RCL verslaat RK HVV en viert eerste winst uitbundig

Het Leiderdorpse RCL heeft de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Op het zware veld werd promovendus RK HVV met 2-1 verslagen na een 0-0 ruststand. Doelpunten van Romy Siera vlak de pauze en na zes minuten bracht Marieke van Ottele beide kemphanen weer op gelijke hoogte. In de 78e minuut was het wederom Romy Siera die van buiten het strafschopgebied het leer in de uiterst verre hoek schoot. Doelvrouwe Anne Garretsen dook finaal over de bal en zag tot haar schrik het leer tergend langzaam in het net verdwijnen. Feest na afloop bij de speelsters van de thuisploeg die na zes maanden weer een overwinning boekten.

In de eerste helft had coach Tom Polman het veldspel tactisch gezien prima op orde. De thuisploeg kwam er niet aan te pas. In de tweede helft had coach Barry Sikking wat bakens in het team verzet waardoor de balans in het elftal hersteld werd. Dat alles pakte goed uit met een strategisch veldoverwicht en goede mogelijkheden om tot scoren te kunnen komen.

Het ultieme resultaat was daar, eindelijk na zes maanden weer winst op Sportpark De Bloemerd. Een zichtbaar zware last werd overboord gezet en een vreugdevolle ontlading binnen het elftal een feit.

Alles werd vooraf in het werk gesteld om de wedstrijd te laten doorgaan. Een gigantische regenbui van ruim 30 minuten liet de arena van Sportpark De Bloemerd als nieuw gevormd moerasweidegebied zien. Maar het lukte om het meeste water weg te prikken en leidsman Chris Merkenstein begon wat later dan gepland.
RK HVV startte opvallend goed en een verkeerde uittrap van sluitpost Denise Koorevaar was haar bijna fataal geworden. In de tiende minuut de eerste aanval van de thuisploeg via Marcella Cabrera en Sandy van de Water die vervolgens Shirley Nederpel de mogelijkheid bood maar daar zat doelvrouwe Anne Garretsen goed tussen.

Het moeilijk te bespelen veld was in het voordeel van de ploeg uit Gelderland die veel beter met de omstandigheden omging. Diede Baghus, Jodie Heijink, Roxanne van der Rhee en Marieke van Ottele creëerden prima mogelijkheden voor het team van coach Tom Polman. Lenie Mendes Fernandes had het achterin zichtbaar moeilijk tegen uiterst wendbare Marieke van Ottele maar Denise Koorevaar redde een aantal keren goed. Een overwicht voor RK HVV en in de 19e minuut kreeg Caroline Filippo de mogelijk om te scoren. Het openingsdoelpunt zou slechts een kwestie van tijd zijn voor de meiden uit Huissen maar het tij zou gaan keren. In de 24e minuut een terechte gele kaart voor Linda van der Helm van RCL voor het onderuit schoffelen van Marieke van Ottele van RK HVV maar het vervolg leverde niets op. Voor de thuisploeg kregen Kisten Kok en Bianca van der Meer nog mogelijkheden maar aanvoerster Renée de Vries en sluitpost Anne Garretsen deden het prima.

De strategische omzettingen na de thee met Drita Celaj en Romy Siera in de ploeg en de nodige positiewisselingen hadden direct effect voor de meiden van coach Barry Sikking. Lenie Mendes Fernandes op links er vandoor en speelde in het centrum de geheel vrijstaande Romy Siera aan. Die had geen enkele moeite om de 1-0 te scoren.
In de 52e minuut werd het gelijk. Een prachtige aanval op rechts met een pass van Suus Daniels die Marieke van Ottele het werk liet afmaken en schitterend de gelijkmaker scoorde.

Beide teams weer op gelijke hoogte in een uiterst spannende fase. De thuisploeg weer helemaal bij de les en die spanden de touwen strakker aan. Creëerden prima mogelijkheden maar daar stond Anne Garretsen als rots in de branding te soppen in de te natte doelmond maar bracht wel degelijk redding en rust. Met name Madieke Zaad, Kirsten Kok en Romy Siera kregen vette kansen om echt van te watertanden maar scoorden niet. Tot in de 78e minuut Kisten Kok Romy Siera op rechts wegstuurde en met elan Marieke Peters omspeelde.
Siera schoot van net buiten het strafschopgebied de natte bal in de uiterste hoek in de touwen. De prima acterende sluitpost Anne Garretsen van RK HVV dook over het leer heen in de natte doelmond en zag tot haar grote ergernis de bal tergend langzaam in het doel verdwijnen.

De thuisploeg op winst met 2-1 en loon naar werken maar in die spannende slotfase was Diede Baghus vlakbij de gelijkmaker. Aanvoerster Ramona van der Harst greep goed in en aan de andere kant hadden Kisten Kok en Madieke Zaad nog mogelijkheden de wedstrijd helemaal in het slot te gooien maar dat zou teveel van het goede geweest zijn.

Een verdiende 2-1 overwinning voor RCL tegen een goed spelend RK HVV die zeker in de eerste fase de lakens uitdeelde en een prima indruk achterliet. Voor coach Tom Polman een teleurstelling, dat wel uiteraard. De Racing liet in de tweede helft een dosis spelvreugde zien die tot zijn recht kwam met goed positie- en combinatievoetbal. Creëerde prima kansen maar het rendement was te mager ofwel het scorend vermogen bleef achter. Niettemin werd uitbundig de eerste overwinning gevierd als een triomf op zichzelf. Het geloof in eigen kunnen hersteld. Het smaakte goed en naar meer vertelde Racing coach Barry Sikking na afloop. Als dank werd het trouwe publiek getrakteerd op een traditionele buikschuiver.