ARC slaat in tweede helft toe tegen RKAVV (2-0)

De Alphense Racing maakte het verschil pas laat in het tweede deel van het leuke duel tussen ARC en RKAVV. In de openingsfase van deze wedstrijd op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn was de ploeg van coach Hein Stockmann heer en meester en hadden de rood zwarten afstand kunnen nemen. Dat gebeurde niet waardoor het initiatief geheel in handen kwam van de ploeg uit Leidschendam. Coach Marcel van Es van RKAVV dirigeerde vanaf de zijlijn zijn meiden en kansen werden gecreëerd maar niet benut. Na de thee in de 65e minuut Lisa Prins en in 85e minuut was het aanvoerster Nicole Zijderveld die de eindstand op 2-0 bepaalde.

ARC - RKAVV

ARC startte opportuun en zette RKAVV direct onder druk. Kansen op rij van Sascha Tuinenburg en Marloes de Vos. Met vlijmscherpe hoekschoppen van aanvoerster Nicole Zuiderveld die het sluitpost Irene Timmers moeilijk maakten. Kopballen van Carlijn Prins en Kirsten Nijhof gingen net langs de verkeerde kant van de staander en een schot van alweer Nicole Zijderveld verdween in het zijnet. De toon gezet en de bedoelingen duidelijk maar deze mogelijkheden werden niet verzilverd.
Het eerste wapenfeit van de Leidschendamse ploeg kwam op naam van Claudia van der Hulst die prima de aanval zocht. Maar ARC hield de zaak scherp met Hannah Sprengers die Marloes de Vos aanspeelde en zou gaan scoren als daar niet Sandra Louts tussenbeide kwam en erger voorkwam.

ARC - RKAVV

Na zo’n twintig minuten spel namen de Leidschendamse meiden het heft in handen. Bij vlagen goed voetbal met Claudia van der Hulst als spraakmakende verdeler en Milou ten Bosch als aanspeelpunt. Maar ook aanvoerster Saskia de Bruijn liet wel even de aanvallende aspiraties zien en dat had Racing verdedigster Annemein Lukkien goed in de gaten. RKAVV controleerde het spel maar een fraai steekpasje van Carlijn Prins op Marloes de Vos had de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten.

ARC - RKAVV

Na de thee kwam Francis Koning in het veld voor Milou ten Bosch. Ook een wissel bij de thuisploeg met Ilse Roest voor Noortje van Loo. Het spelbeeld uit het eerste deel kon niet worden vastgehouden door de ploeg van Marcel van Es alhoewel Nina van der Hoeven uit het niets haar aanvallende aspiraties liet zien. De controle achterin bij ARC kwam op naam van Maaike Kuiper terwijl Sandra Louts bij RKAVV eenzelfde rol vervulde.

ARC - RKAVV

ARC voerde de druk op en in de 65e minuut een voorzet van Marloes de Vos die perfect op maat bij de tweede paal door niemand minder dan Lisa Prins achter sluitpost Irene Timmers in de uiterste hoek werd geschoten. Drie minuten later had het bijna gelijk kunnen komen als de vrije trap van Claudia van der Hulst doel had getroffen. Wissels werden bij de beide teams ingebracht en ARC had de wedstrijd in handen.

ARC - RKAVV

Een volledig uitgespeelde mogelijkheid voor thuisploeg ARC in de 75e minuut met Marloes de Vos die absoluut doel had moeten treffen maar het leer ging er echter niet in.
In de 85e minuut dan toch aanvoerster Nicole Zijderveld met de verdiende 2-0.
De ploeg uit Leidschendam kreeg wellicht iets te weinig voor het goede spel uit de eerste helft maar de thuisploeg kreeg de allerbeste mogelijkheden en drukte in de tweede helft volkomen verdiend door.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: