Veerkrachtig en strijdlustig RCL wint van Saestum (2-1)

In de eerste twintig minuten van RCL tegen Saestum legde thuisploeg RCL de basis voor deze verdiende overwinning. Het team van coach Barry Sikking creëerde met snel en attractief spel vier opgelegde mogelijkheden. In slechts twee minuten tijd werden twee van deze uitgespeelde situaties in klinkende munt omgezet. In de achtste minuut was het Lesley Landweer en in de tiende minuut Drita Celaj die scoorden. De ploeg uit Zeist knokte zich terug in de wedstrijd met goed en snel spel maar het collectief van de Leiderdorpsen voerden de algehele controle uit. Vooral de listige Dominique van Wensveen werd goed afgestopt en mocht er dan nog toevallig een bal doorheen komen vulden de meiden achterin bij de Racing beurtelings het gat. In de tweede helft druk van de ploeg van coach John Kaersenhout en de uitgespeelde mogelijkheden weer voor de Racing waar echter nu niet van geprofiteerd werd. In de allerlaatste minuut de aansluitingstreffer die op naam kwam van Erika Roseboom. Een verdiende overwinning van collectief strijdend RCL die de wedstrijd vol souplesse volledig naar haar hand zette.

Eensgezind werd door de Leiderdorpse Racing Saestum op een sportieve wijze bestreden met een actieve rol voor Ramona van der Harst.

Het was koud op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. De gure noordoosten wind stond dwars over het veld met een gevoelstemperatuur van ver onder nul. Beide aan elkaar gewaagde kemphanen van RCL en Saestum hadden er zo te zien weinig last van. Schotelde de toeschouwers toch maar mooi een hartverwarmende partij voetbal voor op het uitstekend te bespelen kunstgrasveld. Een duel die boeide tot het allerlaatste fluitsignaal van de prima leidende Frank Groenen uit Krimpen aan den IJssel.
De jeugdige ploeg uit Zeist met Karima Chraa op Corian van der Steen die de eerste actie van de wedstrijd op hun naam schreven. De thuisploeg RCL beantwoordde direct met een schot die naast ging. Ook Racing aanvoerster Marcha Duijkers mocht meters maken en kwam oog in oog met doelvrouwe Anke Nesselaar. Die greep goed in maar het gevaar nog niet geweken. In tweede instantie werd door Gabriëlla van Driel ingegrepen voordat Duijkers kon uithalen. Ook Ramona van der Harst die Madieke Zaad lanceerde maar Saestum aanvoerster Pia Haitsma liep nu nog het gat dicht.

Een pass van Ramona van der Harst op Lesley Landweer die met een fraai uitgemeten schot RCL op een 1-0 voorsprong zet.

In de achtste minuut viel de openingsgoal met aan de basis Ramona van der Harst die het leer perfect in de voeten schoof van Lesley Landweer. Landweer helemaal in haar element met prachtige bewegingen en een loeiharde uithaal die onhoudbaar voor sluitpost Nesselaar in de touwen werd gejaagd. Een prima aanval bekroond met een prachtig doelpunt.
In de tiende minuut werd het zelfs 2-0 voor de thuisploeg toen Madieke Zaad heel simpel Drita Celaj wegstuurde die zich van Pia Haitsma niets aantrok en heel beheerst de bal keihard in de uiterste linkerhoek schoot. Sluitpost Anke Nesselaar zat er dichtbij maar het projectiel had een explosieve kracht wat Drita Celaj eigen is. Ook een bekroning van een prima actie en zo zette RCL het jeugdige Saestum goed onder druk.

Drita Celaj van RCL krijst het uit van vreugde na haar treffer tegen Saestum. Drita Celaj passeerde Pia Haitsma op snelheid om vervolgens de bal in de uiterste hoek achter sluitpost Anke Nesselaar in de touwen te schieten. De 2-0 voorsprong voor RCL in de tiende minuut een feit.

Het spel van de Racing werd breed opgezet en de passing was directer terwijl Saestum zich teveel met kort tikwerk een weg creëerde. De flexibiliteit van de achterhoede van de Leiderdorpsen was optimaal net als de linies die in elkaar doorschoven.
Voor Melanie Vergeer geen doorkomen aan. De vrije trappen van Karima Chraa en de prima voorzetten van Linda van Veldhuizen werden heel vakkundig onklaar gemaakt door Racing sluitpost Denise Koorevaar. Die vervulde haar rol met verve. Kreeg volkomen terecht de complimenten na afloop van onder andere haar voorgangster en inmiddels moeder geworden Natasja Rensen.

Uitstekend grijpt doelvrouwe Denise Koorevaar van RCL in voordat Melanie Vergeer van Saestum gevaarlijk kan worden.

Het spel ging verder met weer zo’n directe bal dit keer op Madieke Zaad die had moeten scoren. Na zo’n 22 minuten spel nam Saestum het veldspel in handen met een licht overwicht. Dominique van Wensveen liep zich met regelmaat vast op de blonde Lindsay de Zwart en als Lisanne Hogeveen er tussenuit wilde gaan was het wel Linda van der Helm of Lenie Mendes Fernandes die het gat dichtliepen.
In de 25e minuut was Lisanne Hogeveen er dichtbij maar Denise Koorevaar greep als verwacht goed in. Ook in de 32e minuut met een actie van Van Wensveen.
Het spel was hartverwarmend en bijzonder aantrekkelijk en dat had de aimabele coach John Kaersenhout vooraf al voorspeld. De speelsters uiteraard geen onbekende van elkaar met druk van de Zeister formatie waarbij de regie en controle in handen was van de meiden van coach Barry Sikking.

Prachtige duels tussen Madieke Zaad van RCL en Pia Haitsma van Saestum.

Na de warme thee direct al een mogelijkheid voor Drita Celaj die met haar korte beentjes de wedstrijd in het slot had kunnen laten vallen. Aanvoerster Pia Haitsma was in de kleedkamer achtergebleven en Eva de Jong mocht haar opwachting maken. Karima Chraa was de aanjager bij Saestum en creëerde dreiging en wilden uiteraard geen genoegen nemen met de stand maar de controle was helemaal bij de Leiderdorpsen. Het spelbeeld hetzelfde als in het tweede deel van de eerste helft met een sterker ogend Saestum die met kort tikwerk druk zette maar het was echter te doorzichtig om echt gevaarlijk te worden. Opzienbarend was de rentree van de moeder van de kleine Nora. Amper bevallen en nu al, alsof ze niet tussenuit was gepiept, als grote inspiratiebron in een controlerende functie. Geke Maat speelde opvallend en stuurde met regelmaat Romy Siera weg. Met Ramona van der Harst en Lesley Landweer voerden die drie de controle uit van dit duel. Cruciaal in dit ondanks de gure koude aantrekkelijke duel.

Een fraaie actie van Ramona van der Harst van RCL die met een loepzuivere volley de 3-0 scoorde. Het feest ging echter niet door vanwege vermeend hands volgens leidsman Frank Groenen.

In de 63e minuut was het Ramona van der Harst die haar inzet bekroond zag worden met een schitterende dropvolley van zo’n 20 meter afstand. Het feest mocht echter niet doorgaan want de overigens perfect fluitende Frank Groenen dacht dat Van der Harst hands had gemaakt vanwege het feit dat de armen bewogen bij het aannemen van het leer. Melanie Vergeer kreeg geel na een overtreding op Drita Celaj maar het duel was uiterst sportief.

In de slotfase kreeg Samanta Stojanovic van RCL nog een grote mogelijkheid. De bal werd echter naast de verkeerde kant van de paal geschoten.

Wissels werden ingebracht in beide elftallen waarbij de behendige Samanta Stojanovic en kleine Marcela Cabrera vrijwel direct al enkele scoringsmogelijkheden kregen.
In de extra tijd werd door Saestum de aansluitingstreffer gescoord. Loon naar werken, dat zeker en Erica Roseboom de doelpuntenmaakster. Tijd om voor de gelijkmaker te gaan was er echter niet meer.

Een wedstrijd die in de eerste fase al werd beslist met twee schitterende doelpunten. Een verdiende overwinning met 2-1 voor RCL tegen Saestum.

Efficiëntie, veerkracht en maximaal rendement voor het elftal van de winnende coach Barry Sikking. Die was met dit behaalde resultaat bijzonder in zijn nopjes. Maakte ook een groot compliment aan zijn meiden die collectief de regie tot in detail uitvoerden. Noemde het een perfecte show voetbal met uitstekend positiespel.
Sikking had daarin het gelijk helemaal aan zijn zijde waarbij zijn team souplesse toonde. RCL belangrijke drie punten rijker en Saestum blijft standvastig in de subtop van de Topklasse meedoen. Liet ook duidelijk zien daar absoluut recht op te hebben.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: