Berkel stelt in acht minuten orde op zaken tegen RCL (3-0)

Halverwege de tweede helft omzeilde Berkel de lastige klip uit Leiderdorp. De ploeg van coach Cees Kruys had daar slechts acht minuten tijd voor nodig om de zege met 3-0 veilig te stellen.
De meiden uit Lansingerland helemaal op koers en met deze overwinning lijkt de tweede periodetitel zo goed als binnen. Een verdiende overwinning voor Berkel tegen de Leiderdorpse Racing. Maar de ploeg van de vervangende coaches Marcel Hogenboom en Ron Bernardon speelden zeker niet onverdienstelijk en creëerde zelfs nog een aantal goede mogelijkheden. De doelpunten werden gescoord door Lisa Wijnen en twee keer Nadine Bier.

Berkel heeft weer alle reden om feest te vieren. De tweede periodetitel kan de ploeg van Cees Kruys niet meer ontlopen na de 3-0 overwinning op RCLVreugdevol nieuws bij het thuisfront waar Lukas zich in januari aandiende bij Corine van der Gaag, de voormalige aanvoerster van Berkel. In het team uit Leiderdorp was mama Maat na de bevalling in september 2012 van dochtertje Nora weer van de partij. Ze kon terugzien op een uitstekende wedstrijd en organiseerde de verdediging perfect. Met de koude snijdende felle wind die in de lengterichting van het veld stond was het in de eerste helft de Leiderdorpsen die de sterke luchtstroom in de zeilen hadden. Het was zeker in die beginfase aftasten maar de thuisploeg laveerde prima en deelde de lakens uit. In de zevende minuut een goede aanval via Lindy Hogedoorn en Melissa van den Berg die Sandra Welles in stelling bracht maar haar inzet ging rakelings naast. Even later was het weer Van den Berg die een mogelijkheid kreeg om de score te openen.

De kwaliteit van het shirtje van Berkel speelster Melissa van den Berg wordt door Lotte Verleng van RCL uitgestest op maximale rekbaarheid. Aanvoerster Stephanie Hartogs van RCL kijkt toe om later in te grijpen.

Het waren wel degelijk mogelijkheden om afstand te nemen. Berkel de betere ploeg maar de lange snelle ballen van RCL waren wel degelijk gevaarlijk. In de 14e minuut een eerste goede mogelijkheid voor de Racing met aanvoerster Stephanie Hartogs aan de basis. Het spel werd levendig en aantrekkelijk en golfde op en neer. De beste mogelijkheden voor de thuisploeg met een afstandschot van Nadine Bier die naast werd geschoten. Ook Sandra Welles was er dicht bij maar doelvrouwe Susan Hogenboom deed het prima. De eerste hoekschop van het duel kwam op naam van RCL en mama Maat zag haar inzet naast de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeren.
De allerbeste mogelijkheid voor Berkel om de score te openen. Sandra Welles van Berkel heeft de hoek voor het uitkiezen maar schoot het leer naast.

De stuwende krachten van Berkel waren zondermeer Lisa Wijnen, Annemieke van der Voort en Isabel Heinsbroek die Lindy Hogedoorn, Sandra Welles en Melissa van den Berg op maat bedienden. In de 35e minuut een afstandschot van Annemieke van der Voort van zo’n slordige 25 meter die met kletterend geweld uiteenspatte op de deklat. In de 39e minuut werd Nadine Bier in het strafschopgebied onderuit gelopen door Stephanie Hartogs en de uitstekend fluitende Jaap van Ingen gaf volkomen terecht een stafschop. Silvia Boogaard die steevast iedere strafschop in de touwen schiet verzuimde nu echter de thuisploeg op voorsprong te zetten. Boogaard schoot ongelukkigerwijs in de grond en raakte daardoor het leer niet goed.

Judith Hogenboom van RCL is met de wind in de rug Anemieke van der Voort van Berkel te vlug af. Deze actie zou echter niet het gewenste effect gaan opleveren.

Daar kwam RCL heel goed weg en de Leiderdorpsen maakten dankbaar gebruik van het uit balans zijn van de thuisploeg. Met Maaike Toonen op het middenveld en Geke Maat achterin met Lotte Verleng en Romana Bernardon die met regelmaat Isabel van Zijp, Maaike Sangster en Femke Koel diep stuurden. Goede mogelijkheden waren er voor Judith Hogenboom en Femke Koel maar sluitpost Jennifer Gittling greep goed in.

Femke Koel van RCL krijgt de mogelijkheid om te scoren maar doelvrouwe Jennifer Gittling van Berkel grijpt uitstekend in.

Na de warme thee was het direct Berkel die het initiatief nam. Drie corners op rij werden scherp ingebracht en mama Maat klaarde dit allemaal met een wilskrachtig moederinstinct. Silvia Boogaard had het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Natuurlijk speelde een weekje wintersport mee maar Boogaard stond er wel en verdeelde het spel over de flanken.
Nikki van Luxemburg, Stephanie Hartogs en Lotte Verleng kregen het moeilijk tegen de beweeglijke Melanie den Dulk en Melissa van den Berg die snelle meters maakten.

De hoekschoppen van Berkel waren gevaarlijk maar sluitpost Susan Hogenboom van RCL grijpt goed in.

Nadia Roukes in de 51e minuut met een vliegend schot dat keurig werd gestopt door sluitpost Susan Hogenboom. De druk werd door de thuisploeg van Cees Kruys mede door de straffe wind flink opgevoerd. Het verlossende doelpunt zou ieder moment kunnen vallen. Twee projectielen werden afgevuurd door Anemieke van der Voort en Melanie den Dulk maar Susan Hogenboom redde prima.

Een cruciaal moment waren de wissels die de coaches Marcel Hogenboom en Ron Bernardon van RCL in de 67e minuut doorvoerden. Mama Maat werd naar de kant gehaald en met haar ook de talentvolle Isabel van Zijp. Melanie van Aken en Kim van den Wijngaard werden ingebracht maar niets ten nadele van deze twee jeugdige talentjes was wel dat de organisatie achterin bij RCL verdwenen was. Geke Maat had vooraf wel aangegeven slechts enkele minuten te gaan spelen maar acteerde uitstekend en oogde geconcentreerd en ontspannen tegelijk.

Lisa Wijnen van Berkel kijkt heel geconcentreerd bij deze vrije trap van 30 meter. Wijnen gaat de bal onhoudbaar voor Susan Hogenboom van RCL in de kruising schieten. De ban gebroken en de 1-0 op het scorebord voor thuisploeg Berkel.

Het was nu de beurt aan Berkel om toe te slaan en de drie punten vast te leggen. Dat gebeurde dan ook als een hogesnelheidstrein die de gemeente Lansingerland doorklieft. In de 70e minuut een beauty van Lisa Wijnen die van zo’n slordige 30 meter loeihard het leer in het kruis schoot. Een volkomen verdiende 1-0 op het scorebord maar de trein denderde op volle snelheid voort. Twee minuten later werd 2-0 voor Berkel.

Nadine Bier van Berkel op weg naar de 2-0 in het duel tegen RCL

Een vrije trap op rechts werd genomen door de altijd vrolijke Nadia Roukes die werd verlengd door Melanie den Dulk en op rechts was Nadine Bier de opkomende vrouw die zeer attent de bal onhoudbaar in de touwen schoot. Een schitterende aanval die terecht werd bekroond. Zes minuten later weer zo’n snelle aanval met aan de basis de ingevallen Tara de Boe die perfect voor gaf en met een kopbal maakte alweer die dekselse Nadine Bier nu met het hoofd het prima af. 3-0 voor de thuisploeg Berkel en de punten binnen. Het moet worden vermeld dat het jeugdige RCL bleef spelen en soms goed combinatie spel liet zien maar eerlijk is eerlijk, Berkel was net een maatje te groot.

Het derde doelpunt van Berkel in de maak tegen RCL. Een voorzet van Tara de Boe en weer die Nadine Bier van Berkel die perfect de bal met het hoofd inkopt. 3-0 wat tevens de eindstand was.
Een verdiende overwinning van Berkel die de tweede periodetitel niet meer kan ontlopen. Het is alleen nog niet officieel maar de ploeg van Cees Kruys kan niet meer worden ingehaald. Berkel weer helemaal in de race om het kampioenschap en een vaste tweede plek op de ranglijst. De koers is uitgezet en de target duidelijk. De Leiderdorpse Racing kreeg wat te weinig voor de inzet die werd getoond met een hoofdrol voor mama Geke Maat die toch mooi lange tijd de gelederen gesloten hield.
Een uiterst sportief duel onder prima leiding van Jaap van Ingen die werd vakkundig werd geassisteerd door Bianca van der Meer en René van Wijk. Ook daar hebben we zonder meer van genoten op deze koude winderige zaterdagmiddag in Lansingerland.