Zwarte Piet vastgebonden in Nootdorp

Sinterklaas en zijn vele Pieten kwamen verleden week met de vertrouwde Pakjesboot aan in Nootdorp. Het gezelschap meerde keurig af aan de plaatselijk Dorpskade. Wat er zich onderweg tussen Madrid en Nootdorp allemaal op de boot heeft afgespeeld is niet helemaal duidelijk. Er zijn zelfs Spaanse euro’s meegenomen in een hele grote jute zak. Die zak was weer heel zorgvuldig verpakt in de schatkist van Traktemento, de zwarte Piet die over het geld gaat. Maar het ergste is nog dat de Hoofd Piet op de Pakjesboot werd vastgezet.

De Hoofd Piet is vastgebonden op de Pakjesboot van Sinterklaas die in Nootdorp aan de kade is afgemeerd.
Tja, de pepernotenoogst was nog nooit zo goed geweest. Vandaar al die Spaanse euro’s die Piet Traktemento moest gaan uitbetalen aan de andere Zwarte Pieten. Het is per slot van rekening de beloning voor het al werk dat de vele hulpjes van Sinterklaas hebben uitgevoerd. Ook het schoonmaken van de Pakjesboot en het inpakken van de cadeautjes voor de Nootdorpse kinderen hoort daarbij. Maar waarom nu juist de Hoofd Piet door de andere Zwarte Pieten wordt vastgebonden terwijl Sinterklaas en de Piet van de centen van niets weten, blijft een uiterst spannende aangelegenheid daar in Nootdorp.
Hoe zou dit nu toch gaan aflopen? Zouden de Zwarte Pieten hun verdiende zakgeld nog krijgen? Maar nog belangrijker is uiteraard of er toch nog cadeautjes zijn voor alle Nootdorpse kinderen.

Een enerverend en bovendien meeslepend Sinterklaasverhaal daar in Theater CulturA in Nootdorp. Toneelvereniging Het Voetlicht speelt met de jeugdgroep Kinto het stuk van Rutger Lommerse met de toepasselijke titel Sinterklaas en de Traktemento-tijd. En prachtig stuk toneel voor de Nootdorpse kinderen die wisselend met zang en dans tussendoor actief mee kunnen doen. Leerzaam bovendien en enthousiast gebracht met stuk voor stuk wisselende types Zwarte Pieten. Opvallende verschijning is Bossebollie, de Zwarte Piet die gaat over de snoep en koek. De Bossebollentrommel vol met lekkernijen staat te blinken achter de reling van het schip. Het water loopt de kinderen al uit de mond. Want wie lief is……krijgt lekkers…………


Er zijn nog drie voorstellingen. Morgen 25 november en komend weekend 1 en 2 december in Theater CulturA, Dorpsstraat 7 in Nootdorp. Aanvang van de voorstellingen 14.00 uur maar haast u, want de eerdere voorstellingen waren vrijwel direct uitverkocht.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: