IJzendijke simpel en gedreven langs Zevenhoven (0-3)

Luctor et Emergo, worstel en kom boven, de lijfspreuk van de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen. IJzendijke kwam, zag en overwon tegen het taaie Zevenhoven maar erg gemakkelijk ging dit niet. Zevenhoven speelde voor lijfsbehoud en deed dit met verve. IJzendijke daarentegen technisch de betere ploeg en de winst was dan ook volkomen terecht. Het team uit Zeeuws Vlaanderen is nu de fiere koploper in de Tweede Klasse B.

 Prachtige duels tussen Maud Kuijpers van IJzendijke en Mandy van Capel van Zevenhoven.
Kansen waren er in voldoende mate in dit leuke duel met af en toe sneeuwbuien op het prachtige complex van Sportvereniging Zevenhoven aan de Stationsweg. Beide teams kregen mogelijkheden maar wat opviel was de nervositeit in het spel van de gedoodverfde kampioenskandidaat. Coach Ronny van Poucke was niet in staat dit euvel uit te bannen. Geplaagd door de vele blessures en de druk van het presteren geeft nu eenmaal niet de rust die nodig is voor het optimale werk. Niettemin kreeg thuisploeg Zevenhoven een aantal mogelijkheden die het duel een geheel ander aanzien had kunnen geven. De voorwaartsen van coach Jan Vinkestijn hadden echter het vizier niet op scherp. De doelpunten kwamen op naam van Karen Buijsse die de ruststand bepaalde op 0-1. Na de thee scoorde de ploeg uit Zeeland nog twee maal. Carmen Foks en Kylie van de Velde brachten deze doelpunten op hun naam. Leuk, aantrekkelijk maar vooral open duel met een technisch beter IJzendijke en een strijdend Zevenhoven.

Josta van Diemen van Zevenhoven met de mogelijkheid de openingstreffer te scoren maar Liza Catseman van IJzendijke grijpt goed in.

Blessureproblemen voor IJzendijke die niet kon beschikken over Kelly van Leeuwe, Bo Verduyn, Marjolein de Munck en Janyck van Acker. Het maakte het spel van het Zeeuwse team niet echt evenwichtig. In het begin van deze wedstrijd, onder leiding van Peter van der Kooij uit Hoofddorp, waren het de Zeeuwse meiden die het spel bepaalden. Carmen Foks en Rosanne Lammers goed en sterk aan de bal met pressie op de Zevenhovense veste. Doelvrouwe Linda Schiebroek greep een aantal keren opvallend goed in maar ook Theressa van Tol en aanvoerster Mandy van Capel waren niet echt onder de indruk van het Zeeuwse geweld.
Op snelheid creëerde de Zevenhovense formatie zomaar mogelijkheden. Aan de basis Rosa de Blanken, Josta van Diemen en Betsie van Noorden maar sluitpost Liza Catseman voerde de opdracht goed uit. In de negende minuut een splijtende pass van Lisa van Iwaarden die Carmen Foks positief had kunnen afronden.
In de 14e minuut een zelfde situatie met aanvoerster Maud Kuijpers die de kleine Kylie van de Velde het houtwerk zag toucheren. Dit gebeurde trouwens even later nog een keertje. Onfortuinlijk was het nu Lisa van Iwaarden die het leer tegen de paal schoot.

Carmen Foks van IJzendijke met aanvallende plannen die op de voet wordt gevolgd door Wieteke Moerdijk van Zevenhoven.

Zevenhoven kwam even niet in het spel voor maar de onzekerheid van het uitblijven van een doelpunt speelden de Zeeuwse meiden parten. Het spel wat onverzorgder en nonchalant ondanks een mogelijkheid van Stephanie van Poucke. Zevenhoven voelde dat er mogelijkheden waren om de rollen om te draaien. Dat lukte bijna met prima vrije trappen van Theressa van Tol en aanvalsgolven met Cerise Klijn, Kristy Splinter, Rosa de Blanken aangestuurd door Claudia van den Berg en Angela Stassen.
In deze fase was het Zevenhoven die met strijd en elan de kampioenskandidaat prima bestreed en mogelijkheden kreeg die echter niet werden benut.

Een scrimmage voor het doel van Linda Schiebroek van Zevenhoven die niet kon voorkomen dat Karen Buijsse van IJzendijke vlak voor de pauze het openingsdoelpunt scoorde.

Het tij keerde en in de laatste fase was het bevrijdende doelpunt van de Zeeuwse formatie dan toch een feit. In de 43e minuut een scrimmage voor het doel van Linda Schiebroek met kopballen van Maud Kuijpers en een pass van Rosanne Lammers die via Kylie van de Velde pardoes voor de voeten kwam van Karin Buijsse die met een simpel tikje het leer de doellijn liet passeren. 0-1 op het scorebord en de ban gebroken.

Pressievoetbal van Zevenhoven maar het lukte de voorwaartsen niet om te scoren tegen het Zeeuwse IJzendijke.

In de tweede helft kwam Ivanka Turk, die opgroeide in Roelofarendsveen, voor IJzendijke speelster Rosanne Lammers in het veld. De regie van de wedstrijd werd bepaald door de Zeeuwse meiden die het middenveld nu stevig in handen hadden. Nadat eerst Maud Kuijpers een mogelijkheid kreeg was het in 52e minuut Carmen Foks die prima afrondde. Een 0-2 voorsprong en de wedstrijd gespeeld. Wissels werden ingebracht bij thuisploeg Zevenhoven. Nathalie van Dijk, Marga de Blanken en Joyce Stassen moesten nog proberen de score een ander aanzien te geven. Halverwege de tweede helft zette Zevenhoven aan om via inzet en strijd te scoren en met name Nathalie van Dijk was daar wel heel dichtbij. Bij IJzendijke kwam Maartje van Iwaarden in het veld die ook zag dat Nouk Wiersum bijna had kunnen scoren.

 Kylie van de Velde van IJzendijke op weg naar de 0-3. Sluitpost Linda Schiebroek, Marga de Blanken en Kirsty Splinter van Zevenhoven geheel kansloos.

Aan de andere kant was het doelvrouwe Liza Catseman die uitstekend redding bood aan een vlijmscherp schot van Nathalie van Dijk. Die werd nog net tot hoekschop verwerkt. Druk van Zevenhoven en ruimte voor de bezoekende partij die van achteren uit de razendsnelle Kylie van de Velde wegstuurde die in de extra tijd beheerst de eindstand op 0-3 bepaalde. Geel nog voor Cerise Klijn en Marga de Blanken van Zevenhoven in een sportief duel.
Leuk duel met een te nerveus spelend IJzendijke die absoluut het betere spel liet zien maar meer tegen zichzelf streed. Zevenhoven had kunnen profiteren van deze onbalans maar dat lukte echter niet.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: