Evenwichtig RCL stuurt Oranje Nassau met lege handen huiswaarts

Met degelijk spel en soms wervelende acties werd door RCL in de eerste helft de basis gelegd voor de winst op Oranje Nassau. Prima voetbal trouwens van beide teams wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Snelle spelwisselingen en omschakelingen maakte het spel een lust voor het oog. Open voetbal, spanning en emoties waarbij de Leiderdorpsen zo af en net door het oog van de bekende naald kropen. De Leiderdorpse Racing kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Lesley Landweer. Maar Oranje Nassau hield met vlagen de achterhoede van het team van coach Barry Sikking flink onder druk. Ruimte voor de Racing maar die maakte geen gebruik van de geboden mogelijkheden.

 Ilse Meekma van Oranje Nassau in duel met Madieke Zaad van RCL.
Na de pauze was het spelbeeld beduidend minder. De Leiderdorpsen controleerden het spel en lieten de speelsters van coach Tjeerd Strengholt het spel maken. Die namen heel duidelijk geen genoegen met verlies. Maar de verdediging van RCL heerste op alle fronten en voerde de regie. In de 71e minuut maakte Samanta Stojanovic aan alle onzekerheid een einde en schoot de 2-0 in de touwen. Een fraaie actie alhoewel sluitpost Lotte Wiekamp heel ongelukkig het veld per brancard moest verlaten met een zware blessure aan het onderbeen.
Een verdiende overwinning voor RCL tegen Oranje Nassau die wervelend en soms met flair de winst veilig stelde. Oranje Nassau leverde strijd voor iedere meter en staat absoluut te laag genoteerd. Maar dat ene kleintje beetje geluk werd ook in Leiderdorp de Groningse meiden niet gegund.

Een ernstige kuitbeen blessure voor sluitpost Lotte Wiekamp van Oranje Nassau die per brancard het veld moest verlaten.

Op Sportpark De Bloemerd in het zonnetje op het afgekeurde bijveld. Maar de KNVB verleende uiteraard dispensatie vanwege het feit dat ook de mannen thuis moesten spelen. Het tenue en nog veel meer was in Groningen achtergebleven dus kregen de vele toeschouwers Oranje Nassau in het uittenue van de Racing te zien. De wil om te gaan voor winst hadden de meiden van coach Tjeerd Strengholt echter niet achtergelaten. De eerste actie kwam op naam van de blonde Lindsay de Zwart die op rechts vele meters mocht maken en Alied Schuiringa snel passeerde. Haar schot leverde echter niets op. Aan de andere kant een prachtige pass van Jorike Olde Loohuis die Ilse Meekma op maat bediende en fraai uithaalde. Linda van der Helm haalde het leer met het hoofd van de doellijn weg. Daar werd in de derde minuut RCL flink wakker geschud. Ook Leonie van der Velde kreeg ruimte maar de langbenige Lenie Mendes Fernandes liep in die eerste fase menig gat dicht.

Op aangeven van Sandy van de Water scoorde Lesley Landweer voor RCL de eerste treffer.

Ook Sandy van de Water kwam op rechts een aantal keren goed door. In de zevende minuut leverde dit het eerste doelpunt op voor de thuisploeg van coach Barry Sikking. Een snelle actie van Sandy van de Water op de geheel vrijstaande Lesley Landweer en die schoot het leer perfect in de touwen achter Lotte Wiekamp. 1-0 voor RCL en Oranje Nassau is uit het veld geslagen. Kansen voor Madieke Zaad, Samanta Stojanovic en van afstand van Ramona van der Harst. De thuisploeg voerde de druk flink op en voelde de onbalans in het Groningse team maar het leverde geen tweede doelpunt op. Wervelende acties met Sandy van de Water met prima combinaties die de druk nog even opvoerde op Lotte Jongsma, Angela Smit en Jorike Olde Loohuis. Maar de Groningse vesting hield stand en coach Stengholt gaf de meiden de tips die nodig waren om weer mee te doen in het spelpatroon.

Een inzet van Nathalie Kothai van Oranje Nassau wordt door Sandy van de Water van RCL nog net van de doellijn gewerkt.

Dat lukte zondermeer met acties van Nathalie Kothai en Marian Meijer. Op rechts Leonie van der Velde die een aantal keren prima voorgaf. De Racing had het duel al kunnen beslissen maar verzuimde verder afstand te nemen. Na een halfuur spel deed Oranje Nassau weer helemaal mee. Een vrije trap van Marian Meijer ging net naast en ook een actie van Alied Schuiringa verdiende een beter lot maar de verdediging van de Racing zat zaterdag potdicht. Fraaie acties van Aruni Slagter en Marin van de Zee op Nathalie Kothai die leek te gaan scoren maar die dekselse Sandy van de Water bracht redding op de doellijn. Voor een derde keer was het Ramona van der Harst die de bal achter Denise Koorevaar van de doellijn wegkopte na een inzet van Angela Smit.

Aruni Slagter van Oranje Nassau in duel met Ramona van der Harst van RCL met daar tussenin de goed leidende Yusuf Durgunsu.

De druk voor Oranje Nassau en ruimte voor RCL die Drita Celaj bijna zag scoren en tevens kregen uit de scherpe corners van Madieke Zaad Marcha Duijkers en Linda van der Helm mogelijkheden al koppend de stand een beter aanzien te geven.
Ook Lesley Landweer was er met een vrije trap dichtbij maar het leer scheerde net over en Nathalie Kothai en Ilse Meekma schreven de laatste wapenfeiten van de eerste helft op hun naam.

Er was voor de Groningse voorwaartsen geen doorkomen aan.

In het tweede gedeelte was het sprankelende spel duidelijk in de kleedkamer achtergebleven. Het openduel uit het eerste bedrijf werd nu helemaal geregisseerd door de Racing met acties van Van de Water, Zaad en Celaj. De Leiderdorpsen dicteerden het spel met een vuurpijl van Madieke Zaad en Lesley Landweer die opnieuw geschiedenis had kunnen schrijven.
Opvallend leidsman Yusuf Durgunsu uit Vlaardingen die met woord, gebaar en zo af en toe een bal wegschoot van een bijveld, een bijdrage leverde aan het sportieve karakter van dit duel. Discussie over de kledinglijn van de vrouwenshirts tijdens stilstaande momenten met wie anders dan Lesley Landweer. Het gaf aan dat voetbal bij de vrouwen wel degelijk van Topklasse niveau kan zijn. Oranje Nassau vocht zich terug in het duel en kreeg spaarzame mogelijkheden met Alied Schuiringa en Ilse Meekma en ruimte aan de andere kant voor Samanta Stojanovic die tot twee maal toe de mogelijkheid kreeg de wedstrijd definitief te beslissen.

Samanta Stojanovic van RCL op weg naar de 2-0 maar raakt sluitpost Lotte Wiekamp van Oranje Nassau op het linker kuitbeen.

In de 71e minuut lukte het Samanta Stojanovic echter wel. Een fraaie crosspass van Madieke Zaad ging hieraan vooraf en Stojanovic slalomde langs Alied Schuiringa op weg naar het doel. Sluitpost Lotte Wiekamp kwam goed uit en ging gestrekt om de behendige Racing spits te blokkeren maar kwam te laat. Het leer was er al langs en het laatste tikje was simpel. Een 2-0 voorsprong voor RCL en de wedstrijd gespeeld.
Het linker kuitbeen van doelvrouwe Lotte Wiekamp werd tijdens deze acties vol geraakt en Wiekamp moest per brancard het veld afgedragen worden. Een trieste afgang voor Lotte Wiekamp die werd vervangen door Brenda Kuiper. Wissels werden bij de thuisploeg nog ingebracht maar aan de stand veranderde niets meer.

RCL - Oranje Nassau
Een harmonieuze overwinning van de Leiderdorpse Racing met 2-0 op Oranje Nassau. Evenwichtig tot stand gebracht tegen een Groningse formatie die geen schijntje geluk kreeg. Winnend coach Barry Sikking was na afloop verheugd over het vertoonde spel die met souplesse tot stand kwam. Voor hem was heel belangrijk dat er geen tegendoelpunten werden gescoord. De achterhoede van de Racing op volle toeren wat de basis is voor het spel. RCL op een gedeelde derde plek in de Topklasse Vrouwen. Coach Tjeerd Strengholt zit met zijn meiden in de hoek waar de klappen vallen. Onbegrijpelijk voor dit elftal wat wel degelijk goed voetbal liet zien. In de eerste helft drie mogelijkheden die van de doellijn werden gehaald. Dan krijg je een ander duel te zien. Invalster Brenda Kuiper van de Groningse formatie vatte het perfect samen en benadrukte dat de meiden niet kregen waar ze recht op hadden. Niet zozeer in dit duel, want ook Kuiper was van mening dat RCL de winst verdiende, maar verwees ook naar andere duels.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: