Theo Koomen, ‘Zó was ’r maar ien’

In molen De Hoop in het Noord Hollandse Wervershoof wordt de tentoonstelling over Theo Koomen nu als permanent museum ingericht. Herinneringen aan de legendarische sportverslaggever die ieder voetbalduel tot een feest maakte. Naast voetbal deed Theo Koomen verslag van onder meer wielrennen en schaatsen. Tevens schreef hij columns en boeken en presenteerde hij een spelprogramma op televisie.

Op onnavolgbare wijze kon de legendarische sportverslaggever Theo Koomen iedere reportage tot een feest maken.

Zijn hart lag bij de radio waarbij Koomen zijn luisteraars heel beeldend betrok bij de vele sportspektakels. Het was echter niet altijd de juiste weerspiegeling van de feiten maar de spraakwaterval was juist daardoor bijzonder geliefd. Ook tijdens de Tour de France was Koomen een gewaardeerd verslaggever met name tijdens de hoogtijdagen van Jan Janssen en Joop Zoetemelk.
Het duel FC Twente tegen MVV en aansluitend een interview met Leo Beenhakker waren zijn laatste wapenfeiten. De nachtelijke rit naar huis op de grens van 4 en 5 april 1984 werd hem fataal. Theo Koomen overleed vlak bij zijn woonplaats Wervershoof ten gevolge van een noodlottig ongeval op 54 jarige leeftijd.

Het Theo Koomen Museum met als thema ‘Zó was ’r maar ien’, wordt op 28 april geopend door zijn dochter en is gevestigd in Molen De Hoop aan het Zijdwerk in Wervershoof.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: