Eldenia via Berkel naar halve finale KNVB-beker

Tweede klasser Eldenia won volkomen terecht van Eerste klasser Berkel. Met het kleinst mogelijke verschil van 0-1 werd Berkel thuis op Sportpark Het Hoge Land uit de KNVB beker gewipt. De snelheid en souplesse van het team van coach Eric Evers gaf de doorslag voor dit succes. De Berkel voorwaartsen kregen ook een aantal mogelijkheden maar de overtuiging en wilskracht ontbrak in het team van coach Cees Kruys. Een schitterend doelpunt van Femke Awater die in de 38e minuut uit een vrije trap het leer schitterend in de uiterste hoek binnen schoot. De meiden van Eldenia door naar de halve finale van de KNVB Beker.

De aanleiding van het enige doelpunt was een overtreding op Anouk Alon die Femke Awater er vlekkeloos in zou gaan schieten.

Een ondergaand spaarzaam schijnend zonnetje die op het late aanvangsuur van dit KNVB bekerduel de kou deed toenemen. Op kunstgras op Sportpark Het Hoge Land de kwartfinale tussen de ploegen van Berkel en Eldenia uit Elden bij Arnhem. Het was in die eerste fase eenrichtingsverkeer. De achterhoede van Berkel had hun handen vol aan de uiterst behendige meiden van het bezoekende Eldenia die met fris en aantrekkelijk spel met tempowisselingen snode plannen hadden.
Anouk Alon en Vieve Wenting maar ook Eefje van den Nieuwenhof waren spelbepalend maar van een echte doorbraak was nog geen sprake. De ervaring achterin bij Berkel hield de gelederen gesloten met steunpilaren als Lisa Wijnen, Annemieke van der Voort en Nadia Roukes.

Spannende momenten voor het doel van Jennifer Gittling van Berkel die wordt belaagd door Lieke Hendriks van Eldenia.

In de 27e minuut een vrije trap van Femke Awater die net over de deklat zeilde van sluitpost Jennifer Gittling. Slechts een minuut later moest Gittling alweer gestrekt om erger te voorkomen voor de thuisformatie van coach Cees Kruys. De wedstrijd kantelde en de pressie van de Gelderlandse meiden nam af. Een versnelling lager en zomaar mogelijkheden voor Berkel met Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk. Een inzet van Nadia Roukes belandde nog op de lat alhoewel sluitpost Manon Bosch daar wel goed bij zat.

Nadia Roukes van Berkel met een vrije trap die tegen de deklat aan zou komen.

De jeugdige ploeg van coach Eric Evers kreeg nu meer ruimte maar van uitgespeelde mogelijkheden was geen sprake. Een overtreding van Lindy Hogendoorn op Anouk Alon zo’n 25 meter van het doel zou het meest spraakmakende moment van deze wedstrijd worden. Een werkelijk schitterend genomen vrije trap van alweer die deksele Femke Awater die langs de Berkelse muur het leer onhoudbaar voor Gittling in het net schoot. 0-1 in de 38e minuut van de wedstrijd en wat een projectiel vuurde Awater af.

Een prachtige vrije trap van Femke Awater vanaf zo'n slordige 25 meter genom. Het leer wordt door Awater in de uiterste hoek geschoten en Eldenia op voorsprong.

Een prachtig doelpunt die de bloedsomloop weer op gang bracht in de ijzige kou waar overigens de speelsters van de beide formaties weinig last van hadden. Berkel kreeg in die slotfase van de eerste helft kansen de stand weer gelijk te trekken maar Lieke Hendriks, Janaiska Kwieman, Kyra Maetzdorff en doelvrouwe Manon Bosch deden het prima op inzetten van Nadia Roukes, Sandra Welles en Lindy Hogedoorn.

In het tweede gedeelte meer kou met de spaarlampen aan. Deed meer aan de kerst denken dan aan het voorjaar maar dit terzijde. Een agressiever Berkel liet zien het niet eens te zijn met het spelverloop maar kon geen echte vuist maken. Kreeg wel degelijk mogelijkheden de stand gelijk te trekken maar die overtuiging was er niet. Door de druk razendsnelle counters van de Gelderse meiden die echter niet de boel in het slot lieten vallen.

Tara de Boe van Berkel tussendoor bij Saskia Wessels en Kyra Maetzdorff van Eldenia maar De Boe wist Mano Bosch van Eldenia niet te passeren.

Het werd spannend in Lansingerland met kansen voor Nadia Roukes, Chantal van Wijk en Tara de Boe. Maar sluitpost Manon Bosch zat overal goed tussenbeide en greep uitstekend in. Vieve Wenting, Kim de Vries en Anouk Alon soms razendsnel er vandoor maar rendement leverde dit niet op. Opzienbarend het feit dat Bodine van Dijk bijkans de goed fluitende leidsman Van de Lugt uit de wedstrijd schoot. Wissels werden ingebracht bij de beide kemphanen maar de echte inspiratie nam af op het donkere speelveld. In de laatste fase kreeg Lisa Wijnen van Berkel nog een mogelijkheid maar ook nu de prima acterende Bosch.

Sluitpost Manon Bosch van Eldenia grijpt goed op een inzet van Nadia Roukes van Berkel.
Een verdiende winst van zondag Tweede Klasser Eldenia die in de eerste fase alle elementen liet zien waardoor het vrouwenvoetbal zo aantrekkelijk is. Snelheid met tempowisselingen en een dosis techniek maar ook het probleem hebben niet te kunnen scoren. Wel uit stilstaande momenten met een prima vrije trap. Berkel kwam te kort en was niet in staat voldoende te anticiperen op het spel van de tegenstander. Uiteraard zijn de diverse blessures waarmee Kruys kampt een argument maar ook dan moet er collectief gestreden worden. En dat was nu juist het verschil in Lansingerland.

Meer beelden van het bekerduel tussen Berkel en Eldenia ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: