RCL tegen Rhoon eindigde zoals het begon

Een hele matige wedstrijd kreeg het publiek in Leiderdorp te zien. De teams van RCL en Rhoon speelden Eerste Klasse voetbal van een bedenkelijk niveau. Natuurlijk waren de belangen groot voor thuisploeg RCL. Winst zou ruimte betekenen in de strijd tegen directe degradatie naar de Tweede Klasse. Rhoon daarentegen had niets meer te verliezen en doet al mee in de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse. Rhoon kwam om te winnen maar werd meegezogen met het spel van thuisploeg RCL. In de eerste helft was Rhoon de bovenliggende partij en in deel twee was het RCL die absoluut orde op zaken had kunnen stellen. Een juiste uitslag in een duel tussen RCL en Rhoon die maar gauw vergeten moet worden.

Patty Damsma van Rhoon sterk aan de bal tussen de RCL speelsters Romana Bernardon en Marcela Cabrera.

Moeilijke tijden breken aan voor de Leiderdorpse Racing die niet verder kwam dan een puntendeling. Terwijl Jodan Boys wel de volle drie punten binnen sprokkelde bleef RCL in de hoek zitten waar de klappen vallen. De wedstrijd op Sportpark de Bloemerd onder de bezielende leiding van Leen van Kreuningen uit Alphen aan den Rijn startte goed. Geke Maat en Marcela Cabrera met een prima aanval en Tamara Colle die aan de andere kant veel ruimte kreeg. Met de zieke Sandra van Tol in de ploeg wilde Rhoon zo snel mogelijk korte metten maken en dat lukte zowaar. Een snelle aanval met aan de basis Tamara Colle die het leer in de voeten schoof van Petra Dugardein die Carlinn de Bruijne in stelling bracht maar net over schoot. In de 12e minuut kreeg RCL de eerste mogelijkheid met Samanta Stojanovic die Malu Postel wegstuurde maar geen doel trof. Ook Stojanovic alleen op doelvrouwe Bianca Brouwer af maar die greep perfect in.

Petra Durgardein van Rhoon klimt en kopt het leer over de hoofden van Geke Maat, Maaike Toonen en Romana Bernardon van RCL in handen van doelvrouwe Susan Hogenboom.

In de 21e minuut een hoekschop van Carlinn de Bruijne die bijna werd afgerond door Patty Damsma. Doelvrouwe Susan Hogenboom redde een aantal keren opvallend goed op een aanvallend Rhoon wat zich echter vastliep op een strakke verdediging met Nikki van Luxemburg, Stephanie Hartogs, Romana Bernardon, Geke Maat en de blonde Lindsay de Zwart die met haar lange benen menig gat dichtliep.
Rhoon eiste de regie op en kreeg het spel in handen maar wist de verdediging niet uit elkaar te spelen. Ook een vrije trap van Sandra van Tol leverde niets op. Tamara Colle en Avery James goed op dreef en snel er langs maar de creativiteit ontbrak in het spel van de meiden van Stef Huszarik. Tot aan de zestien ging het allemaal prima maar dan. Voor RCL was het bijna Samanta Stojanovic die uit een onmogelijke hoek het wilde proberen maar voorlangs schoot. Ook Malou Postel kreeg een kansje maar daarna was het toch weer Rhoon die het spelbeeld bepaalde maar geen vuist kon maken. Carlinn de Bruijne kreeg een mogelijkheid en ook Petra Dugardein kopte het leer nog tegen de paal. Drita Celaj kwam vlak voor de pauze in het veld voor de geblesseerd geraakte Romana Bernardon.

Carlinn de Bruijne van Rhoon gaat moeizaam Geke Maat van RCL passeren waarbij opvalt dat de mouwen van het shirt van Maat steeds langer worden.

In de tweede helft was ook Lindsay de Zwart in de kleedkamer achtergebleven bij de thuisploeg en Judith Hogenboom haar vervangster. Bij de meiden uit Rhoon kwam Sylke Koumans voor Sandra van Tol die direct haar visitekaartje afgaf met een goed schot. Ook Avery James kopte een voorzet van De Bruijne net naast. Na deze wapenfeiten kregen de Leiderdorpsen van coach Haroon Ahmad de wind in de zeilen. Het team creëerde een aantal niet te missen mogelijkheden met Samanta Stojanovic, Marcela Cabrera en Malu Postel maar die kregen het leer niet in de touwen. Het spel zakte weg en de verdedigende linie met Suzanne van der Stigchel, Nathalie Reppel en Maxime van Delft hield stand. De pressie van de Racing werd opgevoerd en de ploeg kreeg kleine kansjes maar een doelpunt zou ook tegen de verhouding in zijn geweest alhoewel Rhoon daar toch weinig tegenover stelde. Een gele kaart voor Maaike Toonen van RCL en aan de kant bij Rhoon liep Patty Damsma tegen geel op. De wedstrijd was verder sportief alleen de irritatie van het net niet lukken was bij de beide kemphanen troef. Zo bleef deze wedstrijd tussen RCL en Rhoon gewoon zoals die begon.

Aanvoerster Stephanie Hartogs van RCL kijkt angstvallig naar het leer wat Patty Damsma van Rhoon prima afschermt.

De ploegen presteerden ondermaats en zeker RCL had voor de volle winst moeten strijden. Dan was het wellicht een echte wedstrijd geworden. Nu slechts een punt terwijl Jodan Boys drie punten pakte. Een moeilijke periode breek aan en voor de Racing houdt dit in zo mogelijk rechtstreekse degradatie.
Rhoon liet zich meetrekken in het spel van de Leiderdorpse Racing maar bij de promotiewedstrijden dient wel uit een ander vaatje te worden getapt om succesvol te zijn. Voor nu mocht het van coach Stef Huszarik. Natuurlijk zat de winst tegen Hoofdklasser Stedoco om de Rotterdam Cup de meiden nog in de benen. Maar toch wel degelijk een punt van aandacht.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: