Werken van Cune en Levie te zien bij Galerie Kolff

Bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp is vanmiddag de voorjaarsexpositie geopend met werken van Greta Cune en Leo Levie. Verrassende gouaches, pen en inkt illustraties, collages en foto’s van Greta Cune in het verrijkende contrast met de emailleerkunst van Leo Levie.

Voorjaarstentoonstelling 2013 Galerie Kolff Zoeterwoude

Dirk Kolff opende deze expositie met de veelzeggende woorden ‘Vraag het de kunstenaars maar’. Op deze wijze vroeg Dirk Kolff de vele belangstellenden die aanwezig waren in gesprek te gaan met de kunstenaars om de inspiratiebron te ontdekken. ‘Getalenteerd ieder op hun eigen terrein. De schitterende sprekende kleuren bij de emailleer objecten van Leo Levie en de eindeloze momenten van verbazing in de werken van Greta Cune’ aldus Kolff.  De echtgenoot van Greta, de musicus en percussionist Arthur Cune, bracht op onnavolgbare wijze ritmisch op inspirerende klanken een prachtig stuk werk ten gehore. De opening van deze voorjaarstentoonstelling een feit bij Galerie Kolff.

Op inspirerende wijze opende musicus en percussionist Arthur Cune de voorjaarstentoonstelling 2013 bij Galerie Kolff te Zoeterwoude Dorp.

Greta Cune studeerde kunstgeschiedenis in Mexico, in New York psychodrama, gaf les in kunstbeschouwing en werkte als psychotherapeute. Uiteindelijk keerde Cune terug naar de kunst en studeerde in 1991 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in ‘s-Gravenhage, haar huidige woonplaats. Zoekt in haar werk vaak de tegenstellingen op wat juist heel fraai wordt weergegeven. Sinds 2007 is ze lid van Pulchri Studio Den Haag. Greta Cune exposeerde in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Mexico City, en in Amerika in North Carolina, Indiana, New York City solo, en in groeps exposities in Berlijn, Tel Aviv, Chicago, Amsterdam en Den Haag.

Greta CuneLeo Levie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leo Levie is een geboren en getogen Rotterdammer. Verhuisde naar Leiden en werd Rekenplichtige bij het Rijksmuseum voor Volkenkunde, waar hij in totaal 13 jaar werkte. Ook was hij een aantal jaren werkzaam bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Van 1996 tot 2009 werkte hij fulltime als secretaris van de Joodse Gemeente Leiden, waar hij in 1978 als vrijwilliger begon. In die sfeer is hij nog steeds actief als coördinator van het Joods Studiecentrum te Leiden. Voorts is hij als bestuurder actief in een aantal Joodse instellingen. De belangstelling voor de emailleerkunst is ontstaan tijdens arbeidstherapie. Hij kocht begin jaren 70 een emailleeroven en ontwikkelde zich als autodidact. Hij emailleert zowel nat als droog en ook zowel figuratief als non-figuratief.

Werken van Greta Cune en Leo Levie bij Galerie Kolff
De voorjaarsexpositie in Galerie Kolff is te zien tot 19 mei 2013. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: