Herzieningsverzoek Damplein strategisch afgewezen

Het hoogste rechtsorgaan in ons land heeft in het herzieningsverzoek Damplein uitspraak gedaan. De afdeling bestuursrechtspraak baseerde haar beslissing enkel en alleen op de oude en bekende gegevens. Het verzoek, ingediend door de Stichting Behoud Damplein, werd dan ook tactisch afgewezen.

Damplein Leidschendam Voorburg

De brief van de Europese Commissie uit januari 2012 was de inzet van het verzoek. De woordvoerders van de gemeente Leidschendam-Voorburg waren tijdens de behandeling, begin januari dit jaar, van mening dat de feiten voor juli 2010 volledig openbaar waren. Tevens dat er absoluut geen sprake kon zijn van onverenigbare staatssteun en oneerlijke concurrentieverhoudingen.

Damplein Leidschendam

Echter een zelfstandig oordeel geeft het hoogste rechtscollege niet in deze problematiek. Baseert zich uitsluitend op de verklaringen van de gemeente en schuift een zo mogelijk definitief oordeel over deze Corbulo affaire duidelijk voor zich uit. Laat ook heel bewust het definitieve Besluit van de Europese Commissie links liggen.

Een politiek strategische uitspraak in deze prangende kwestie. De lijn van de gemeente is volledig gevolgd waarbij niet is komen vast te staan dat de info van de Europese Commissie uit 2012 werkelijk klopt.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: