SVS efficiënt naar winst tegen RCL in Leiderdorp (0-2)

Een onvervalste zes punten kraker in de kelder van de Eerste Klasse A. Een degradatieduel tussen RCL en SVS om uit te maken welke ploeg aansluiting kreeg met de middenmoot. De verliezer van deze match zou rechtstreekse degradatie bijkans niet meer kunnen ontlopen. Het werd dus spannend daar op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. De ploeg van coach Murat Karaulu uit Capelle aan den IJssel pakte de strohalm perfect op met snel, slim en sluw spel waartegen RCL geen vuist kon maken. De winst werd veilig gesteld met twee messcherpe uitbraken in de eerste helft. Doelpuntenmaakster de 17- jarige Sabrina Pocorni die tot twee maal toe het leer perfect achter doelvrouwe Susan Hogenboom in de touwen schoot.
In de tweede helft een aanzienlijk sterker RCL die echter niet in staat bleek de aansluitingstreffer te scoren. De meiden van coach Haroon Ahmad waren er heel dichtbij maar de verdediging van Sport Vereniging Schollevaar stond als een dijk.

SVS verdedigster Felicia Roodbol volgt aanvalster Bianca van der Meer van RCL terwijl Judith Hogenboom en Lotte Verleng op de achtergrond meekijken.

RCL kwam wegens vakanties en blessures met een niet op elkaar ingespeeld gelegenheidselftal in het veld. Van enige lijn was nauwelijks sprake.
De belangen waren uiteraard groot want bij verlies zou rechtstreekse degradatie bijna niet meer te ontlopen zijn. SVS gaf direct bij aanvang al even het visitekaartje af  met een actie van de uiterst snelle en behendige Sabrina Pocorni die Racing sluitpost Susan Hogenboom uittestte. Ook de jeugdige Felicia Farhad Sedighi ging als een sluwe vos rechtdoor het centrum op haar doel af. De Leiderdorpsen hadden heel duidelijk de organisatie achterin nog niet op orde. Nam niet weg dat Samanta Stojanovic voor de thuisploeg bijna had kunnen scoren maar doelvrouwe Shirley Kops greep goed in.

In de vijfde minuut gaat Sabrina Pocorni van SVS er vandoor en gaat de 0-1 scoren.

In de vijfde minuut wederom zo’n snelle messcherpe counter van de meiden uit Capelle. Weer Sabrina Pocorni die heel handig zomaar tussendoor mocht weglopen en heel beheerst de bal in het net schoot. Alhoewel er wel werd gevlagd besloot leidsman Cees Dekkers uit Naaldwijk dit doelpunt wel toe te kennen. 0-1 op het scorebord voor SVS en daar had de thuisploeg van coach Haroon Ahmad even niet van terug.
Met name Bianca van der Meer nam het heft in handen om met scherp ingebrachte hoekschoppen het hoofd van Marcha Duijkers te zoeken. Die kopte heel gevaarlijk tot twee maal toe net over en ook schoten van afstand van Maaike Toonen troffen geen doel.

Kansen waren er wel degelijk voor RCL. Racing spits Bianca van der Meer passeert aanvoerster Sabriye Karaulu van SVS en ziet Drita Celaj op rechts vrijlopen. Uiteindelijk greep sluitpost Shirley Kops goed in.

Ook vleugelspits Drita Celaj mocht een aantal keren op rechts goed doorgaan maar Roxanne Kamminga, Milou Hoefsloot, Debbie Wetzel en Felicia Roodbol losten dit vol verve op.
Vliegensvlugge gevaarlijke counters van de meiden uit Capelle aan den IJssel met fraaie crosspasses van Ashley van Elswijk. Ook Edith de Glint liet zien dat de ploeg voor de punten kwam. Na zo’n 25 minuten spel kreeg RCL de organisatie op orde. Altijd aanspeelbaar Lesly Landweer die strooide met passes op ondermeer Judith Hogenboom en Samata Stojanovic. Goede mogelijkheden ook voor Bianca van der Meer en Stojanovic om de stand in balans te brengen maar de echte overtuiging ontbrak. De pressie van de Racing en de counter met snel handelen bij Dounia el Biyar die in de 38e minuut over afstand de bal precies in de voeten schoof van alweer Sabrina Pocorni. Die wist wat haar te doen stond en omzeilde sluitpost Susan Hogenboom. 0-2 op het scorebord en dat was zeker niet onverdiend te noemen.

De beslissing in de wedstrijd tussen RCL en SVS. Een goede pass van Dounia el Biyar en de snelle Sabrina Pocorni is op weg haar tweede doelpunt van de middag te scoren. Lotte Verleng en Susan Hogenboom van RCL zijn kansloos.

Na de thee wissels bij de thuisploeg waar Iris Mertens en Lindsay de Zwart werden ingebracht. De belangen werden duidelijk. Het werd nu ook een echte strijd met pressie voetbal van de thuisploeg. Drita Celaj schoot net over en ook Iris Mertens was er dichtbij maar de verdediging hield stand. Inzetten van Geke Maat en Judith Hogenboom met kopballen van Marcha Duijkers zorgden vol veel gevaar maar het leer wilde er niet in. Shirley Kops hield strijdvaardig stand en ook aanvoerster Sabriye Karaulu verzette uiterst nuttig werk daar achterin bij SVS.

Een prima mogelijkheid voor Ramona van der Harst van RCL maar sluitpost Shirley Kops van SVS grijpt goed in terwijl Milou Hoefsloot goedkeurend toekijkt.
De thuisploeg met een groot veldoverwicht en wissels bij de twee kemphanen. Ramona van der Harst kwam bij de Racing in het veld en bij SVS werd Liz-Anne Yaw onderdeel van het versterkte middenveld. Een linie die niet doorbroken mocht worden. De snelle counters van SVS levensgevaarlijk met Felicia Sedighi en Sabrina Pocorni. Stephanie Hartogs, Geke Maat en sluitpost Susan Hogenboom moesten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.
Een bloedneus voor Geke Maat en kansen voor Ramona van der Harst en Judith Hogenboom maar de pressie ebde weg net als het geloof en vertrouwen in eigen kunnen.
Een verdiende 0-2 overwinning door een ploeg die behendig gebruik maakte van de geboden mogelijkheden. Voor SVS de weg omhoog en voor RCL kan alleen bij een echt wonder rechtstreekse degradatie nog ontlopen worden.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: