Wartburgia, de uitzonderlijke kampioen van de Hoofdklasse

Het Amsterdamse Wartburgia is weer terug op het allerhoogste amateurniveau. Door te winnen in Ridderkerk van RVVH is de ploeg van coach Carola van der Laan niet meer in te halen. Maar Wartburgia is ook de terechte kampioen van de Hoofdklasse Zaterdag.

Uit een hoekschop van Dolly van der Voort kopt in de 66e minuut Leonoor van Nieuwenhuizen de 2-3 in de touwen. Wartburgia werd door dit resultaat de Kampioen van de Hoofdklasse zaterdag.

Slechts twee maal werd verloren en drie keer eindigde het gelijk. Het meest karakteristieke de achterhoede die bijkans niet te verschalken was dit seizoen. Maar laten we ook het middenveld en de voorhoede niet vergeten. De souplesse en doortastendheid met een grote dosis van vertrouwen maakte de Amsterdamse Drieburg speelsters de kampioen van de Hoofdklasse met als klap op de vuurpijl terug op het hoogste amateurniveau.

Coach Carola van der Laan ontvangt van Teo Oortman van de KNVB de kampioensmedaille.

Teo Oortman van de KNVB reikte met alle waardering de oorkonde en medailles uit die bij het behalen van zo’n prestigieuze titel horen. Een echte feestdag voor het bestuur van Wartburgia die met de technische staf en de meiden het toch maar mooi even fiksten. De vlaggen wapperden vandaag overal in den lande ter gelegenheid van de verjaardag van onze toekomstige koning. Maar het is ook wel degelijk een ode aan dit unieke team van Wartburgia. Op de terugweg was het genieten van de vele dundoeken met wimpel als blijk van de geleverde ultieme prestatie.

Wartburgia de kampioen van de Hoofdklasse Vrouwen Zaterdag 2012-2013

Het werd een echte kampioenswedstrijd met spanning, nervositeit, emoties en matig spel. De Amsterdamse meiden zeker niet bij de les alhoewel goaltjesdief Leonoor van Nieuwenhuizen in de tweede minuut al raak schoot. Wartburgia verrassend op voorsprong maar dat duurde niet zo gek lang. In de tiende minuut kwam thuisploeg RVVH langszij. Mirjam Hofland scoorde beheerst de verdiende gelijkmaker. 1-1 in een duel wat bol stond van spanning. Het liep niet bij het Amsterdamse team van coach Carola van der Laan. De Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules profiteerde van het ongeconcentreerde spel van Wartburgia en het was niemand minder dan Manuela Grootenboer die in de 40e minuut de dik verdiende 2-1 achter sluitpost Eefje Muselaers in het net schoot. Dat was een bittere tegenvaller voor de ploeg die in Ridderkerk het kampioenschap van de Hoofdklasse zaterdag wilde binnenhalen.

Anouk Wisse in actie voor Wartburgia.

Tijdens de pauze liep Latyo Mitchell van de Amsterdamse formatie met de ziel onder de arm schoorvoetend en hoofdschuddend naar de kleedkamer. Ook keeperstrainer Erik Reitmaier zag het allemaal niet zo zitten maar wat een paar tactische opmerkingen al niet kunnen doen.
Als herboren en vol vertrouwen met als basis het Luctor et Emergo van niemand minder dan de rasechte Zeeuwse Anouk Wisse die haar feestje van 30 april in Ridderkerk al wilde aanvangen. Dat lukte al direct in de 46e minuut en met een prachtig schot werd het gelijk. De spanning viel te snijden en oei wat had vader Smeets het moeilijk. Natuurlijk had Leonie Smeets het talent van haar moeder maar het ijsberen langs de lijn hoorde erbij. Wartburgia kreeg zowaar mogelijkheden om op voorsprong te komen. Met name Anouk Wisse en Leonoor van Nieuwenhuizen waren er dichtbij.

De kopbal van Leonoor van Nieuwenhuizen van Wartburgia onderweg naar het bevrijdende derde doelpunt.

Het verlossende doelpunt werd in de 66e minuut gescoord. Verdiend wel te verstaan want Wartburgia maakte het spel en creëerde de mogelijkheden. Een hoekschop van Dolly van der Voort en Leonie Smeets trok de aandacht weg voor Leonoor van Nieuwenhuizen die met een schitterende kopbal de winnende treffer in de touwen kopte. Vreugde aan de kant van de Amsterdamse formatie die met deze stand het kampioenschap en promotie naar de Topklasse Vrouwen zou binnenhalen. Kansen om verder de deur in het slot te laten vallen waren er zeker. De ingevallen Shanon Molleman kreeg er twee op aangeven van Dolly van der Voort en Judith Kuipers maar het lukte niet de afstand in doelpunten te vergroten. Eefje Muselaers deed in de laatste fase heel belangrijk werk en de nervositeit in het spel van de Amsterdamse ploeg nam zienderogen toe.

De ontlading voor Wartburgia na het behaalde kampioenschap in de Hoofdklasse Zaterdag.

Na het laatste fluitsignaal was het feest bij de Amsterdamse meiden die terug konden zien op een uitstekend seizoen wat werd bekroond met een kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de Topklasse Vrouwen. Na twee jaar is de ploeg weer terug op het allerhoogste amateurniveau. Een compliment voor de technische staf en de meiden die dit resultaat bereikte met aanvallend voetbal.  Het feest barstte los en was luid en duidelijk in de omgeving van de Sportlaan te horen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: