemachtigen. RCL dirigeerde maar de snelheid en combinaties van SteDoCo mochten gezien worden. Joy van der Elst, Inge Buijs, Kelly Bogaerts en Denise van Gessel lieten wel even wat zien van de degradant van de Topklasse.

Sanne Brand met de ultieme mogelijkheid om SteDoCo op gelijke hoogte te brengen.

Het had zomaar gelijk kunnen zijn maar dat geluk was ook nu de ploeg uit Hoornaar niet gegund. Want ook Rosanna Scheurwater zag een prima ingreep van Koorevaar haar ultieme doel verstoren. Even later weer maar toen zat Linda van der Helm er goed tussen. Diezelfde Van der Helm stuurde in de 22e minuut Sandy van de Water diep maar die schoot hoog over. In de 34e minuut werd het 2-0 voor RCL. Een schitterende omschakeling op snelheid van Madieke Zaad die Drita Celaj aanspeelde. Celaj maakte geen fout en passeerde uiterst effectief Joëlle de Bondt. RCL op een comfortabele voorsprong al vroeg in de wedstrijd terwijl het spel open, snel en attractief was waarbij SteDoCo te weinig kreeg voor het goede spel.

Drita Celaj van RCL gaat de 2-0 scoren tegen SteDoCo.

Nadat Samanta Stojanovic nogmaals De Bondt uittestte op haar kwaliteiten was het aan de andere kant Sanne Brand die op aangeven van Esther Lakerveld de aansluitingstreffer had kunnen scoren. In de 35e minuut was het weer Sanne Brand die met een keurig hakje Rosanna Scheurwater in stelling bracht. Uiteraard zat de verdediging van de Racing potdicht. Aanvoerster Marcha Duijkers met Lindsay de Zwart, Lenie Mendes Fernandes en Linda van der Helm deden het prima en waren eensgezind met Koorevaar om de gelederen gesloten te houden tegen de vele aanvalsgolven. Het middenveld met Lesley Landweer, Ramona van der Harst en Madieke Zaad strooide met passes en Goedele Krete, Renate Vos en Esther Lakerveld kwamen steeds vaker in de problemen door de snelle splijtende acties ook van Drita Celaj die er plots tussenuit kroop. In de 37e minuut komt RCL op 3-0 door Sandy van de Water die een pass van Lesley Landweer prima in de touwen schoot. In de laatste fase waren het op nieuw Sanne Brand en Denise van Gessel die andere Denise heel knap redding zag bieden.

 Lotte Coerts van SteDoCo op weg om sluitpost Denise Koorevaar van RCL te passeren.

Bij RCL was bij de aanvang van het tweede bedrijf Lindsay de Zwart moegestreden in de kleedkamer achtergebleven. Iris Meertens was haar vervangster en bij SteDoCo maakte Goedele Krete plaats voor het jeugdige aanstormende talent Merel Duijzer die een beetje onwennig haar debuut in de hoofdmacht mocht maken. Het duel was nog maar net twee minuten aan de gang en die dekselse Lotte Coerts maakte gebruik van de ruimte in het centrum van de RCL verdediging en passeerde zomaar Denise Koorevaar. 3-1 op het scorebord in een wedstrijd waarin het voetbal zondermeer al de winnaar zou worden in een uiterst sportief en technisch goed duel. De Racing zag opnieuw Lotte Coerts in de 55e minuut een actie ondernemen gevolgd door een vrije trap van Esther Lakerveld maar vond toen wel dat het initiatief weer genomen moest worden. Met prachtige wervelende acties werd de aanval gezocht met de snelle Sandy van de Water die een paar prachtige mogelijkheden kreeg maar die onbenut liet.

Een prachtige actie van Sandy van de Water van RCL die in het eerste deel de 3-0 scoorde maar hier weer een mogelijkheid krijgt. De bal gaat echter net langs Joëlle de Bondt en naast.

Wissels werden ingebracht bij de beide teams. Stephanie Hartogs, het boegbeeld van het tweede team van RCL, maakte haar rentree in de hoofdmacht. Bij SteDoCo kwamen de jeugdige Romy Steegwijk en Elise Eskes in het veld.  Die konden niet voorkomen dat uit een hoekschop aanvoerster Marcha Duijkers het leer onhoudbaar achter Joëlle de Bondt via het kruis in de touwen kopte. Het werd 4-1 maar de Racing wilde meer en kreeg dit ook alhoewel niet alle mogelijkheden werden benut. Pressie met Lesley Landweer en Madieke Zaad maar het was niemand minder dan Stephanie Hartogs die heel verbazend toekeek hoe haar inzet doel zou gaan treffen.

Al meer dan tien jaar niet scoren was het nu wel de eer aan Stephanie Hartogs van RCL om met dank aan Ramona van der Harst dat geluk toch nog eens mee te mogen maken.

In de 77e minuut een hoekschop van Lesley Landweer waarbij de afvallend bal zomaar voor de voeten van Hartogs viel die venijnig, na tien jaar geen doelpunt gescoord te hebben, wel even het zoet wilde proeven. Met goed werk trouwens van Ramona van der Harst die als bliksemafleider diende van het schot van ruim 16 meter. 5-1 op de teller en Madieke Zaad zou in de 80e minuut haar goede spel van de wedstrijd bekroond zien worden met een prachtig uitgespeelde wervelende actie om de 6-1 eindstand vast te leggen.

RCL op jacht naar de zo fel begeerde tweede plek in de Topklasse Vrouwen.
Een uitstekend duel tussen RCL en SteDoco waarbij het Leiderdorpse RCL niet voor niets liet zien aanspraak te willen maken op de fel begeerde tweede plek op de ranglijst in de Topklasse. Coach Barry Sikking glimlachte van oor tot oor en was bijzonder tevreden over het vertoonde spel en dankte na afloop zijn meiden voor deze prima prestatie. SteDoCo zit duidelijk in de hoek waar het niet thuishoort. Coach Jannie Timisela kwam tot de slotsom dat het scorend vermogen is wegvallen door vervelende blessures van de diverse spitsen. Het team uit Hoornaar wordt achtervolgd door teveel blessures om echt een vuist te maken. Positief is Timisela over de jonge speelsters die staan te popelen, maar al met al gaat dat komend seizoen op een lager niveau starten.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: