RCL zet ten koste van DTS Ede opmars voort (3-2)

Een opvallende opmars van het Leiderdorpse RCL die zich met een 3-2 overwinning op DTS Ede op de vierde plek nestelde in de Topklasse. Winst dus voor RCL tegen DTS waarbij de thuisploeg de regie in handen had maar de spanning er wel tot het laatste fluitsignaal van leidsman Jack van Egmond er billenknijpend inhield. Een uiterst boeiende eerste helft met goed voetbal van beide ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De Leiderdorpse Racing zette in het begin van deze sportieve match de meiden uit Ede flink onder druk. Scoorden drie maal op rij en lieten de concentratie vieren waar DTS prima op anticipeerde met een tegentreffer.

Linda van der Helm van RCL werkt het leer weg voordat Eveline Zech van DTS Ede gevaarlijk kan worden.

In het tweede deel zakte het spelpeil aanzienlijk maar wel een controlerend middenveld en achterhoede van de meiden van coach Barry Sikking die absoluut vergaten de wedstrijd in het slot te laten vallen. De dames van coach Bert Beerdsen scoorden nog wel de aansluitingstreffer maar verder kwam de ploeg uit Ede niet. In de tweede minuut van de wedstrijd een doelpunt van Lesley Landweer en in de 20e minuut was het Romy Siera die de 2-0 scoorde. Samanta Stojanovic zorgde voor de 3-0 en vlak voor de pauze bepaalde aanvoerster Linda Helbling de ruststand op 3-1. In de tweede helft werd de aansluitingstreffer van DTS Ede gescoord door opnieuw Linda Helbling. Een verdiende overwinning voor RCL die de bezoekende partij voor een groot deel van de wedstrijd niet in het spel liet komen.

Een wedstrijd met veel elementen waaronder het spelen op een bijveld. Dit Topklasse onwaardig en het was de laatste keer geweest om op dit veld de officiële wedstrijden uit de Landelijke Klassen op veld twee van Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp te spelen. Coach Bert Beerdsen van DTS Ede had hier zeker een punt maar ook scheidsrechter Jack van Egmond uit Katwijk waarschuwde namens de KNVB de vereniging. Het is al vaker ter sprake gekomen maar voor het topvoetbal op het allerhoogste amateurniveau zal of aanpassingen moeten worden gedaan of uitgeweken moeten worden naar andere velden.

Onder het toeziend oog van leidsman Jack van Egmond gaat Lesley Landweer van RCL in de tweede minuut uit de toegekende vrij trap de Leiderdorpsen op voorsprong brengen.

Nam niet weg dat direct na het eerste fluitsignaal het initiatief door de thuisploeg werd genomen. Madieke Zaad liet wel even wat zien en in de tweede minuut een vrije trap op zo’n slordige twintig meter van het doel maar Lesley Landweer schoot het leer in de uiterste hoek achter sluitpost Tiffany Loeven in de touwen. Een opsteker voor de ploeg van de scheidende coach Barry Sikking die de druk op de vesting van DTS uit Ede opvoerde. Bijna weer Lesley Landweer met een fraaie lob. Cynthia de Geus, Larissa Libosan en Merlin te Wilt hadden hun handen vol aan de aanvalsgolven waarbij zelfs Annelies Oomen bij moest springen. Maar ook sluitpost Tiffany Loeven, die niet geheel fit was maar er wel stond, redde prima op een inzet van Samanta Stojanovic.
DTS Ede trad aan zonder de van een operatie herstellende Yvonne Veldhuizen maar was wel degelijk op de bank aanwezig net als Sarina Groeneveld en de jonge Sanne van Dijk. Ook bij de Racing een imposante bank met namen als Ilse Baak, de blonde Lindsay de Zwart, Drita Celaj en Marcela Cabrera.
Pas in de zevende minuut de eerste wapenfeiten van de promovendus uit Ede die het op het hoogste amateurniveau zonder meer prima doet.

Eveline Zech van DTS Ede die de weg voorwaarts inslaat en Romana van der Harst van RCL passeert. Op de achtergrond Linda Helbling die de inzet in handen zou schieten van sluitpost Susan Hogenboom van RCL.

Een fraaie combinatie via Anne-Meike Overduin en Annelies Oomen die Willeke Pater aanspeelde. Pater ging de combinatie aan met Linda Helbling en kreeg het leer weer terug maar schoot in de handen van doelvrouwe Susan Hogenboom. De Leiderdorpse Racing bepaalde het spelbeeld met snel een attractief spel waarbij Romy Siera zomaar er doorheen was maar vergat af te ronden. Aan de andere kant spaarzame aanvallende acties met Renate Vonk en Eveline Zech. De vrije trappen van Cynthia de Geus waren gevaarlijk maar een voordeel konden Eveline Zech en Linda Helbling daar niet uitslepen. In de 19e minuut weer zo’n supersnelle actie van Lesley Landweer met een crosspass op de gewiekste Stojanovic maar het leer werd naast geschoten.

Romy Siera van RCL weggestuurd en gaat voor de Racing de 2-0 scoren. Cynthia de Geus en Larissa Libosan van DTS komen te laat.

In de 20e minuut scoorde thuisploeg RCL de tweede van de middag. Een splijtende pass van Madieke Zaad op Romy Siera die randje buitenspel stond maar van de leidsman het voordeel van de twijfel kreeg en keurig de 2-0 aan liet tekenen. Assistent scheidsrechter Simone Hensen vlagde wel degelijk en had het gelijk wellicht aan haar zijde maar in die beginfase zat ze er meerdere keren flink naast. Een optelsom van de discutabele feiten en RCL op een 2-0 voorsprong. Het duurde even voordat DTS weer de draad had opgepikt maar de Leiderdorpsen hielden met Ramona van der Harst, Lesley Landweer en Kirsten Kok de robuuste voorhoede uit Ede ver van de achterste linie. Die hadden moeite om zich een weg te banen met wel goede maar spaarzame acties van Eveline Zech en Willeke Pater. Ongenoegen over het fluiten van Van Egmond van de zijkant maar de leidsman leek een neus te hebben voor de listige duwtjes.
Rond het half uur twee leuke actie eerlijk verdeeld met eerst Ramona van der Harst net over en aan de andere kant was het Eveline Zech die het leer eenzelfde lot zag ondergaan. Ook Merlin te Wilt met een afstandschot die over het doel verdween.

Samanta Stojanovic van RCL op weg naar de 3-0 in het Topklasse Vrouwen duel tegen DTS Ede.

In de 34e minuut een overtreding van Kirsten Kranenburg randje strafschopgebied op Madieke Zaad en wie anders dan Lesley Landweer achter het leer. Tiffany Loeven liet dit geen tweede keer gebeuren en pakte het leer op een katachtige wijze uit de verste hoek. In de 36e scoorde RCL opnieuw. Een snelle uitbraak van de hardwerkende Kirsten Kok die Samanta Stojanovic aanspeelde die keurig het leer in de touwen schoot. 3-0 voor de thuisploeg die de wedstrijd helemaal in het slot had kunnen laten vallen met ondermeer Madieke Zaad en Sandy van de Water maar de Leiderdorpsen verzuimden verder afstand te nemen. RCL liet de strakke regie even voor wat het was en daar profiteerde goaltjesdief en aanvoerster Linda Helbling van en scoorde met een schitterend lobje de 3-1 vlak voor de thee.

Aanvoerster Linda Helbling van DTS is net even sneller dan Marcha Duijkers van RCL en scoort uit een onmogelijke hoek met een schitterende lob de 3-1.

Na de pauze zakte het spelbeeld aanzienlijk. De snelle aanvalsgolven van RCL die baanbrekend waren voor de drie doelpunten waren ingeruild voor planmatige inschuivende linies. De achterhoede van de Racing stond een aantal keren goed onder druk maar aanvoerster Marcha Duijkers, Lenie Mendes Fernandes en Linda van der Helm hielden de snelle Pater, Helbling en Zech onder controle.
Lesley Landweer mocht nog doorgaan na een subtiel hakje van Madieke Zaad maar Landweer verzuimde te scoren. Aan de andere kant Renate Vonk die Stojanovic tegen kwam, nu in een verdedigende rol. Wissels werden bij de beide teams ingebracht en Willeke Pater zag een inzet tegen de staander aankomen.
Kansen nog steeds voor de thuisploeg die had kunnen afronden met Drita Celaj, Madieke Zaad en Marcela Cabrera maar dit liet voor wat het was.

Een vrije trap van Linda Helbling van DTS die doel treft. In de uiterste hoek plaatst Helbling het leer en sluitpost Susan Hogenboom van RCL is kansloos. DTS Ede brengt de stand op 3-2 wat ook de eindstand zou worden.

In de 82e minuut een vrije trap op 20 meter afstand die perfect werd ingeschoten door DTS aanvoerster Linda Helbling. De aansluitingstreffer een feit. Natuurlijk roken de meiden van coach Bert Beerdsen nog mogelijkheden maar achterin bij de Leiderdorpsen ging de boel op slot. Van der Harst kreeg nog geel en een vrije trap van Helbling ging rakelings over.

Leuke duels tussen de beide aanvoersters kreeg het publiek voorgeschoteld. Links Marcha Duijkers van RCL en rechts Linda Helbling van DTS Ede die twee keer scoorde.
Verdiende 3-2 overwinning van de thuisploeg die in een bijzonder aantrekkelijke eerste helft vorm kreeg. DTS Ede werd aan banden gelegd en kwam niet in het vertrouwde spel alhoewel de nonchalance bij de Racing de ploeg bijna fataal werd. De Racing voorwaarsten hadden al veel eerder de boel kunnen consolideren. Coach Bert Beerdsen van DTS teleurgesteld niet alleen over de accommodatie en entourage maar ook over het eigen vertoonde spel. Racing coach Barry Sikking daarentegen complimenteerde zijn meiden voor de inzet en het daarbij behorende resultaat.