Berkel met Silvia Boogaard op winst bij RCL

Berkel kwam voor slechts 21 minuten naar Leiderdorp en scoorde in de voorlaatste minuut. Doelpuntenmaakster Silvia Boogaard die onhoudbaar de bal achter sluitpost Susan Hogenboom van RCL in de touwen schoot.
Einduitslag van de gehele wedstrijd tussen RCL en Berkel derhalve 0-3. Voor de goede orde de doelpuntenmaaksters Melissa van den Berg en twee maal Silvia Boogaard.

Een duel tussen Judith Hogenboom van RCL en Nadine Bier van Berkel. Op ongelukkige wijze wordt Nadine Bier aangetikt en moest noodgedwongen het veld verlaten.

Deze 21 minuten bracht in feite geen echte wedstrijd. Het was ook een match met een uitgebreide voorgeschiedenis. Op 15 september 2012 werd dit duel door de toenmalige leidsman Peter van der Kooij gestaakt in de 69e minuut bij een 0-2 voorsprong voor de meiden uit Lansingerland. Wat onregelmatigheden langs de lijn deed Van der Kooij besluiten te stoppen ondanks dat de technische staf van beide verenigingen nog een uiterste poging deed verder te gaan.
Het restant van dit duel werd bij een 0-2 voorsprong voor Berkel vandaag in Leiderdorp afgewerkt onder de bezielende leiding van troubleshooter Frank van Polanen uit Leiden. Van Polanen wordt door de KNVB wel vaker voor het karretje gespannen in vergelijkbare situaties en vervulde ook nu zijn taak enthousiast en vol overtuiging. Hij wist zich omringd door Bianca van der Meer en René van Wijk, twee uitstekende assistent scheidsrechters. Twee minuten voor tijd bepaalde goaltjesdief Silvia Boogaard van Berkel de uiteindelijke eindstand op 0-3 in het voordeel van de meiden van coach Cees Kruys.

Melissa van den Berg van Berkel in duel met Judith Hogenboom van RCL.

Onduidelijkheid vooraf vanwege de brieven die de KNVB had verstuurd naar de secretariaten van de beide clubs inclusief de scheidsrechter. Wat laat werden deze bezorgd maar de instructies overduidelijk. De leidsman startte met een scheidsrechtersbal ter hoogte van de middenstip en mocht zelfs geen pauze inlasten voor deze 21 minuten. De warme thee kon na afloop worden genuttigd. In dit korte tijdsbestek had Berkel het betere van het spel in handen. Rustig en vol overtuiging werd de aanval gezocht. Kreeg ook wat meer mogelijkheden dan RCL alhoewel Kirsten Kok bijzonder actief was. Vette pech voor Nadine Bier die in een onschuldig duel met Judith Hogenboom met een zware blessure aan haar enkel de arena moest verlaten.

Berkel spits Silvia Boogaard op weg naar de 0-3 in het duel tegen RCL in Leiderdorp.

In de achtste minuut van deze aanvulling kreeg Silvia Boogaard de mogelijkheid de score te openen. De Leiderdorpse Racing was met Kirsten Kock, Lesley Landweer en zelfs oud ADO Den Haag speelster Geke mama Maat, dit keer in een aanvallende rol, er een aantal keren dicht bij maar doelvrouwe Jennifer Gittling greep professioneel is.

RCL - Berkel. De actieve Kirsten Kok van RCL vocht met Isabel Heinsbroek van Berkel menig duel uit in de slechts 21 minuten.

Twee minuten voor tijd paste leidsman Van Polanen de voordeelregel perfect toe bij een overtreding van Stephanie Hartogs. Daar profiteerde Berkel spits Silvia Boogaard maximaal van die de 0-1 beheerst scoorde. Deze uitslag van 0-1 hield in feite de 0-3 winst voor Berkel in. Wel verdeeld over twee ontmoetingen.