Buitenveldert straft fouten van keihard werkend SteDoCo genadeloos af (3-1)

SteDoCo kwam naar de hoofdstad om tegen Buitenveldert de eerste overwinning te boeken maar slaagde daar niet in. Het team van coach Don Koehorst speelde het spel tactisch erg sterk en profiteerde maximaal van de individuele fouten achterin bij het elftal van coach Jannie Timisela. Daarentegen lieten de voorwaartsen uit Hoornaar het in Amsterdam afweten. Al die elementen waren van doorslaggevend belang in het uiterst sportieve duel tussen Buitenveldert en SteDoCo.

Charlotte Gerritsen van Buitenveldert is Lotte Coerts van Stedoco te vlug af. Dit alles onder het toeziend oog van Daphne Bolhoven. Buitenveldert won met 3-1 van Stedoco.
Na een 0-0 ruststand was het direct na de thee Saskia Bertolini die de 1-0 in de touwen schoot. In de 52e minuut werd het 2-0 door een doelpunt van Lieselotte Wels. Vijf minuten later scoorde Sanne Brand de aansluitingstreffer voor het team van Jannie Timisela wat nog voldoende mogelijkheden kreeg om de balans in evenwicht te brengen maar de echte overtuiging en veerkracht ontbrak bij de ploeg uit Hoornaar. Buitenveldert controleerde volledig het duel wat onder leiding stond van Kees Nauta uit Venhuizen die een prima wedstrijd floot. In de extra tijd scoorde wie anders dan Addy van Dijk de 3-1. Een verdiende overwinning voor Buitenveldert vanwege de eenvoud en spelvreugde en voor SteDoCo breken moeilijke tijden aan.

Buitenveldert - SteDoCo. De eerste mogelijkheid voor Francien Meijer van Buitenveldert in het duel tegen Stedoco. Doelvrouwe Sharon Schoonderbeek van Stedoco greep op katachtige wijze in. Buitenveldert won met 3-1 van Stedoco in dit duel in de Topklasse Vrouwen.

Een druilerig regentje rond de Amsterdamse Zuidas waar sirene’s en helikopters luid en duidelijk het leven van alledag bepalen. Naast het Medisch Centrum het complex van Buitenveldert, de allergrootste voetbalvereniging in ons land op het gebied van het meisjes- en vrouwenvoetbal.
Op kunstgras en met kunstlicht een leuk duel waar de thuisploeg de runner-up is met een vette derde plek in de Topklasse. SteDoCo uit Hoornaar de tegenstander die in het verleden altijd wel succes had in Amsterdam. Ook dit keer kwam het team van coach Jannie Timisela voor winst en eerlijk is eerlijk het had zondermeer bewaarheid kunnen worden. Ware het niet dat het hele kleine beetje geluk, wat je zo af en toe nodig hebt, helemaal voor rekening kwam voor het elftal van coach Don Koehorst. Maar uiteraard niet alleen geluk. Ook strategisch het betere spel met ongecompliceerd voetbal waaruit een maximaal rendement te behalen valt.

Daniëlle Vermeulen van Stedoco in duel met aanvoerster Joyce Overkleeft van Buitenveldert.

In het begin van de wedstrijd waren de beide teams aan elkaar gewaagd. Een eerste mogelijkheid voor Lotte Coerts van Stedoco en aan de andere kant was Chavelli Henny gevaarlijk. Een vrije trap van aanvoerster Joyce Overkleeft bracht Lieselotte Wels in stelling maar dit schoot ging naast. In de achtste minuut een prima mogelijkheid voor Francien Meijer om de score te openen maar doelvrouwe Sharon Schoonderbeek van Stedoco greep uitstekend in.
Mogelijkheden voor de thuisploeg met sterk positiespel die de druk zienderogen aan het opvoeren was. Francien Meijer en even later Chavelli Henny kregen mogelijkheden maar Schoonderbeek redde prima.
In de 22e minuut kon de snelle Lotte Coerts doorbreken maar sluitpost Linda Hus greep goed in. Aan de andere kant prima opbouwend werk van Jessica van Geemen, Charlotte Gerritsen en Joyce Overkleeft die achtereenvolgens Lieselotte Wels en Chavelli Henny diep stuurden maar Schoonderbeek deed prima werk onder de lat.

Sanne Brand van Stedoco voorbij Francien Meijer van Buitenveldert.

Na zo’n dertig minuten spel liet Buitenveldert de teugels vieren en rook Stedoco mogelijkheden om een beslissing te forceren. Wederom Lotte Coerts maar Joyce Overkleeft zat daar goed tussen. In de 33e minuut had Stedoco moeten scoren. Lotte Coerts veroverde het leer en passte op de inkomende Daniëlle Vermeulen die leek eenvoudig af te drukken maar doelvrouwe Linda Hus redde perfect. Even later zelfs een tweede mogelijkheid voor de Hoornaarse formatie maar nu met Sanne Brand op aangeven van de jeugdige Joëlle de Bondt. Twee opgelegde mogelijkheden waarvan niet werd geprofiteerd. Daniëlle Vermeulen, Lotte Coerts en Sanne Brand waren er heel dichtbij. Ook Inge Buijs met haar prima hoekschoppen zorgden voor veel spanning voor het doel van Linda Hus.

Lieselotte Wels van Buitenveldert passeert Joëlle de Bondt van Stedoco.

Aan de andere kant waren het Daphne Bolhoven en Merel van Nes die de uiterst balvaardige Lieselotte Wels aanspeelden. Die liep zich telkens vast op het baanbrekende werk van Esther Lakerveld en Roos Havermans. In de 40e minuut de allerbeste mogelijkheid voor de bezoekende partij met Daniëlle Vermeulen die Sanne Brand aanspeelde en had moeten scoren. Ultieme mogelijkheden voor SteDoCo die vlak voor de pauze met Lotte Coerts weer zo’n mogelijkheid kreeg maar het net was heel moeilijk te vinden. Het was absoluut de bezoekende partij die in die laatste fase van de eerste helft de lakens uitdeelde, kansen creëerde maar vergat deze uitgespeelde mogelijkheden ook te verzilveren.

Saskia Bertolini van Buitenveldert schiet de bal onhoudbaar in de touwen. Een 1-0 voorsprong voor Buitenveldert tegen Stedoco.

Na de thee direct een fout bij het uitverdedigen in de achterhoede van Stedoco. Het leer kwam bij Lieselotte Wels die goed werd geblokt door Joëlle de Bondt maar heel eenvoudig de bal terugpasste op Saskia Bertolini die simpel schoot en Sharon Schoonderbeek het nakijken gaf. 1-0 voor de thuisploeg en hoe snel kan het dan gaan als in de 52e minuut weer achterin bij Stedoco een foutje aanleiding werd om genadeloos toe te slaan. Dit keer Lieselotte Wels zelf die simpel maar uiterst doeltreffend afrondde en de 2-0 op het scorebord liet prijken.
De wedstrijd leek binnen zeven minuten helemaal beslist. Een knipoog van Saskia Bertolini naar haar ouders sprak boekdelen. Lieselotte Wels werd door Don Koehorst vervangen en Addy van Dijk mocht haar opwachting maken.

Buitenveldert spits Lieselotte Wels schiet de 2-0 in de touwen tegen Stedoco.

De meiden uit Hoornaar duidelijk aangeslagen. Niet alleen de achterstand in cijfers maar het feit dat Buitenveldert juist wel ten volle profiteerde van de mindere momenten achterin. Het team van Jannie Timisela herpakte zich en in de 57e minuut was het Anne Bik die op links Lotte Coerts aanspeelde. Coerts passeerde op snelheid Naomi Gutierrez en zette strak voor waarbij Linda Hus languit moest om het leer nog te kunnen aantikken. Die bal kwam pardoes voor de voeten van de inkomende Sanne Brand die het leer in de touwen schoot.
De aansluitingstreffer een feit en je zou verwachten dat de formatie uit Hoornaar door zou drukken maar Buitenveldert stelde met name op het middenveld orde op zaken. Addy van Dijk kreeg een aantal keren het leer goed onder controle en was gevaarlijk.

Op aangeven van Lotte Coerts gaat Sanne Brand de aansluitingstreffer scoren voor Stedoco.

Aangestuurd door Saskia Bertolini, de motor van het middenveld. Die knipoog zonder verbaal contact was blijkbaar de vonk om even alles uit de kast te halen. Met Chavelli Henny en Merel van Nes als speerpunten. In de 63e minuut een prima schot van Saskia Bertolini waarvoor Sharon Schoonderbeek gestrekt moest om erger te voorkomen.
Door de druk van Buitenveldert kwamen er wel degelijk mogelijkheden voor Stedoco. Lotte Coerts kreeg een kans maar dat kleine beetje geluk ontbrak om op gelijke hoogte te komen. Ook een schot van afstand in de 72e minuut van Anne Bik trof geen doel. In de 79e minuut werden wissels ingebracht bij de beide aan elkaar gewaagde kemphanen. Chavelli Henny verliet het veld voor de thuisploeg en Desire van Zoghel kwam.

Addy van Dijk scoort op aangeven van Merel van Nes voor Buitenveldert de 3-1 in de extra tijd tegen Stedoco.

Bij Stedoco ging Anouk Laponder eruit en Marlies Koppenol kwam in de arena.
Desire van Zoghel kreeg een aantal mogelijkheden en scoorde zelfs nog in buitenspelpositie. De laatste minuten waren wel degelijk voor Stedoco maar de overtuiging, veerkracht en het vertrouwen ontbrak. Ook Roos Havermans probeerde het van afstand maar bij het moegestreden team nam de drijfkracht af.
In de extra tijd was het wie anders dan Addy van Dijk die op aangeven van Merel van Nes de eindstand bepaalde op 3-1.

Buitenveldert - SteDoCo. Ondanks dat de treinen niet reden op de Zuidas gaat de Buitenveldert boemel verder. Winst voor Buitenveldert met 3-1 tegen Stedoco.
Buitenveldert maakt die derde plek op het allerhoogste amateurniveau volledig waar. Het elftal van coach Don Koehorst lijkt eenvoudig en simpel te spelen maar is wel degelijk gevaarlijk. En daarnaast bijzonder effectief in beslissende acties. Een prestatie dat zeker. Met rust en overtuiging en speelsters die een wedstrijd kunnen beslissen maar ook kunnen controleren. Niet verbonden aan een Betaald Voetbal Organisatie en dat maakt deze wapenfeiten alleen nog maar imposanter.
Stedoco met lege handen naar Hoornaar maar dit duel had geheel anders kunnen lopen. Vlak voor de thee kreeg het team van coach Jannie Timisela twee prachtig uitgespeelde mogelijkheden. De meiden werkten keihard voor een beter resultaat maar de inspanningen werden niet beloond. Daarnaast ontbrak dat kleine beetje geluk langs de Amsterdamse Zuidas. Nu het Zwolse Be Quick ’28 de eerste overwinning boekte staat Stedoco onderaan. En juist dat was niet te zien in het vertoonde spel maar daar koop je niets voor.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: