Keepersdag van CVC Reeuwijk voortreffelijk geslaagd

Het werd gisteren bij CVC Reeuwijk een geweldige dag met als blikvanger Sparta keeper Nico Pellatz. Uiteraard was er zonder de vele vrijwilligers helemaal niets te doen want ook die maakten deze dag onvergetelijk. Dit alles onder auspiciën van Keepers Promotions als organisator van dit schitterende festijn. Maar ook dankzij de Business Club van CVC Reeuwijk die juist de jeugd stimuleert tot nog betere prestaties.

De Keepersdag kon niet meer stuk met de komst in de middag van Nico Pellatz van Sparta. Wat een feest om al die jeugdige keepers en keepstertjes met uiterste belangstelling alle elementen van het keepersvak te zien uitvoeren. Deze Keepersdag was bij CVC Reeuwijk op Sportpark Groene Zoom en was mede georganiseerd door de actieve Business Club van CVC Reeuwijk. Een unieke gebeurtenis, zo sprak Arjen Breedveld namens het Jeugdbestuur van CVC Reeuwijk voor de aanvang van dit spectaculaire gebeuren. Maar liefst ruim 90 jeugdige doelmannen- en vrouwen van 28 voetbalverenigingen waren naar Reeuwijk gekomen om door Bert van Wijk en Chris Snatersen van Keepers Promotions in samenwerking met de staf en de vele vrijwilligers de echte fijne kneepjes van het vak te leren. Niet alleen uit de regio van Gouda maar ook van ver daarbuiten was men afgekomen op deze happening. Voor de club CVC Reeuwijk staat het opleiden van de jeugd hoog in het vaandel om later succesvol te zijn. En daar is geen speld tussen te krijgen.

Na de lunch kwam niemand minder dan kasteeldoelwachter Nico Pellatz van het Rotterdamse Sparta het speciale uitgezette traject voordoen. Als een vis in het water voelde Nico Pellatz zich in Reeuwijk en genoot ook zelf met volle teugen. Vloog op aangeven van Bert van Wijk door de lucht en plukte de ballen klemvast. Doe het maar eens na, maar juist dat deden de jonge cursisten later ook en dit met veel elan en souplesse.
De kinderen vonden Nico vreemd praten en zeker niet met een Rotterdams accent. Dat klopt uiteraard want Nico is geboren in Berlijn en dus Duitser, spreekt goed Nederlands maar met een tongval wat zeker geen plat Rotterdams is.

Hij stond onder de lat bij Hertha BSC en Werder Bremen en won in 2009 met deze laatste club de DFB-Pokal, de Duitse beker. Was Duits International bij Jong Duitsland en kwam naar Nederland om eerst bij ADO Den Haag en vervolgens bij Excelsior Rotterdam als keeper onder de lat te staan.
Nico Pellatz deed het in Reeuwijk buitengewoon. Naast zijn acteertalenten als doelman werden vele veters gestrikt, handschoenen gecontroleerd en soms één op één de technieken doorgenomen.

Uiteraard moet gezegd worden dat Bert van Wijk en Chris Snatersen wel oog hebben op opkomende keeperstalenten die in de afgelopen periode acte de présence gaven bij vele Keepersdagen. We noemen Boy Waterman, Rob van Dijk, Kenneth Vermeer en Loes Geurts, de doelvrouwe van Oranje die nu in Zweden onder de lat staat. Het gerucht gaat dan nu ook dat Nico Pellatz op het verlanglijstje staat van een hele grote club, maar de tijd zal het leren.
Vanzelfsprekend waren er de aanmoedigingscertificaten maar het allerbelangrijkste was de prima sfeer en het goede weer wat zorgde voor een onvergetelijke Keepersdag in Reeuwijk.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: