SVS komt te kort tegen Rhoon (1-2)

Een wedstrijd in de ijzige vrieskou op Sportpark Schenkel waar SVS Rhoon op bezoek kreeg. Twee ploegen waarvan de speelsters geen onbekenden van elkaar zijn. Thuisploeg SVS kwam echter niet in het vertrouwde spel en zagen dat de meiden uit Rhoon wel degelijk over veel meer ervaring beschikten. Een sterk spelend middenveld van de meiden van coach Stef Huszarik die de voorwaartsen aanstuurden maar te veel mogelijkheden werden niet benut. Wel in de 17e minuut met een fraai doelpunt van Avery James van Rhoon. Een verdiende voorsprong van 0-1 wat tevens de ruststand was.

Leuke duels tussen Milou Hoefsloot van SVS en Tamara Colle van Rhoon.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld alhoewel Rhoon in die beginfase heel goed wegkwam. In de 50e minuut scoorde Patty Damsma de 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar de meiden van coach Murat Karaulu dachten daar toch iets anders over en begonnen nu pas strijd te leveren. Met succes want in de 83e minuut scoorde Sabrina Pocorni de aansluitingstreffer. Druk van SVS en snelle uitvallen van Rhoon die niet werden omgezet in klinkende munt. De achterhoede van Rhoon hield de gelederen volledig gesloten en voor de SVS spitsen was er geen doorkomen meer aan. Een volkomen terechte overwinning van 1-2 voor Rhoon waarbij de ervaring tegen het jeugdige talent er geen twijfel over liet bestaan wie recht had op de volle drie punten.

Patty Damsma van Rhoon sterk aan de bal. Strooiend met splijtende passes waaruit echter geen voordeel werd behaald. In de achtervolging Milou Hoefsloot en in de dekking Dounia el Biyar en Sabriye Karaulu van SVS.

Het was met de oostenwind die dwars over het kunstgrasveld in Capelle aan den IJssel stond dan ook bijzonder koud. Een temperatuur van rond het vriespunt maar die wind deed liet het wel degelijk onaangenaam aanvoelen. Ook de meiden hadden daar wel degelijk last want de wedstrijd was niet van hoog kaliber. Redelijk veel belangstelling was er echter wel voor dit duel onder de rook van Rotterdam. SVS trad aan zonder de geblesseerde goaltjesdief Ashley van Elswijk die met haar enkel in het gips de wedstrijd moest gadeslaan. Verbeten wel te verstaan want Ashley had niets liever dan in het veld gestaan. Bij Rhoon de meiden van de klinkende namen, de absolute ervaring die een wedstrijd zomaar kunnen beslissen.
En dat gebeurde bijna al in die beginfase na het eerste fluitsignaal van de goed leidende Sander Schellevis. Tamara Colle schoot net naast en Avery James had Rhoon gewoon al in de tweede minuut op voorsprong moeten brengen. Even later een scherpe hoekschop van Carlinn de Bruijne die zomaar door Petra Dugardein in het net geschoten had kunnen worden. Het leer werd door heldhaftig optreden van Milou Hoefsloot nog net van de doellijn gewerkt. De achterhoede van SVS direct al onder druk en Debbie Wetzel, Felicia Roodbol, Sabriye Karaulu en Roxanne Kamminga hadden hun handen vol aan de aanvalsgolven van Rhoon.

Avery James van Rhoon op weg naar de 0-1 tegen thuisploeg SVS. Roxanne Kamminga van SVS komt te laat.

Rhoon bepaalde het spelbeeld en daarin kwam de ploeg uit Capelle aan den IJssel helemaal niet voor. In het eerste kwartier kregen de meiden van coach Stef Huszarik alle mogelijkheden om op grote voorsprong te komen. Avery James, Tamara Colle, Petra Dugardein, Carlinn de Bruijne en Patty Damsma kregen kansen die normaal gesproken doelpunten zijn.
In de 17e minuut lukte het echter wel met een prachtige steekpass van Danitsja Burki die Avery James op links diep stuurde. James schoot het leer prachtig in de uiterste hoek en sluitpost Shirley Kops mocht de gang naar het net maken. 0-1 op het scorebord en SVS wakker geschut. Direct daarop kreeg Edith de Glint in de zestien een mogelijkheid en in de 24e minuut waren het Milou Hoefsloot en Sabrina Pocorni die gevaarlijk werden. De beste mogelijkheid evenwel voor de jonge Felicia Farhad Sedighi die de bal echter niet goed raakte.

Edith de Glint van SVS had de stand gelijk kunnen trekken maar haar inzet passeerde de achterlijn aan de verkeerde kant van de staander. Danitsja Burki van Rhoon fungeert als stoorzender.

Rhoon had de regie in handen maar wist het krachtsverschil niet in doelpunten verder uit te breiden. Liz-Anne Yaw was inmiddels in de ploeg gekomen en kreeg direct al een enorme mogelijkheid en ook een inzet van Milou Hoefsloot kwam op de lat terecht wat resulteerde in nervositeit op de bank van Rhoon.

Thuisploeg SVS kreeg na de warme thee mogelijkheid na mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Sabrina Pocorni en Felicia Farhad Sedighi hadden zomaar kunnen scoren maar Bianca Brouwer stond niet voor niets onder de lat. Wellicht ook de spaarzame kleine witte vlokjes die met de wind alle kanten op gingen. Rhoon even niet bij de les maar dit duurde niet lang. Onder aanvoering van de éminence grise Sandra van Tol werd het tij verzet. Mogelijkheden weer voor de bezoekende partij maar ook daar onder de deklat Shirley Kops die zich niet zomaar liet passeren.

Patty Damsma van Rhoon in de tang tussen Kamminga en Karaulu van SVS maar wist op snelheid een doorbraak te forceren. Damsma gaat voor de 0-2 in de wedstrijd tussen SVS en Rhoon.

Wel moest Kops capituleren op een prachtig schot van Patty Damsma die zich uitstekend weerde tussen Roxanne Kamminga en Sabriye Karaulu en met een messcherp schot Kops voor de tweede keer die middag passeerde. 0-2 en de wedstrijd zou normaal gesproken gespeeld moeten zijn. Maar daar dacht de ploeg van coach Murat Karaulu iets anders over en die meiden begonnen weer aan een opmars. Rhoon nam duidelijk gas terug en het leek erop dat de meiden het wel voldoende vonden en snakten naar warmere temperaturen. Sabrina Pocorni kreeg een fraaie mogelijkheid maar ook een vrije trap van Milou Hoefsloot ging net over.

Het leer ligt al in de touwen op een schot van Sabrina Pocorni van SVS die de aansluitingstreffer scoorde. 1-2 wat tevens de eindstand zou gaan worden.

In de 83e minuut dan wel de verdiende aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Doelpuntenmaakster Sabrina Pocorni die het leer onhoudbaar in het kruis jaste. De meiden uit Rhoon weer bij de les en het middenveld en achterhoede weer helemaal geconcentreerd en lieten zich niet meer verrassen. Kregen zelfs met Patty Damsma en Tamara Colle mogelijkheden.

Een verdiende overwinning voor de rood witten van Rhoon die de aansluiting met de top van de Eerste Klasse A zeker stelden.

Rhoon boekte een verdiende 1-2 overwinning bij SVS wat slechts een magere afspiegeling van de feiten is. Thuisploeg SVS kwam veel te laat op gang om een werkelijke vuist te kunnen maken tegen deze ervaren ploeg die een wedstrijd met een paar doeltreffende acties al veel eerder in het slot had doen kunnen laten vallen.