Donkersloot & Nederlof zetten de Joker in

Nieuw werk van de ambachtelijke kunstenaars Donkersloot en Nederlof bestaande uit prachtige, kleurrijk geschilderde zeefdrukken. Hoofdpersonage is dit keer de Joker die, als tegenpool in Batmans verhalen de slechterik is.
Op opvallend typisch eigentijdse wijze met de vingers geschilderd en gezeefdrukt met een volle kleurkracht in een puur abstracte fotorealistische stijl waarbij ieder doek van 90 x 120 cm een andere kleurstelling heeft. De werken zijn in een gelimiteerde oplage gezeefdrukt en opgespannen op een 4 cm dik spieraam.
Ambachtelijke kunstenaars Donkersloot & Nederlof zetten The Joker in.

Tijd voor nieuw werk van het creatieve duo Donkersloot & Nederlof die aangeven dat kunst uit de lage landen ook in mindere tijden het leven van alledag vreugdevol kan maken. Kleuren zijn hiervoor essentieel en dat weten Donkersloot & Nederlof als geen ander. Dit keer met de Joker als crimineel brein uit Batmans verhalen die, met zijn uitgelezen mysterieuze glimlach met chemisch zelf vervaardigde stoffen toch ieder keer weer het onderspit moet delven.
De excentrieke glimlach komt in het werk van het creatieve duo prachtig tot zijn recht ontsproten uit de creatieve chemie tussen het duo Donkersloot & Nederlof. Ook de detaillering van de sprekende ogen van het heerschap vallen op en maken deze werken mystiek eigentijds.
Powerful colour painted abstract photorealistic screen prints van hoog kaliber op ambachtelijke wijze ten uitvoer gebracht door middel van zeefdruktechniek en de vingers.

 Powerful colour painted abstract photorealistic screen prints. De creatieve chemie tussen het duo Donkersloot & Nederlof. Ook de detaillering van de sprekende ogen van The Joker vallen op en maken deze werken mystiek eigentijds.

De onomkeerbare stijl bestaande uit het figuratieve fotografisch element dat op realistische wijze wordt doorgevoerd in de gezeefdrukte schilderijen. Expressionistisch en impressionistisch tegelijk door haar uitbeeldende invloeden. Gelijkend en herkenbaar abstract met een bijzonder gevoel voor het toepassen van de kleuren, met name de diepste zwarten en de helderste witten.
Technisch uitgevoerd met vingers en zeefdruk met een sublieme detaillering. Typisch een Donkersloot & Nederlof, de artistieke grootmeesters die op een vernieuwende wijze het expressionisme een eigentijds invulling geven.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: